Joerg Mitter / Red Bull Content Pool

Campionatul Mondial de curse cu Drone – Turda 20192 min read

Mindcraft Stories | 10.12.2019

Weekendul trecut, pe 7 și 8 decembrie 2019, România a găzduit marea finală a Campionatului Mondial de curse cu drone (Drone Champions League – DCL), organizată pe fundalul spectaculos al salinei Turda.

La 120 de metri sub pământ, zeci de drone mici (sub 200 de grame), dar foarte rapide și agile, au zburat cu viteze de până la 160 km/oră, pilotate cu ajutorul ochelarilor VR de tineri (sau foarte tineri) din întreaga lume – sportivi profesioniști, din Europa, Asia ori America de Sud.

Ediția din acest an a fost câștigată de echipa englezilor, XBlades, pe locurile 2 și 3 fiind APEX Racing, din Danemarca, și Drone Sports, din Rusia. Este al treilea trofeu consecutiv pentru echipa XBlades.

Una dintre cele mai vechi mine de sare din lume, Turda are un succes uriaș ca obiectiv turistic, după ce a fost transformată într-un decor futurist, devenit celebru pe internet. De altfel, este a treia oară când găzduiește cursele de drone din competiția DCL. Mai jos, o galerie spectaculoasă, semnată de fotograful Joerg Mitter: