Expoziții new media și apel deschis pentru artiști la Tech Rider’s Dilemma

De Mindcraft Stories 27.09.2023

Asociația Culturală Marginal lansează Tech Rider’s Dilemma, un proiect de cercetare și producție artistică care explorează relația dintre artă, știință și tehnologie în contextul lucrărilor de artă new media. 

https://mindcraftstories.ro/images/2023/09/Mindcraftstories_Tech-Riders-Dilemma-Timid-Sporophyte-Ioana-Vreme-Moser.jpg

Timid Sporophyte/Ioana Vreme Moser

Această inițiativă își propune să abordeze disfuncționalitățile, arhivarea și conservarea lucrărilor de artă new media, provocând artiștii și publicul să reflecteze asupra modului în care tehnologia interacționează cu arta.

Expoziția debutează pe 29 septembrie și prezintă o serie de lucrări care pun în discuție interacțiunile posibile dintre tehnologie și artă. Ea aduce în prim plan nevoia dezvoltării unor protocoale pentru producție, expunere, arhivare și conservare a lucrărilor de artă new media.

Asociația Marginal propune, de asemenea, un Open call adresat artiștilor europeni, prin intermediul căruia se vor selecta trei lucrări care au fost expuse, dar care în prezent nu mai funcționează din diverse motive, bazate pe inadecvare. Acest apel deschis se va desfășura online în perioada 30 septembrie-5 octombrie.

Proiectul implică o echipă artistică transdisciplinară formată din Sabina Suru și Mara Oglakci, care va dezvolta două instalații artistice în cadrul expoziției, alături de cercetători de la Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (INFLPR). 

Expoziția va fi prezentată la Media Arts Festival Arad (MAFA) în perioada 29 septembrie-9 octombrie 2023 și ulterior la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) din București, începând cu 2 noiembrie 2023. Lucrările selectate prin apelul deschis vor face parte din această expoziție finală.

Pentru mai multe informații despre proiect și apelul deschis, vizitează site-ul marginal.ro

Studiul BARES: care sunt prioritățile românilor în sustenabilitate și sănătate?

De
Cult Research și GRF+, în colaborare cu EFdeN, au lansat Studiul celor 4 Românii, o analiză cuprinzătoare a atitudinilor românilor față de sustenabilitate și responsabilitate socială.

Timișoara își încheie rolul de Capitală Europeană a Culturii

De
Joi, 7 decembrie, la Cinema Timiș, a avut loc conferința de presă care a marcat finalul programului Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii. Participanții au încercat să scoată în prim-plan realizările și impactul pe care l-a avut acest an asupra orașului și care este viitorul cultural al orașului.

Volumul Colecționarul de Sarmale – lansat de jurnalistul culinar Cosmin Dragomir

De
Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmale și alte povestiri gastronomice, o explorare a gastronomiei, cu referințe la cărți vechi de bucate. 

Asociația Montană Carpați și Salvamont România deschid Centrul Național de Educație Montană în Bucegi

De
Asociația Montană Carpați (AMC) în parteneriat cu Salvamont România inaugurează, la începutul lui 2024, primul Centru Național de Educație Montană, situat în Parcul Natural Bucegi. Centrul reprezintă un punct de referință pentru cei interesați de biodiversitatea montană, beneficiile naturii și un turism montan responsabil.