Samsung România lansează a treia ediție a competiției Solve for Tomorrow

De Mindcraft Stories 27.09.2023

Samsung România a anunțat lansarea celei de-a treia ediții a competiției naționale Solve for Tomorrow, destinată tinerilor inovatori cu vârste între 16 și 18 ani. Competiția, care se va desfășura între septembrie 2023 și februarie 2024, își propune să descopere și să promoveze idei creative și soluții tehnologice sustenabile dezvoltate de elevii de liceu.

Tinerii interesați se pot înscrie, individual sau în echipe de până la cinci membri, în perioada 26 septembrie – 31 octombrie 2023, prin completarea unui formular disponibil pe platforma competiției. Celev patru teme de anul acesta sunt: Mediu Înconjurător, Diversitate și Incluziune Socială, Educație și Dezvoltare Durabilă. Mai multe detalii, în regulament.

Ediția din acest an este organizată în parteneriat cu Junior Achievement România și beneficiază de sprijinul Google România și Impact Hub Bucharest.

Participanții vor avea oportunitatea de a participa la sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere cu scopul de a-și concretiza ideile inovatoare. Echipele care se vor clasifica pe primele poziții la finalul competiției vor fi recompensate cu echipamente Samsung și sesiuni de training oferite de Google România.

Competiția Solve for Tomorrow încurajează tinerii să îmbine tehnologia cu educația și creativitatea pentru a genera schimbări pozitive în societate. În edițiile anterioare, competiția a atras peste 600 de proiecte la nivel național, demonstrând angajamentul și entuziasmul tinerilor români față de inovație și dezvoltare durabilă.

„Suntem nerăbdători să descoperim idei inovatoare și pline de creativitate în cadrul unei noi ediții Solve for Tomorrow. GenZ – acești tineri mereu la curent cu ce se întâmplă sunt pregătiți oricând să acționeze pentru a face lumea un loc mai bun”, a declarat Simona Panait, Marketing Director România & Bulgaria, Samsung Electronics.

Câștigătorii ediției precedente au dezvoltat proiecte remarcabile, printre care un sistem hidroponic inovator, un joc-aplicație pentru promovarea educației STEM și un sistem de drone cu inteligență artificială pentru identificarea zonelor cu depozitări ilegale de deșeuri.

 

Studiul BARES: care sunt prioritățile românilor în sustenabilitate și sănătate?

De
Cult Research și GRF+, în colaborare cu EFdeN, au lansat Studiul celor 4 Românii, o analiză cuprinzătoare a atitudinilor românilor față de sustenabilitate și responsabilitate socială.

Timișoara își încheie rolul de Capitală Europeană a Culturii

De
Joi, 7 decembrie, la Cinema Timiș, a avut loc conferința de presă care a marcat finalul programului Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii. Participanții au încercat să scoată în prim-plan realizările și impactul pe care l-a avut acest an asupra orașului și care este viitorul cultural al orașului.

Volumul Colecționarul de Sarmale – lansat de jurnalistul culinar Cosmin Dragomir

De
Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmale și alte povestiri gastronomice, o explorare a gastronomiei, cu referințe la cărți vechi de bucate. 

Asociația Montană Carpați și Salvamont România deschid Centrul Național de Educație Montană în Bucegi

De
Asociația Montană Carpați (AMC) în parteneriat cu Salvamont România inaugurează, la începutul lui 2024, primul Centru Național de Educație Montană, situat în Parcul Natural Bucegi. Centrul reprezintă un punct de referință pentru cei interesați de biodiversitatea montană, beneficiile naturii și un turism montan responsabil.