Orange inaugurează un magazin eco-friendly în Piața Victoriei, promovând economia circulară

De Mindcraft Stories 29.09.2023

Astăzi, 29 septembrie, Orange România a relansat magazinul emblematic din Piața Victoriei, sub un nou concept eco-friendly, ca parte a programului de economie circulară “Re”. Această inițiativă vine în sprijinul planului strategic al Grupului Orange – Lead the Future și este un pas în plus spre atingerea obiectivului de #NetZeroCarbon până în 2040.

Orange, prin noul concept, încurajează clienții să facă alegeri sustenabile, oferind smartphone-uri recondiționate cu garanție de 24 de luni, accesorii eco-friendly cu ambalaje 100% reciclabile și un centru de service pentru prelungirea duratei de viață a dispozitivelor. De asemenea, clienții pot beneficia de un sistem EcoRating care oferă informații despre impactul telefoanelor asupra mediului și pot recicla echipamentele vechi în cutia “Re”.

Pentru a celebra această lansare, Orange oferă reduceri de 22% la telefoanele recondiționate și vouchere de 100 de euro pentru cei care aduc un telefon vechi funcțional pentru program Buy-Back și aleg să cumpere un telefon recondiționat. Aceste oferte sunt valabile până la sfârșitul lunii octombrie.

Adrian Pănuță, Sales & Distribution Director, a subliniat angajamentul companiei de a reduce impactul asupra mediului: „Conceptul-pilot pe care l-am adoptat pentru magazinul din Piața Victoriei este încă o dovadă a angajamentului nostru de a ne reduce impactul asupra mediului.”

În plus față de aceste inițiative, Orange continuă să investească în soluții sustenabile, inclusiv prin achiziționarea de energie regenerabilă și instalarea de panouri solare pe site-urile sale de rețea. 

Conceptul va fi implementat pe viitor în mai multe magazine Orange din țară. România este printre primele țări din Grupul Orange care au implementat un smart shop.

Studiul BARES: care sunt prioritățile românilor în sustenabilitate și sănătate?

De
Cult Research și GRF+, în colaborare cu EFdeN, au lansat Studiul celor 4 Românii, o analiză cuprinzătoare a atitudinilor românilor față de sustenabilitate și responsabilitate socială.

Timișoara își încheie rolul de Capitală Europeană a Culturii

De
Joi, 7 decembrie, la Cinema Timiș, a avut loc conferința de presă care a marcat finalul programului Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii. Participanții au încercat să scoată în prim-plan realizările și impactul pe care l-a avut acest an asupra orașului și care este viitorul cultural al orașului.

Volumul Colecționarul de Sarmale – lansat de jurnalistul culinar Cosmin Dragomir

De
Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmale și alte povestiri gastronomice, o explorare a gastronomiei, cu referințe la cărți vechi de bucate. 

Asociația Montană Carpați și Salvamont România deschid Centrul Național de Educație Montană în Bucegi

De
Asociația Montană Carpați (AMC) în parteneriat cu Salvamont România inaugurează, la începutul lui 2024, primul Centru Național de Educație Montană, situat în Parcul Natural Bucegi. Centrul reprezintă un punct de referință pentru cei interesați de biodiversitatea montană, beneficiile naturii și un turism montan responsabil.