DefCamp 2024 sprijină investigațiile despre persoane dispărute: hackerii etici vor analiza date open source pentru a ajuta autoritățile

De Mindcraft Stories 15.11.2024

Ediția din 2024 a conferinței de hacking și securitate cibernetică DefCamp va reuni peste 2.000 de experți și profesioniști din domeniu, pe 28-29 noiembrie, la Palatul Parlamentului din București. Ajuns la a 14-a ediție, evenimentul include competiții de live hacking și alte activități care vor testa expertiza participanților.

Printre acestea se numără DefCamp Capture the Flag (D-CTF), competiție care va angrena 800 de echipe din 92 de țări, dar și alte inițiative educaționale organizate prin platforma CyberEDU.

Anul acesta, DefCamp va implica hackeri etici în sprijinirea investigațiilor pentru găsirea persoanelor dispărute. Prin intermediul competiției Trace Labs OSINT Search Party CTF, participanții vor utiliza tehnici de OSINT (Open Source Intelligence) pentru a analiza date publice și a identifica indicii care ar putea ajuta autoritățile în cazuri reale de dispariții.

Printre cele 17 competiții, cu premii în valoare de peste 15.000 de euro, care vor avea loc în zona specială Hacking Village se numără și Adobe Live Hacking Event, unde participanții vor identifica vulnerabilități în produsele software ale companiei în timp real. De asemenea, competiția The Vulnerability Vault, organizată de start-up-ul românesc Pentra, va testa eficiența aplicațiilor automatizate de raportare a vulnerabilităților, folosind o platformă bazată pe inteligență artificială.

Evenimentul va include și discuții despre tendințele emergente în securitatea cibernetică. Experți internaționali, precum Mathew Caplan și Youngjoo Lee, vor aborda subiecte precum securitatea lanțului de aprovizionare și vulnerabilitățile din browsere. De asemenea, Samantha Humphries va explora provocările atribuirii atacurilor cibernetice, un proces esențial pentru identificarea responsabililor și dezvoltarea soluțiilor de protecție.

Mindcraft Stories este partener media oficial pentru DefCamp 2024.  Bilete și mai multe detalii despre programul evenimentului sunt disponibile pe site-ul oficial def.camp.

Conferința tech DevCon 2024 strânge peste 50 de speakeri internaționali și locali la București, pe 6-7 noiembrie

De
Conferința DevCon 2024, dedicată profesioniștilor și pasionaților de tehnologie, se va desfășura pe 6 și 7 noiembrie la NORD Events Center by Globalworth, în București.

GMV România va conduce o misiune ESA pentru securitate cibernetică spațială

De
Subsidiara din România a companiei GMV fost selectată de Agenția Spațială Europeană (ESA) pentru a conduce misiunea de securitate cibernetică spațială a ESA CyberCUBE.

Dracula Film Festival revine la Brașov între 30 octombrie și 3 noiembrie

De
Dracula Film Festival, ajuns la cea de-a XII-a ediție, va avea loc la Brașov în perioada 30 octombrie-3 noiembrie. Evenimentul dedicat filmelor fantastice va reuni pasionați ai genului, care vor putea viziona producții variate, de la lungmetraje și scurtmetraje la animații. 

Scurtmetrajul francez A Very Twisted Tale câștigă Marele Trofeu Animest.19

De
Scurtmetrajul francez A Very Twisted Tale, regizat de Catherine Buffat și Jean-Luc Gréco, a câștigat Marele Trofeu Animest.19. Trofeul, în valoare de 2.500 de euro, oferit de Institutul Cultural Român, a fost acordat în cadrul ceremoniei organizate pe 12 octombrie, la Cinema Elvire Popesco din București.