Recomandata este gata: Scena9 și-a lansat newsletter

De Adriana Moscu 25.05.2021

Platforma de jurnalism cultural Scena9 are un newsletter nou-nouț, la care te invită să te abonezi degrabă și nesilit de nimeni. 

scena9_newsletterscena9_recomandatascena9

Dacă ai savurat, te-ai indignat sau te-ai lăsat surprins, de cinci ani încoace, de subiectele alese atent și îngrijite delicat de redacția Scena9, ei, bine, echipa ți-a mai pregătit o surpriză: un newsletter care cuprinde o selecție de articole de la noi și de afară, ca să nu ratezi ce se întâmplă în jurul tău. 

Săptămânal, în fiecare zi de joi, de la ora 10, vei primi în căsuța ta electronică Recomandata Scena9 – un mic instrument de orientare pe harta lumii, o porție consistentă de arte, idei & societate. 

Newsletter-ul este curatoriat de redacția Scena9 și îngrijit de Karin Budrugeac, PR Manager la Fundația9, unde se ocupă de comunicarea Scena9 și a hub-ului cultural Rezidența BRD Scena9.

Prima recomandată e despre primii cinci ani de Scena9. Vei descoperi care au fost cele mai citite articole în toată această perioadă și vei afla, de exemplu, dacă n-ai făcut-o încă, de ce apartamentele din „residence” sunt mai proaste decât cele comuniste, sau despre bullying-ul încasat de copiii de etnie romă în școlile din țara noastră. 

Mai departe, vei putea răsfoi arhiva Scena9, de unde vei afla ce a învățat redacția în cinci ani, cum s-a organizat în pandemie și vei putea citi articole care, din motive obiective, au rămas nepublicate. 

Echipa te invită să faci și un tur al lumii în linkuri către știrile importante din ultimele zile și să citești câteva recomandări din redacție. De departe, în Recomandata S9#1 m-a cucerit informația potrivit căreia viermele de făină, pe numele lui de scenă Tenebrio molitor larvae, a devenit prima insectă aprobată de UE pentru consum alimentar. 

Dacă te abonezi la adresa newsletter@scena9.ro vei putea să ne citești chiar și pe noi, pentru că vei găsi acolo și o recomandare a unui articol Mindcraft Stories

În următoarele ediții, redacția va sta cu ochii pe ce e relevant și nedescoperit și așteaptă idei și sugestii pe adresa mai sus menționată. Recomandarea noastră: nu-i lăsa să aștepte prea mult. 

FYI: Tratament nou pentru Alzheimer, aprobat cu controverse

De
În fiecare luni, în cadrul FYI, prezentăm pe scurt descoperirile, studiile și știrile care au marcat lumea științifică în săptămâna precedentă.

De unde se poate vedea eclipsa solară parțială de joi în România

De
O eclipsă parțială de soare va putea fi observată din jumătatea de nord a României joi, 10 iunie, în jurul prânzului. Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” anunță că punctul de acoperire maximă vizibil din România va fi în zona Satu Mare, unde Luna va acoperi 2,1% din suprafața Soarelui.

Microcentralele din România amenință biodiversitatea

De
Jumătate dintre cele aproape 600 de microhidrocentrale din România sunt amplasate în situri Natura 2000 sau în zone protejate, arată un studiu efectuat de specialiști de la Institutul pentru Ecologia Apelor Dulci și Pescăriilor de Interior (IBN) din Leibnitz, împreună cu cercetători români.

Efectul Coandă, de la avioane la grătare

De
Poate că Efectul Coandă, descris de inventatorul român în prima jumătate a secolului trecut, are aplicații în aviație, aparatele de aer condiționat, și, pentru o vreme, în Formula 1, dar te-ai gândit vreodată că ar putea fi folosit pentru a prăji un cârnat fără să atingi grătarul?