Trei generații de studenți în telecomunicații, premiate pentru absolvirea Orange Educational Program

De Adriana Moscu 03.11.2022

Prima zi de noiembrie a venit cu emoții pentru cei 99 de absolvenți ai proiectului Orange Educational Program. Am fost și noi prezenți în cadrul Galei de absolvire, găzduită de Universitatea Politehnica din București, unde i-am cunoscut pe unii dintre cei mai talentați viitori specialiști în telecomunicații din România. 

Parteneriatele dintre companii și universități au început să devină realitate și să se extindă și în România – o practică aplicată cu succes de mulți ani în alte țări. 

Pe 1 noiembrie, trei noi generații (2020, 2021, 2022, cele care au prins anii de pandemie) de absolvenți ai Orange Educational Program de la Universitatea Politehnica din București au fost premiați în cadrul Galei de absolvire. Studenții au fost invitați la festivitate pentru a primi diploma de absolvire a Orange Educational Program

https://mindcraftstories.ro/images/2022/11/Mindcraftstories_Orange-Educational-Program-Telecomunicații-Politehnica-Bucuresti-Gala-OEP_Orange.jpg

Studenții în telecomunicații premiați în cadrul Galei de absolvirea a proiectului Orange Educational Program. Foto: Orange.

Lansat în urmă cu 25 de ani, Orange Educational Program este unul dintre primele proiecte educaționale adresate studenților de la noi din țară și prima inițiativă de responsabilitate socială pe care compania a implementat-o.

Programul oferă universităților posibilitatea să dezvolte laboratoare în parteneriat cu firma Orange România și facilitează accesul la cele mai noi platforme tehnologice, care permit studenților să creeze și să testeze proiecte inovatoare cu aplicații practice. 

Prin program se oferă studenților pachete educaționale ce pot conține cursurilor susținute de experți din cadrul companiei sau de către experți din cadrul companiilor partenere, locuri de practică în cadrul companiei și burse pentru lucrări de licență, master sau doctorat în cadrul firmei. Studenții sunt încurajați să-și dezvolte cariera în cadrul firmei. La absolvirea programului, studenții au competențe și abilități în plus pentru integrarea pe piața muncii și chiar șansa de obține un loc mult mai bine plătit ca urmare a experienței câștigate. 

De la lansare până în prezent, peste 1.200 de studenți au absolvit Orange Educational Program, peste 500 dintre aceștia au luat parte la stagii de internship în cadrul Orange România, iar 165 au ales să-și realizeze lucrările de licență în cadrul companieii mulți dintre ei sunt astăzi angajați la Orange. Investițiile realizate de Orange în program sunt de aproape un milion de euro – o sumă transformată în burse oferite studenților, dotarea laboratoarelor de curs și internet gratuit pentru studenți în toate sălile de curs și bibliotecă.

Orange Educational Program este prezent în cele mai importante centre universitare din țară: Universitatea Politehnica din București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea  Politehnica și Universitatea de Vest din Timișoara, iar în 2022 a fost inițiat și un parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie… O explorare transdisciplinară a apei

De
Asociația Developing Art lansează proiectul Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie…,  o inițiativă artistică și de cercetare desfășurată în trei locații cheie din România: Delta Dunării, Valea Jiului și parcurile Icoanei și Ioanid din București. Dacă ești artist și/sau cercetător emergent, te poți înscrie în proiect între 18 aprilie și 2 mai. 

Climate Change Summit Awards premiază cele mai bune soluții pentru provocările climatice

De
Climate Change Summit, un important eveniment regional dedicat schimbărilor climatice, premiază inovațiile ecologice din Europa Centrală și de Est. Evenimentul se concentrează pe finanțarea soluțiilor din sectoarele energiei, mobilității, construcțiilor, economiei circulare și agriculturii, adresându-se tinerilor sub 30 de ani și întreprinderilor mici și mijlocii.

F-SIDES Cineclub lansează sezonul cu numărul 5 Feelings.zip – O arhivă feministă a sentimentelor

De
F-SIDES, platforma feministă de film și discuții, a anunțat lansarea celui de-al cincilea sezon în luna aprilie 2024. Denumit „Feelings.zip - O arhivă feministă a sentimentelor”, noul sezon își propune să exploreze și să dezbată emoțiile într-un mod colectiv. Sezonul va prezenta 10 filme selectate și două retrospective, toate realizate de femei și persoane non-binare.

Ediția din 2024 a conferinței tech How to Web va avea loc pe 2 și 3 octombrie

De
Conferința How to Web, unul dintre cele mai așteptate evenimente din domeniul tehnologiei și startup-urilor din Europa de Est, va avea loc pe 2-3 octombrie la Face Convention Center din București.