Noi între noi, o expoziție colectivă care caută soluții sustenabile pentru viitor, va putea fi vizitată între 18 iulie și 4 august, la Rezidența9

De Mindcraft Stories 18.07.2024

Noi între noi, o expoziție colectivă care explorează rolul pe care arta, știința și patrimoniul cultural îl pot juca în tranziția spre un viitor mai prietenos cu natura, are vernisajul joi, 18 iulie la Rezidența9 din București (strada I.L. Caragiale nr. 32). Aceasta reunește lucrări de la 13 artiști care pornesc de la cercetări în cadrul unor proiecte interdisciplinare: Climate Change Summit 2023 (sustenabilitatea în contextul schimbărilor climatice), proiectul internațional JustHeat: Privind înapoi pentru a merge mai departe (resursele folosite în încălzirea spațiului domestic în România, Suedia și Marea Britanie) și rezidențele România Remarcabilă (resursele din zona rurală).

Expoziția poate fi vizitată până pe 4 august, în intervalul 18:00 – 22:00 (marți – duminică).

Artiștii ale căror lucrări vor fi expuse sunt  Oana Barbonie, Megan Dominescu, Iulia Groves, George Roșu (Climate Change Summit), Denise Lobonț, Ram Krishna Ranjan, Becky Shaw, (JustHeat), respectiv Irina Botea Bucan & Jonathan Dean, Orsolya Gal, Marlene Herberth, Nona Inescu, Mihaela Moldovan (România Remarcabilă). În spiritul sustenabilității, expoziția nu include producții noi și și-a propus un impact redus asupra mediului: transport terestru și materiale naturale, o campanie de promovare cu atenție la resursele folosite.

Noi între Noi prezintă trei perspective curatoriale care tratează în mod diferit felul în care trăim împreună și ne folosim de resursele naturale. Expoziția generează un dialog între artiștii, cercetătorii și comunitățile implicate în proiectele selectate, dorind să propună narațiuni localizate și soluții colaborative, ca răspuns la criza climatică.

Evenimente

18 iulie, ora 19:00: Vernisaj Noi între Noi

20 iulie, ora 18:00: Masă rotundă cu participarea artistelor Oana Barbonie, Iulia Groves, Megan Dominescu (Lumea9 – Climate Change Summit), Denise Lobonț

(JustHeat), Mihaela Moldovan (România Remarcabilă), moderată de Dan Stănescu (Glitch Shop), urmată de cina comunitară în curtea Rezidența9, găzduită de Mihaela Vasiliu (Chlorys).

03 – 04 august, 17:00 – 20:00: Atelier Care-i faza cu arta contemporană? Explorare textilă, cu Megan Dominescu.

Urban Habits: două zile de idei, proiecte și soluții pentru orașe

De
Pe 26-27 aprilie, Bucureștiul găzduiește prima ediție a festivalului new Urban Habits (nUH), la LOKAL și pe strada Erou Ion Călin. Timp de două zile, orașul devine teren de testare pentru idei, obiceiuri și soluții care pot schimba viața urbană. Festivalul pornește de la o întrebare simplă: în ce fel de oraș vrei, de fapt, să locuiești?

Expoziția FABER - Design Signals Snapshot va fi prezentă la Milan Design Week, cel mai mare eveniment de design din lume

De
Expoziția Design Signals Snapshot va putea fi vizitată în cadrul ALCOVA, la Villa Bagatti Valsecchi, între 7-13 aprilie 2025.

Atelierele Superscrieri revin în aprilie la București, Iași și Cluj, cu focus pe jurnalism economic și bune practici

De
Fundația Friends For Friends organizează o nouă ediție a Atelierelor Superscrieri, o serie de workshopuri gratuite pentru jurnaliști, cu teme relevante pentru prezent: jurnalism economic, lucrul cu cifrele, claritate în redactare și principiile de bază ale meseriei. Atelierele vor avea loc pe 8 aprilie la București, pe 10 aprilie la Iași și pe 15 aprilie la Cluj.

„Speranță și acțiune împotriva cancerului de sân triplu negativ” - Un proiect de susținere a pacientelor diagnosticate cu cancer de sân triplu negativ

De
Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) și Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” (IOB) au lansat un demers dedicat pacientelor cu cancer de sân triplu negativ: sprijin real și informații clare pentru fiecare etapă din traseul oncologic.