Patru artiști lansează mesaje de sustenabilitate cu ocazia Climate Change Summit

De Mindcraft Stories 27.09.2023

Campania Lumea9 e în mâinile noastre a fost lansată în preambulul celei de-a doua ediții a Climate Change Summit,Detalii, aici: climatechange-summit.org cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est dedicat schimbărilor climatice.

https://mindcraftstories.ro/images/2023/09/Mindcraftstories_Lumea9-e-in-mainile-noastre-Climate-Change-Summit-schimbarile-climatic-BRD.jpg

Evenimentul, care are loc în perioada 19-20 octombrie, este inițiat de BRD – Groupe Société Générale și își propune să identifice soluții aplicabile în multiple sectoare pentru a contracara schimbările climatice.

În cadrul campaniei, patru tineri artiști – Megan Dominescu (artist în textile), Iulia Groves (linogravură pe pânză și hârtie), Oana Barbonie (colaj pe hârtie) și George Roșu (ilustrație pe pânză) – folosesc tehnici sustenabile pentru a crea opere de artă care transmit un mesaj puternic despre necesitatea unei lumi mai sustenabile.

Linogravurile lui Iulia Groves se inspiră din vegetația spontană și simbolurile legate de perseverență și renaștere, în timp ce colajele Oanei Barbonie construiesc o poveste din decupaje din reviste și alte materiale, subliniind importanța colaborării și a schimbării.

George Roșu a realizat ilustrații optimiste care încurajează speranța în ciuda provocărilor grave generate de schimbările climatice. Megan Dominescu a creat o lucrare textilă care imaginează un viitor în care tehnologia verde și îngrijirea mediului înconjurător sunt prioritare.

Lucrările lor sunt expuse în vitrinele agențiilor BRD din București și vor fi prezentate la Climate Change Summit, la Opera Națională, pe 19 octombrie. Pentru a-și transmite mesajul, campania Lumea9 e în mâinile noastre organizează și opt ateliere de creație în opt orașe din țară, în care artiștii colaborează cu angajații băncii pentru a dezvolta idei și soluții pentru un viitor mai verde.

Această inițiativă evidențiază faptul că schimbările climatice sunt o problemă globală care necesită contribuția fiecărui individ. BRD – Groupe Société Générale este un susținător al sustenabilității și promovează această cauză în cadrul platformei sale Lumea9.Link: brd.ro 

Climate Change Summit este un eveniment major din Europa Centrală și de Est dedicat schimbărilor climatice și soluțiilor pentru un viitor mai sustenabil. Evenimentul are loc între 19 și 20 octombrie și aduce la un loc experți, antreprenori, reprezentanți ai societății civile și ai autorităților pentru a discuta soluții pentru combaterea schimbărilor climatice, economie circulară, energie verde, biodiversitate și multe altele.

Studiul BARES: care sunt prioritățile românilor în sustenabilitate și sănătate?

De
Cult Research și GRF+, în colaborare cu EFdeN, au lansat Studiul celor 4 Românii, o analiză cuprinzătoare a atitudinilor românilor față de sustenabilitate și responsabilitate socială.

Timișoara își încheie rolul de Capitală Europeană a Culturii

De
Joi, 7 decembrie, la Cinema Timiș, a avut loc conferința de presă care a marcat finalul programului Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii. Participanții au încercat să scoată în prim-plan realizările și impactul pe care l-a avut acest an asupra orașului și care este viitorul cultural al orașului.

Volumul Colecționarul de Sarmale – lansat de jurnalistul culinar Cosmin Dragomir

De
Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmale și alte povestiri gastronomice, o explorare a gastronomiei, cu referințe la cărți vechi de bucate. 

Asociația Montană Carpați și Salvamont România deschid Centrul Național de Educație Montană în Bucegi

De
Asociația Montană Carpați (AMC) în parteneriat cu Salvamont România inaugurează, la începutul lui 2024, primul Centru Național de Educație Montană, situat în Parcul Natural Bucegi. Centrul reprezintă un punct de referință pentru cei interesați de biodiversitatea montană, beneficiile naturii și un turism montan responsabil.