Samsung România lansează a treia ediție a competiției Solve for Tomorrow

De Mindcraft Stories 27.09.2023

Samsung România a anunțat lansarea celei de-a treia ediții a competiției naționale Solve for Tomorrow, destinată tinerilor inovatori cu vârste între 16 și 18 ani. Competiția, care se va desfășura între septembrie 2023 și februarie 2024, își propune să descopere și să promoveze idei creative și soluții tehnologice sustenabile dezvoltate de elevii de liceu.

Tinerii interesați se pot înscrie, individual sau în echipe de până la cinci membri, în perioada 26 septembrie – 31 octombrie 2023, prin completarea unui formular disponibil pe platforma competiției. Celev patru teme de anul acesta sunt: Mediu Înconjurător, Diversitate și Incluziune Socială, Educație și Dezvoltare Durabilă. Mai multe detalii, în regulament.

Ediția din acest an este organizată în parteneriat cu Junior Achievement România și beneficiază de sprijinul Google România și Impact Hub Bucharest.

Participanții vor avea oportunitatea de a participa la sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere cu scopul de a-și concretiza ideile inovatoare. Echipele care se vor clasifica pe primele poziții la finalul competiției vor fi recompensate cu echipamente Samsung și sesiuni de training oferite de Google România.

Competiția Solve for Tomorrow încurajează tinerii să îmbine tehnologia cu educația și creativitatea pentru a genera schimbări pozitive în societate. În edițiile anterioare, competiția a atras peste 600 de proiecte la nivel național, demonstrând angajamentul și entuziasmul tinerilor români față de inovație și dezvoltare durabilă.

„Suntem nerăbdători să descoperim idei inovatoare și pline de creativitate în cadrul unei noi ediții Solve for Tomorrow. GenZ – acești tineri mereu la curent cu ce se întâmplă sunt pregătiți oricând să acționeze pentru a face lumea un loc mai bun”, a declarat Simona Panait, Marketing Director România & Bulgaria, Samsung Electronics.

Câștigătorii ediției precedente au dezvoltat proiecte remarcabile, printre care un sistem hidroponic inovator, un joc-aplicație pentru promovarea educației STEM și un sistem de drone cu inteligență artificială pentru identificarea zonelor cu depozitări ilegale de deșeuri.

 

Cercetătorul NASA Mark McCaughrean va vorbi despre telescopul spațial James Webb la Bucharest Science Festival 2024

De
Astrofizicianul Mark McCaughrean, expert al Agenției Spațiale Europene și cercetător NASA, vine la Bucharest Science Festival 2024 pentru a discuta cu publicul din România despre telescopul spațial James Webb.

Filmul TWST / Things We Said Today, regizat de Andrei Ujică, deschide a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental (24-29 septembrie)

De
Cele mai recente filmate semnate Andrei Ujică sau Leos Carax, dar și o selecție a celor mai bune filme experimentale românești, la cea de-a 14-a ediție BIEFF

How to Web 2024: startup-urile noi se pot înscrie, până la 1 septembrie, într-o competiție cu premiu-investiție de 350.000 de euro

De
Spotlight, competiția de startup-uri dedicată sprijinirii antreprenorilor din Europa de Est, revine în cadrul conferinței How to Web 2024 cu un premiu-investiție de peste 350.000 de euro, susținut de fondurile de capital de risc Underline Ventures, Startup Wise Guys și GapMinder VC. Participanții se mai pot înscrie în competiție până la data de 1 septembrie.

Festivalul Internațional de Film Experimental București (BIEFF) revine între 24 și 29 septembrie, sub tema Jocuri Serioase

De
Cea de-a paisprezecea ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental București – BIEFF, care prezintă cele mai interesante voci ale cinema-ului de avangardă, va avea loc în București, între 24 și 29 septembrie 2024, la Cinema Elvire Popesco, Cinema Union și Cinemateca Eforie.