Code2Cup, primul festival de cafea din România pentru profesioniștii din IT are loc pe 19 octombrie

De Mindcraft Stories 16.10.2024

Sâmbătă, 19 octombrie, la Nord Events Center din București (Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 4-6), începe prima ediție a Code2Cup, primul festival de cafea din România organizat pentru industria locală de IT.

În premieră, festivalul va găzdui Cupa Barista în IT, concurs destinat în exclusivitate pasionaților de cafea care lucrează în domeniul tehnologiei. 16 echipe s-au înscris deja în concurs pentru cele trei probe ale competiției: latte art, cup tasting și prepararea cafelei la Aeropress.

Pentru vizitatori, organizatorii Code2Cup au pregătit o serie de workshopuri destinate atât pasionaților, cât și neinițiaților, în jurul unor teme precum rolul tehnologiei în producția și prepararea cafelei, metode alternative de preparare sau asocierea cafelei cu diverse feluri de mâncare.

De asemenea, vizitatorii vor avea acces la o serie de experiențe de tip learn & try – de exemplu, despre ceașca perfectă de espresso sau cafeaua de origine. Printre companiile de IT care și-au anunțat participarea se numără Adobe, Keysight și NXP, alături de liderii pieței locale a cafelei de specialitate și de echipamente precum Artisan Coffee Gear, Mabo Coffee Roaster și Bob Coffee Lab.

Pe lângă scena principală, unde se vor confrunta echipele participante la Cupa Barista în IT, festivalul va avea o zonă dedicată workshopurilor, precum „Tehnologie în lumea cafelei”, atelier susținut de Artisan Coffee Gear și NXP, sau „O experiență interactivă despre cafea și mâncare”, atelier de pairing susținut de chef Bogdan Alexandrescu (Dexter), finalist în primul sezon al emisiunii Masterchef România.

Începând chiar de la această primă ediție, Code2Cup va susține în fiecare an câte o cauză umanitară sau socială. În acest an, fiecare vizitator va putea dona echivalentul unei cești de cafea pentru viitorul unui campion: Tudor Debu (16 ani), multiplu campion național la patinaj viteză. În iarna anului trecut, acesta s-a calificat la Cupele Mondiale de Juniori și Jocurile Olimpice de Juniori ce au fost desfășurate în Gangwon (Republica Coreea). El a reușit să obțină cea mai bună clasare a delegației olimpice a României la patinaj viteză, mai exact locul 17 dintr-un număr de 33 de sportivi, în proba de Masstart. 

Mai mult detalii despre program găsești pe site-ul festivalului.

Varză, cartofi și alți demoni:  continuarea documentarului despre o comunitate de agricultori, acum online 

De
La 10 ani după ce a documentat realitatea dură a micilor agricultori din Lungulețu, regizorul Șerban Georgescu revine cu o continuare a filmului Varză, cartofi și alți demoni. Documentarul este disponibil gratuit online și a avut o proiecție specială pe 20 martie, la Cinema Muzeul Țăranului. Filmul urmărește schimbările – sau lipsa lor – din comunitatea agrară și ridică întrebări despre viitorul agriculturii românești.

Cinci echipe de liceeni vor reprezenta România la etapa finală a campionatului mondial de robotică FIRST Tech Challenge

De
Pe 17 martie 2025 a avut loc, la Pitești, etapa națională a celei de-a 9-a ediții a campionatului de robotică pentru liceeni FIRST Tech Challenge, care a reunit 60 de echipe de elevi din întreaga țară.

Înscrie-te până pe 17 martie la „Performing the digital", o săptămână de rezidență pentru tineri artiști

De
Sub forma unei rezidențe, laboratorul va avea loc în săptămâna 13-17 aprilie, la Centrul Național al Dansului București, și este deschis, pentru aplicații, studenților interesați din cadrul UNATC, UNARTE și altor universități cu profil artistic/vocațional.

Au început înscrierile pentru atelierele „Care-i faza cu apele?", coordonate de Lea Rasovszky

De
„Care-i faza cu apele?" propune o sesiune de discuții, două tururi ghidate și ateliere care explorează relația cu apa în diferite ipostaze