DefCamp 2024 sprijină investigațiile despre persoane dispărute: hackerii etici vor analiza date open source pentru a ajuta autoritățile

De Mindcraft Stories 15.11.2024

Ediția din 2024 a conferinței de hacking și securitate cibernetică DefCamp va reuni peste 2.000 de experți și profesioniști din domeniu, pe 28-29 noiembrie, la Palatul Parlamentului din București. Ajuns la a 14-a ediție, evenimentul include competiții de live hacking și alte activități care vor testa expertiza participanților.

Printre acestea se numără DefCamp Capture the Flag (D-CTF), competiție care va angrena 800 de echipe din 92 de țări, dar și alte inițiative educaționale organizate prin platforma CyberEDU.

Anul acesta, DefCamp va implica hackeri etici în sprijinirea investigațiilor pentru găsirea persoanelor dispărute. Prin intermediul competiției Trace Labs OSINT Search Party CTF, participanții vor utiliza tehnici de OSINT (Open Source Intelligence) pentru a analiza date publice și a identifica indicii care ar putea ajuta autoritățile în cazuri reale de dispariții.

Printre cele 17 competiții, cu premii în valoare de peste 15.000 de euro, care vor avea loc în zona specială Hacking Village se numără și Adobe Live Hacking Event, unde participanții vor identifica vulnerabilități în produsele software ale companiei în timp real. De asemenea, competiția The Vulnerability Vault, organizată de start-up-ul românesc Pentra, va testa eficiența aplicațiilor automatizate de raportare a vulnerabilităților, folosind o platformă bazată pe inteligență artificială.

Evenimentul va include și discuții despre tendințele emergente în securitatea cibernetică. Experți internaționali, precum Mathew Caplan și Youngjoo Lee, vor aborda subiecte precum securitatea lanțului de aprovizionare și vulnerabilitățile din browsere. De asemenea, Samantha Humphries va explora provocările atribuirii atacurilor cibernetice, un proces esențial pentru identificarea responsabililor și dezvoltarea soluțiilor de protecție.

Mindcraft Stories este partener media oficial pentru DefCamp 2024.  Bilete și mai multe detalii despre programul evenimentului sunt disponibile pe site-ul oficial def.camp.

Varză, cartofi și alți demoni:  continuarea documentarului despre o comunitate de agricultori, acum online 

De
La 10 ani după ce a documentat realitatea dură a micilor agricultori din Lungulețu, regizorul Șerban Georgescu revine cu o continuare a filmului Varză, cartofi și alți demoni. Documentarul este disponibil gratuit online și a avut o proiecție specială pe 20 martie, la Cinema Muzeul Țăranului. Filmul urmărește schimbările – sau lipsa lor – din comunitatea agrară și ridică întrebări despre viitorul agriculturii românești.

Cinci echipe de liceeni vor reprezenta România la etapa finală a campionatului mondial de robotică FIRST Tech Challenge

De
Pe 17 martie 2025 a avut loc, la Pitești, etapa națională a celei de-a 9-a ediții a campionatului de robotică pentru liceeni FIRST Tech Challenge, care a reunit 60 de echipe de elevi din întreaga țară.

Înscrie-te până pe 17 martie la „Performing the digital", o săptămână de rezidență pentru tineri artiști

De
Sub forma unei rezidențe, laboratorul va avea loc în săptămâna 13-17 aprilie, la Centrul Național al Dansului București, și este deschis, pentru aplicații, studenților interesați din cadrul UNATC, UNARTE și altor universități cu profil artistic/vocațional.

Au început înscrierile pentru atelierele „Care-i faza cu apele?", coordonate de Lea Rasovszky

De
„Care-i faza cu apele?" propune o sesiune de discuții, două tururi ghidate și ateliere care explorează relația cu apa în diferite ipostaze