Renault a prezentat Dacia Spring, primul model electric al mărcii românești

De Ionuț Preda 15.10.2020

Producătorul de automobile Renault a prezentat oficial joi noul model Dacia Spring, prima mașină electrică produsă de marca românească, în cadrul unui eveniment online.

Mașina va fi dotată cu o baterie de 28,6 kWh, care va avea o autonomie de 225 de km pentru curse mixte și de 295 de km pentru deplasări urbane. Motorul va avea echivalentul a 45 CP, care îi va permite o viteză maximă de 125 km/h. Modul eco, care va putea fi accesat printr-un buton de bord, limitează viteza la 100km/h dar poate prelungi durata bateriei cu până la 10%.

Durata de încărcare variază de la 14 ore la o priză standard de 2,3 kW, la între cinci și opt ore și jumătate la un încărcător tip WallboxÎn funcție de puterea variantei alese, de 3,7 sau 7,4 KW și în jur de o oră la o bornă de încărcare cu capacitate de 30 kW.

Mașina poate acomoda patru adulți și poate fi conectată la o aplicație gratuită, MyDacia. Prin aplicație, poate fi verificat nivelul bateriei, dar și există și o funcție prin care temperatura interioară poate fi controlată de la distanță. Prețul nu a fost încă dezvăluit, însă Renault susține că va fi „cea mai accesibilă mașină electrică” comercializată în Europa. Modelul va fi disponibil pentru companiile de ridesharing în primele luni ale anului viitor, iar lansarea pentru persoane fizice va avea loc în loc toamna lui 2021, precomenzile fiind programate să înceapă în primăvară.

Detaliile complete despre Dacia Spring, dar și despre un model Renault Megan electric sunt disponibile în prezentarea companiei franceze, care poate fi vizionată mai jos:

Facebook Dating se lansează cu 9 luni întârziere

De Mindcraft Stories 22/10/2020
De azi, în România și alte 31 de țări europene, este disponibil serviciul de dating de la Facebook, numit, creativ, Facebook Dating.

Nokia va instala o rețea 4G pe Lună

De Ionuț Preda 20/10/2020
NASA a acordat un contract de instalare a unei rețele 4G wireless pe Lună subsidiarului american al companiei de telecomunicații Nokia, Bell Labs, ca parte a unui program care vizează o prezență umană de durată pe satelitul natural al Pământului până în 2030.

Am pus coeficientul infectărilor pe hartă

De Mindcraft Stories 17/10/2020
Am pus pe hartă coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori

Apple va anunța azi noul iPhone

De Mihai Ghiduc 13/10/2020
Producătorul de automobile Renault a prezentat oficial joi noul model Dacia Spring, prima mașină electrică produsă de marca românească, în cadrul unui eveniment online. Mașina va fi dotată cu o baterie de 28,6 kWh, care va avea o autonomie de 225 de km pentru curse mixte și de 295 de km pentru deplasări urbane. Motorul …