Harta țărilor aflate în zone de risc epidemiologic

De Mihai Ghiduc 25.07.2021

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor aflate în zone de risc epidemiologic, valabilă începând cu 25 iulie. 

Am pus toate aceste state pe harta țărilor aflate în zone de risc epidemiologic, pentru o vizualizare mai rapidă.

Statele sunt trecute în diverse zone de risc în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de COVID-19 la 1.000 de locuitori și/sau de detectarea circulației unor variante mai infecțioase ale virusului, cum ar fi varianta Delta

Persoanele nevaccinate care intră în România din țări aflate în zona galbenă sau roșie trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. Cei nevaccinați care vin din țări din zona galbenă nu intră în carantină dacă prezintă un test RT-PCR negativ (testul nu îi scutește de carantină pe cei care vin din zona roșie).

Persoanele care prezintă un certificat valid de vaccinare care arată că au trecut cel puțin 10 zile de la încheierea schemei complete sau cei care s-au vindecat de COVID-19 în ultimele 90 de zile nu intră în carantină, indiferent de zona în care este încadrată. 

Pentru țările din zona verde, nu există restricții. 

Există și o serie de alte excepții (pentru șoferii de camioane, sportivi, personal navigant, politicieni, elevi/studenți etc.) detaliate în Hotărârea nr. 28 din 14 mai 2021 și completate de Hotărârea nr. 35 din 29 mai.

VIDEO Jeff Bezos a reușit să ajungă în spațiu cu o rachetă Blue Origin

De
Fondatorul Amazon Jeff Bezos a reușit, marți, să ajungă în spațiu cu o rachetă a propriei companii spațiale Blue Origin, în urma unui zbor care a durat aproximativ zece minute

FYI - Implantul neuronal care „citește” mintea pacienților paralizați

De
Un nou implant neuronal poate decoda cuvinte direct din creierul pacienților paralizați care nu pot vorbi, o altă nouă tehnologie ar putea converti semnalele neuronale în unele wireless, fără a necesita operație sau un implant, iar infecțiile virale ar putea fi contracarate cu „capcane” fabricate din propriul nostru ADN.

FYI: Un nou material textil ar putea răci corpul cu cinci grade

De
Un nou material textil ar putea ajuta la răcirea corpului în zilele caniculare, un astronom amator a descoperit posibila lună cu numărul 80 al lui Jupiter, iar o altă lună, de data aceasta a lui Saturn, are concentrații de metan suspicios de mari, care îi fac pe cercetători să considere că ar putea susține microorganisme.

LIVE Richard Branson încearcă să ajungă în spațiu cu Virgin Galactic

De
Antreprenorul englez Richard Branson va încerca, duminică, să treacă de limita atmosferei terestre, ca parte a unui zbor-test cu un avion spațial al propriei companii Virgin Galactic, ce își propune pe viitor să ofere servicii de turism spațial.