FYI

Trei generații de studenți în telecomunicații, premiate pentru absolvirea Orange Educational Program

De Adriana Moscu 03.11.2022

Prima zi de noiembrie a venit cu emoții pentru cei 99 de absolvenți ai proiectului Orange Educational Program. Am fost și noi prezenți în cadrul Galei de absolvire, găzduită de Universitatea Politehnica din București, unde i-am cunoscut pe unii dintre cei mai talentați viitori specialiști în telecomunicații din România. 

Parteneriatele dintre companii și universități au început să devină realitate și să se extindă și în România – o practică aplicată cu succes de mulți ani în alte țări. 

Pe 1 noiembrie, trei noi generații (2020, 2021, 2022, cele care au prins anii de pandemie) de absolvenți ai Orange Educational Program de la Universitatea Politehnica din București au fost premiați în cadrul Galei de absolvire. Studenții au fost invitați la festivitate pentru a primi diploma de absolvire a Orange Educational Program

https://mindcraftstories.ro/images/2022/11/Mindcraftstories_Orange-Educational-Program-Telecomunicații-Politehnica-Bucuresti-Gala-OEP_Orange.jpg

Studenții în telecomunicații premiați în cadrul Galei de absolvirea a proiectului Orange Educational Program. Foto: Orange.

Lansat în urmă cu 25 de ani, Orange Educational Program este unul dintre primele proiecte educaționale adresate studenților de la noi din țară și prima inițiativă de responsabilitate socială pe care compania a implementat-o.

Programul oferă universităților posibilitatea să dezvolte laboratoare în parteneriat cu firma Orange România și facilitează accesul la cele mai noi platforme tehnologice, care permit studenților să creeze și să testeze proiecte inovatoare cu aplicații practice. 

Prin program se oferă studenților pachete educaționale ce pot conține cursurilor susținute de experți din cadrul companiei sau de către experți din cadrul companiilor partenere, locuri de practică în cadrul companiei și burse pentru lucrări de licență, master sau doctorat în cadrul firmei. Studenții sunt încurajați să-și dezvolte cariera în cadrul firmei. La absolvirea programului, studenții au competențe și abilități în plus pentru integrarea pe piața muncii și chiar șansa de obține un loc mult mai bine plătit ca urmare a experienței câștigate. 

De la lansare până în prezent, peste 1.200 de studenți au absolvit Orange Educational Program, peste 500 dintre aceștia au luat parte la stagii de internship în cadrul Orange România, iar 165 au ales să-și realizeze lucrările de licență în cadrul companieii mulți dintre ei sunt astăzi angajați la Orange. Investițiile realizate de Orange în program sunt de aproape un milion de euro – o sumă transformată în burse oferite studenților, dotarea laboratoarelor de curs și internet gratuit pentru studenți în toate sălile de curs și bibliotecă.

Orange Educational Program este prezent în cele mai importante centre universitare din țară: Universitatea Politehnica din București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea  Politehnica și Universitatea de Vest din Timișoara, iar în 2022 a fost inițiat și un parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Sci-Memo: Regenerare a ficatului cu ajutorul bacteriei ce provoacă lepra? 

De
Bacteria care provoacă lepra ar putea fi folosită în viitoare tratamente de regenerare a ficatului, arată un studiu publicat în jurnalul Cell Reports Medicine, care a documentat impactul neobișnuit pe care boala o are asupra ficatului animalelor.

Daniel Mîrlea, proiectul anului la concursul Natural Landscape Photography Awards 2022

De
Natural Landscape Photography Awards și-a anunțat câștigătorii competiției de anul acesta. S-a pus accent pe aspectul autentic și realist și mai puțin pe fotografii perfecte din punct de vedere tehnic. 

Mediu: Sprijin financiar pentru țările sărace afectate de schimbările climatice

De
COP27: ajutor oficial pentru victimele climatului. Discuțiile pe tema combaterii combustibililor fosili au eșuat. 

Sci-Memo: Un nou material imită modul în care creierul uman stocheză informația

De
O echipă de cercetători de la Universitatea Autonomă din Barcelona (UAB) a creat un nou material magnetic care imită modul în care creierul uman stochează informația, reușind să emuleze chiar și procesul de învățare care are loc în creier în timpul somnului adânc.