Conferința DevTalks: Cluj-Napoca, capitala tehnologiei pentru o zi

De Mindcraft Stories 19.09.2023

Cluj-Napoca se pregătește să găzduiască cea mai mare expo-conferință de IT&C, DevTalks Romania, pe 27 septembrie, la Cluj Innovation Park. După o ediție de succes în iunie, la București, care a adunat peste 6.000 de participanți și 110 speakeri internaționali și locali, evenimentul revine cu o ediție în Transilvania.

Peste 1.200 de programatori și profesioniști IT sunt așteptați să participe la eveniment, care va avea două scene principale: Main Stage va fi dedicată Inteligenței Artificiale, iar pe Programming Stage se vor discuta teme precum Java, DevOps, Big Data și Cybersecurity.

Giganți din industria IT, precum Amazon Web Services și Apple, vor fi prezenți la eveniment, care propune peste 30 de speakeri internaționali. Google, sponsorul principal al evenimentului, va deschide conferința de la Cluj Innovation Park.

Printre momentele de vârf ale conferinței se numără trei sesiuni care promit să capteze atenția audienței. Amit Bendor de la Artlist va aduce în prim-plan inteligența artificială, explorând potențialul acesteia de a revoluționa companiile și modul în care acestea operează. Alessandro Vozza de la Solo.io va discuta despre evoluția rapidă a aplicațiilor native din cloud în era AI, oferind o perspectivă asupra modului în care tehnologia schimbă peisajul dezvoltării software. În plus, Damjan Obal de la Ardoq va aborda subiectul datelor și importanța lor în lumea digitală, subliniind rolul crucial al experienței utilizatorului în interpretarea și utilizarea datelor.

Pentru a facilita accesul participanților la eveniment, organizatorii vor asigura transportul cu autobuze pe rutele dintre Centru Cluj și Cluj Innovation Park.

Orange inaugurează un magazin eco-friendly în Piața Victoriei, promovând economia circulară

De
Cluj-Napoca se pregătește să găzduiască cea mai mare expo-conferință de IT&C, DevTalks Romania, pe 27 septembrie, la Cluj Innovation Park. După o ediție de succes în iunie, la București, care a adunat peste 6.000 de participanți și 110 speakeri internaționali și locali, evenimentul revine cu o ediție în Transilvania. Peste 1.200 de programatori și profesioniști …

Expoziții new media și apel deschis pentru artiști la Tech Rider’s Dilemma

De
Asociația Culturală Marginal lansează Tech Rider’s Dilemma, un proiect de cercetare și producție artistică care explorează relația dintre artă, știință și tehnologie în contextul lucrărilor de artă new media. 

Patru artiști lansează mesaje de sustenabilitate cu ocazia Climate Change Summit

De
Campania Lumea9 e în mâinile noastre a fost lansată în preambulul celei de-a doua ediții a Climate Change Summit, cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est dedicat schimbărilor climatice.

Samsung România lansează a treia ediție a competiției Solve for Tomorrow

De
Samsung România a anunțat lansarea celei de-a treia ediții a competiției naționale Solve for Tomorrow, destinată tinerilor inovatori cu vârste între 16 și 18 ani. Competiția, care se va desfășura între septembrie 2023 și februarie 2024, își propune să descopere și să promoveze idei creative și soluții tehnologice sustenabile dezvoltate de elevii de liceu.