Bucharest Dance Hack 2025 dă startul înscrierilor pentru o nouă rezidență artistică până pe 31 decembrie

De Mindcraft Stories 02.12.2024

Bucharest Dance Hack, parte a proiectului EU Dance Hack, revine în 2025 cu o nouă rezidență dedicată explorării intersecției dintre dans și tehnologie. Evenimentul va avea loc la București între 7 și 11 aprilie, fiind precedat de un apel internațional deschis până pe 31 decembrie 2024. Proiectul, organizat de TaikaBox (Finlanda) în colaborare cu Central Europe Dance Theatre (Ungaria) și Developing Art (România), continuă după edițiile anterioare din Oulu, Finlanda, și Budapesta, Ungaria.

https://mindcraftstories.ro/images/2024/12/Mindcraftstories_Bucharest-Dance-Hack-dans-tehnologie-rezidenta-artistica.jpg

Rezidența oferă un spațiu colaborativ pentru artiști new media, programatori, designeri, muzicieni și dansatori care vor să exploreze viitorul artelor performative. Participanții vor lucra sub îndrumarea unor mentori cu experiență, dezvoltând idei noi la intersecția dintre corpuri în mișcare și tehnologie. Evenimentul este conceput să promoveze inovația și spontaneitatea, accentuând procesul de descoperire și integrare a tehnologiilor în dans.

Aplicațiile trebuie să includă un portofoliu și o scrisoare de intenție, preferabil în format video sau audio, pe care să le încarce în formularul de înscriere

Procesul de selecție va avea loc în ianuarie 2025, iar rezultatele vor fi comunicate până la mijlocul lunii februarie. Participanții selectați vor beneficia de remunerație, diurnă, cazare și transport. Organizatorii încurajează călătoriile sustenabile, excluzând transportul aerian pentru a reduce impactul asupra mediului.

Bucharest Dance Hack pune accent pe accesibilitate și incluziune. Părinții care călătoresc cu copii, participanții cu nevoi speciale sau cei cu responsabilități de îngrijire sunt bineveniți, iar echipa organizatoare se angajează să ofere sprijinul necesar. Rezidența își propune să creeze un mediu deschis, care să stimuleze creativitatea și să promoveze diversitatea.

Proiectul EU Dance Hack este un exemplu al modului în care colaborarea internațională poate contribui la transformarea artelor performative. Bucharest Dance Hack 2025 marchează un nou pas în această inițiativă ambițioasă, invitând participanți din întreaga lume să exploreze noi orizonturi artistice într-un mediu interdisciplinar. 

Ziua Culturii Naționale 2025. Descoperă povestea lui Emil Racoviță la Muzeul Antipa

De
Miercuri, 15 ianuarie 2025, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” organizează o serie de evenimente dedicate Zilei Culturii Naționale. Programul include expoziții, tururi ghidate și proiecții de film, care aduc în prim-plan viața și activitatea savantului și exploratorului Emil Racoviță. Intrarea este gratuită, iar activitățile sunt deschise publicului pe parcursul întregii zile.

Startupul Early Alpha Engineering câștigă premiul de 5.000 de euro la Innovators for Children

De
Early Alpha Engineering, un startup dedicat educației tehnologice pentru copii, a câștigat premiul de 5.000 de euro la ediția din acest an a acceleratorului Innovators for Children, organizat de Impact Hub Bucharest în parteneriat cu BRD Groupe Société Générale. Premiul a fost acordat în cadrul Pitch Day, desfășurat pe 4 decembrie la Impact Festival, un eveniment dedicat inovației și educației.

Expoziție de fluturi exotici vii la Muzeul Antipa

De
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București a deschis pe 5 decembrie 2024 expoziția „Jungla pune stăpânire pe muzeu. Expoziție de fluturi exotici vii”. Evenimentul oferă vizitatorilor o incursiune captivantă în lumea fluturilor tropicali, prezentând exemplare din Asia de Sud-Est, America Latină și Africa Subsahariană. Expoziția poate fi vizitată până la începutul primăverii, fiind inclusă în programul normal al muzeului.

Canon România și Muzeul Antipa au lansat expoziția incluzivă World Unseen

De
Canon România și Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” au inaugurat expoziția multisenzorială World Unseen pe 11 decembrie 2024. Aceasta este prima expoziție de acest gen din România, accesibilă persoanelor nevăzătoare, cu deficiențe de vedere și tipice. Evenimentul are loc în cadrul muzeului din București, cu scopul de a redefini modul în care arta vizuală poate fi experimentată.