Samsung Freestyle, primul proiector pe care-l vei pune mereu în bagaje

De Mindcraft Stories 27.01.2022

Cu Freestyle, Samsung introduce un nou gadget versatil în arsenalul nomazilor digitali.

Dintre numeroasele anunțuri făcute de Samsung cu ocazia CES 2022, e imposibil să nu-ți fi atras atenția proiectorul Freestyle. Nu doar pentru că are o formă cu totul diferită de așteptările pe care le are cineva de la un asemenea dispozitiv, dar este, în același timp, o boxă inteligentă, un dispozitiv de iluminare ambientală și un Smart TV. Totul în doar 830 de grame, ceea ce-l face perfect pentru nomazii digitali pentru care dimensiunea bagajului contează, dar care nu vor să renunțe la confortul oferit de un ecran mare. Proiectorul este protejat cu un capac, dar poți să-l cumperi (sau, dacă te grăbești, să primești) și un Freestyle Case, în cazul în care crezi că-l vei lua des după tine. 

Un ecran pe care-l poți proiecta oriunde

În general, proiectoarele sunt văzute ca niște dispozitive greoaie, pe care, odată montate și calibrate, cu greu le miști din locul în care le-ai pus. Samsung Freestyle este fix opusul acestui concept. Cu aspectul unui spot de lumină, Freestyle poate fi rotit cu 180 de grade de-a lungul axei, ceea ce înseamnă că imaginea poate fi proiectată atât pe un perete, cât și pe tavan, cât timp sunt plate.

Reglarea imaginii se face automat. Funcția de auto-focus ajustează imaginea pentru claritate maximă, în timp ce alte funcții, auto-keystone și auto-leveling, au grijă să ajusteze marginile imaginii, astfel încât să formeze un dreptunghi perfect și să alinieze ecranul cu planul orizontal, indiferent de poziția și unghiul din care se face proiecția. 

Asta face din Samsung Freestyle un proiector extrem de manevrabil și ușor de folosit. În doar câteva minute de la intrarea într-o cameră de hotel sau o locuință închiriată, ai la dispoziție un ecran de dimensiunile unui televizor generos – de la 30 până la 100 de inchi – la rezoluție Full HD. Proiectorul funcționează bine chiar și când lumina e relativ puternică sau peretele este colorat.

Samsung Freestyle  e controlat cu ușurință cu ajutorul telecomenzii, din aplicația Smart Things, instalată pe mobil, sau chiar vocal, pentru că vine cu Bixby și Alexa preinstalate. 

Nu are o baterie încorporată, deci va trebui să-l pui în priză, dar poți folosi, de asemenea, o baterie externă pentru a-l alimenta. Trebuie să fie una care acceptă USB-PD și are ieșire de 50 W/20 V. Samsung oferă și o baterie specială, care funcționează și ca bază pentru proiector, ce poate fi achiziționată separat.

Ce poți face cu adevărat cu Samsung Freestyle?

Există atât de multe scenarii în care poți folosi proiectorul, încât alăturarea lui listei deja obligatorii de gadgeturi de luat în vacanță – smartphone, laptop, eventual o cameră foto – devine extrem de tentantă.

MindcraftStories_1Ai un ecran mai mare pentru laptop sau telefon

Dacă ecranul pe care lucrezi sau îți petreci timpul liber ți se pare mic, îl poți muta cu ușurință pe perete. Ai nevoie doar de un cablu cu mufă micro HDMI, pentru laptop sau o poți face wireless, prin Bluetooth, folosind funcția Cast sau Air Play. Dacă ai un telefon Samsung, o poți face prin simpla atingere a telefonului de proiector (va trebui să activezi funcția Tap & Go din aplicația Smart Things).

Cifre Articol MindcraftStories_2Îl poți folosi pentru filme și seriale…

Nu doar că poți pune ecranul telefonului sau laptopului pe perete, dar proiectorul are toate funcțiile unui Smart TV Samsung. Vine cu sistemul de operare Tizen și cu cele mai populare aplicații de streaming preinstalate, deci vei putea să te uiți la un film sau un serial, independent de ce faci cu restul dispozitivelor.

Cifre Articol MindcraftStories_3…sau pentru jocuri

Dacă poate te-ai obișnuit cu filme văzute pe telefon sau ecranul laptopului în deplasări, experiența de gaming se schimbă radical atunci când ai la dispoziție un ecran mult mai mare. Așa că s-ar putea să devină tentant să te relaxezi, din când în când, și în acest mod. 

Cifre Articol MindcraftStories_4Poți să lucrezi mai bine

Ai făcut multe fotografii peste zi și vrei să le selectezi pe cele mai bune? Proiectorul te ajută să le vezi la dimensiuni de expoziție. Ai o întâlnire și vrei să arăți o prezentare? Poți folosi Samsung Freestyle dacă ai un perete disponibil – plus că e un motiv bun să faci și puțină conversație. Lucrezi la un proiect complicat, cu multe foi de calcul? Pune-le pe un ecran mai mare. Iar dacă ai un telefon Samsung, poți folosi DeX și proiectorul pentru a-l transforma într-un computer cu un superecran. 

Cifre Articol MindcraftStories_5Poate fi și o „simplă” boxă…

Dacă te-ai plictisit de filme și vrei doar să asculți muzică, poți face asta punând capacul translucid de protecție peste proiector. Nu ai doar o boxă de calitate, de 5 W, care redă sunetul la 360° și are un bas clar și profund, fără distorsiuni, datorită radiatorului dublu, dar ai și lumini ambientale care sunt sincronizate cu muzica.

Cifre Articol MindcraftStories_6…sau o boxă inteligentă

Faptul că Samsung Freestyle vine cu Bixby și Alexa preinstalate înseamnă și că oferă toate funcțiile unui asistent personal. „Vrei să afli cum va fi vremea mâine? Întreabă-ți proiectorul.” (Da, fraza asta chiar are sens în cazul acesta.)

Cifre Articol MindcraftStories_7Poți să-ți decorezi locuința ta temporară

Freestyle preia de la televizoarele Samsung funcția Ambient Mode, ceea ce înseamnă că poți oricând să proiectezi imagini pe perete și să-ți redecorezi camera. Punând capacul translucid peste, poți să obții un efect plăcut de iluminare ambientală. Sau poți folosi funcția asta dacă vrei să dai o petrecere – dacă locuința ta (și măsurile pandemice) o permit.

Proiectorul Samsung Freestyle costă 4.299,01 lei și poate fi precomandat de pe site-ul samsung.com. Dacă faci acest lucru până pe 20 februarie, primești și un Freestyle Case și voucher de 1.000 de lei. 

Campania este valabilă în limita stocului disponibil. Voucherul de 1.000 de lei poate fi folosit între 3 martie și 4 aprilie 2022, la achiziționarea produselor participante la campanie, detaliate în regulament.


Acest articol este susținut de Samsung România.

Promo

O viață fără ochelari, cu ajutorul laserelor și al tehnologiei

De
În deceniile care urmează, din ce în ce mai mulți oameni se vor confrunta cu probleme de vedere. Într-o populație mondială din ce în ce mai îmbătrânită, mai ales în statele dezvoltate, numărul persoanelor care trăiesc cu defecte de vedere este estimat să crească până la jumătatea acestui secol, în ciuda progreselor semnificative înregistrate în ultimele decenii în tratamentul acestora.
Promo

„O faptă bună pentru natură”: telefoanele vechi aduse în magazinele Orange până pe 15 martie contribuie la plantarea unui hectar de pădure

De
Orange România îți oferă un voucher de reducere pentru telefoanele vechi aduse în programul “Re”, iar fiecare telefon colectat contribuie la plantarea unui hectar de pădure.
Promo

Orange România folosește panouri solare pentru centre de date pentru a-și crește procentul de energie verde utilizată

De
Unul dintre marii operatori de telecomunicații din România a început derularea unui program de creștere a eficienței energetice prin care speră să atingă neutralitatea climatică până în 2040
Promo|OPORTUNITĂȚI FĂRĂ LIMITE

„Oamenii își doresc produse sănătoase, din surse sigure și, de preferat, locale.” Interviu cu Mircea Bucur (IT Manager Penny România)

De
Pe o piață extrem de competitivă, Penny România investește în extindere și digitalizare, în brandurile proprii și în parteneriatele cu producători locali, pentru produse proaspete și de calitate