Școala de vară Telefonul fără fir: Linia verde caută tineri interesați de tranziția verde și media digitală

De Mindcraft Stories 13.06.2024

A doua ediție a școlii de vară Telefonul fără fir e în căutare de studenți sau liceeni aflați în ultimul an de studii interesați de media digitală și subiectul tranziției verzi, indiferent de domeniul de studiu și de experiența anterioară. Aceasta va avea loc între 29 iulie și 4 august la Câmpu Cetății, o localitate aflată la 38 de kilometri de Târgu Mureș.

Programul principal va include o serie de ateliere unde participanții vor învăţa bazele comunicării audiovizuale şi ale eseului video, lucrând aplicat pe exemple strâns legate de „tranziţia verde”. Atelierele acoperă atât etapele de pre-producţie, cum ar fi structurarea cercetării pe un subiect, planificarea unei argumentări şi a unei structuri narative, bazele teoretice ale comunicării multimodale, cât şi etapele de producţie, ce includ dezvoltarea unor abilităţi de vizualizare de date şi de montaj.

Participanții vor putea explora aceste procese și tematici împreună cu invitați din mediul academic, precum Liri Alenor Chapelan și Ana Szel, sau profesioniști cu experiență îndelungată în domeniul lor de activitate:  Maria Martelli (producătoare şi autoare de eseuri animate), Diana Necșulescu (ilustratoare şi visual development artist) și Alin Răuțoiu (dezvoltator software şi jurnalist pe industria software, jocuri video şi bandă desenată).

În plus, şcoala de vară „Telefonul fără fir: Linia Verde” va oferi prelegeri pe tema tranziţiei verzi şi a electrificării. Participanții vor avea la dispoziție, pe lângă programul profesional al întâlnirilor și oportunități pentru discuții și activități în grupuri spontane sau organizate, dar și acces la activități sportive, drumeții sau proiecții de filme.

CITEȘTE ȘI: Telefonul fără fir – ce se pierde în discuțiile despre tehnologie?

Tot ce trebuie să faci pentru a te înscrie e să trimiți până la 30 iunie 2024 o scrisoare de intenție la adresa telefonulfarafir2023@gmail.com. Organizatorii nu percep taxă de înscriere, dar vor acorda prioritate celor cu calitatea de student / licean, luând în calcul și motivația personală a fiecăruia dintre doritori. Cazarea este gratuită, în camere cu 4-6 paturi, în limita a 24 de locuri, plus spațiu gratuit de campare.

AI Steve vine la București la AI Expo Europe

De
AI Expo Europe, cea mai mare conferință despre inteligență artificială din Europa Centrală și de Est, va avea loc la București, între 6-7 octombrie la Radisson Blu. Evenimentul va reuni specialiști de top din domeniu, incluzând reprezentanți de la NVIDIA, Google, Microsoft, IntellAI și JPMorgan Chase, printre altele. Printre invitații de marcă se numără și AI Steve, copilotul AI al omului politic Steve Endacott.

Share, Tag or Dye – Europe Wide debutează la Cluj-Napoca. Proiectul abordează provocările cu care se confruntă artiștii în era digitală

De
Proiectul artistic Share, Tag or Dye – Europe Wide, organizat de Asociația Fotografică Allkimik și Asociația Culturală Marginal, începe în această lună la Cluj-Napoca. Expoziția continuă la Roma și Barcelona, aducând în prim-plan tensiunea dintre creație și promovare pe rețelele sociale.

All Sorts of… Care for Nature, rezidență artistică concentrată pe relația dintre omenesc și natural, va avea un eveniment deschis publicului la Timișoara

De
Ways of Giving Back este un eveniment special găzduit de Faber, pe malul Râului Bega, în data de 7 iulie, între orele 17:00 și 21:00. 

Universitatea din București celebrează 160 de ani de la înființare

De
Universitatea din București organizează o serie de evenimente festive în perioada 16-19 iulie 2024, pentru a marca împlinirea a 160 de ani de la înființare și 330 de ani de învățământ superior în spațiul românesc.