Patru artiști lansează mesaje de sustenabilitate cu ocazia Climate Change Summit

De Mindcraft Stories 27.09.2023

Campania Lumea9 e în mâinile noastre a fost lansată în preambulul celei de-a doua ediții a Climate Change Summit,Detalii, aici: climatechange-summit.org cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est dedicat schimbărilor climatice.

https://mindcraftstories.ro/images/2023/09/Mindcraftstories_Lumea9-e-in-mainile-noastre-Climate-Change-Summit-schimbarile-climatic-BRD.jpg

Evenimentul, care are loc în perioada 19-20 octombrie, este inițiat de BRD – Groupe Société Générale și își propune să identifice soluții aplicabile în multiple sectoare pentru a contracara schimbările climatice.

În cadrul campaniei, patru tineri artiști – Megan Dominescu (artist în textile), Iulia Groves (linogravură pe pânză și hârtie), Oana Barbonie (colaj pe hârtie) și George Roșu (ilustrație pe pânză) – folosesc tehnici sustenabile pentru a crea opere de artă care transmit un mesaj puternic despre necesitatea unei lumi mai sustenabile.

Linogravurile lui Iulia Groves se inspiră din vegetația spontană și simbolurile legate de perseverență și renaștere, în timp ce colajele Oanei Barbonie construiesc o poveste din decupaje din reviste și alte materiale, subliniind importanța colaborării și a schimbării.

George Roșu a realizat ilustrații optimiste care încurajează speranța în ciuda provocărilor grave generate de schimbările climatice. Megan Dominescu a creat o lucrare textilă care imaginează un viitor în care tehnologia verde și îngrijirea mediului înconjurător sunt prioritare.

Lucrările lor sunt expuse în vitrinele agențiilor BRD din București și vor fi prezentate la Climate Change Summit, la Opera Națională, pe 19 octombrie. Pentru a-și transmite mesajul, campania Lumea9 e în mâinile noastre organizează și opt ateliere de creație în opt orașe din țară, în care artiștii colaborează cu angajații băncii pentru a dezvolta idei și soluții pentru un viitor mai verde.

Această inițiativă evidențiază faptul că schimbările climatice sunt o problemă globală care necesită contribuția fiecărui individ. BRD – Groupe Société Générale este un susținător al sustenabilității și promovează această cauză în cadrul platformei sale Lumea9.Link: brd.ro 

Climate Change Summit este un eveniment major din Europa Centrală și de Est dedicat schimbărilor climatice și soluțiilor pentru un viitor mai sustenabil. Evenimentul are loc între 19 și 20 octombrie și aduce la un loc experți, antreprenori, reprezentanți ai societății civile și ai autorităților pentru a discuta soluții pentru combaterea schimbărilor climatice, economie circulară, energie verde, biodiversitate și multe altele.

AI Steve vine la București la AI Expo Europe

De
AI Expo Europe, cea mai mare conferință despre inteligență artificială din Europa Centrală și de Est, va avea loc la București, între 6-7 octombrie la Radisson Blu. Evenimentul va reuni specialiști de top din domeniu, incluzând reprezentanți de la NVIDIA, Google, Microsoft, IntellAI și JPMorgan Chase, printre altele. Printre invitații de marcă se numără și AI Steve, copilotul AI al omului politic Steve Endacott.

Share, Tag or Dye – Europe Wide debutează la Cluj-Napoca. Proiectul abordează provocările cu care se confruntă artiștii în era digitală

De
Proiectul artistic Share, Tag or Dye – Europe Wide, organizat de Asociația Fotografică Allkimik și Asociația Culturală Marginal, începe în această lună la Cluj-Napoca. Expoziția continuă la Roma și Barcelona, aducând în prim-plan tensiunea dintre creație și promovare pe rețelele sociale.

All Sorts of… Care for Nature, rezidență artistică concentrată pe relația dintre omenesc și natural, va avea un eveniment deschis publicului la Timișoara

De
Ways of Giving Back este un eveniment special găzduit de Faber, pe malul Râului Bega, în data de 7 iulie, între orele 17:00 și 21:00. 

Universitatea din București celebrează 160 de ani de la înființare

De
Universitatea din București organizează o serie de evenimente festive în perioada 16-19 iulie 2024, pentru a marca împlinirea a 160 de ani de la înființare și 330 de ani de învățământ superior în spațiul românesc.