Joerg Mitter / Red Bull Content Pool

Campionatul Mondial de curse cu Drone – Turda 20192 min read

De Mindcraft Stories 10.12.2019

Weekendul trecut, pe 7 și 8 decembrie 2019, România a găzduit marea finală a Campionatului Mondial de curse cu drone (Drone Champions League – DCL), organizată pe fundalul spectaculos al salinei Turda.

La 120 de metri sub pământ, zeci de drone mici (sub 200 de grame), dar foarte rapide și agile, au zburat cu viteze de până la 160 km/oră, pilotate cu ajutorul ochelarilor VR de tineri (sau foarte tineri) din întreaga lume – sportivi profesioniști, din Europa, Asia ori America de Sud.

Ediția din acest an a fost câștigată de echipa englezilor, XBlades, pe locurile 2 și 3 fiind APEX Racing, din Danemarca, și Drone Sports, din Rusia. Este al treilea trofeu consecutiv pentru echipa XBlades.

Una dintre cele mai vechi mine de sare din lume, Turda are un succes uriaș ca obiectiv turistic, după ce a fost transformată într-un decor futurist, devenit celebru pe internet. De altfel, este a treia oară când găzduiește cursele de drone din competiția DCL. Mai jos, o galerie spectaculoasă, semnată de fotograful Joerg Mitter:

 

TEHNOLOGIE|GAMING SPOTLIGHT

Microsoft își creează, treptat, adevăratul Netflix al jocurilor video

De Ionuț Preda 30/09/2020
În timp ce restul industriei abia s-a trezit, Microsoft e pe cale de a crea un serviciu stil Netflix pentru jocuri video cu Xbox Game Pass.
TEHNOLOGIE|TENDINȚE

Hologramele și alte tehnologii SF pe care le vei folosi curând

De Roxana Ruscior 29/09/2020
Dronele, ecranele tactile, comenzile prin gesturi, mașinile autonome și asistenții digitali cu inteligență artificială prezentați cu mulți ani în urmă în universul SF au devenit deja realitate, dar viitorul se anunță a fi și mai spectaculos.
TEHNOLOGIE|FUTURE-PROOF CITIES

Traficul din orașele românești poate fi îmbunătățit prin tehnologie

De Valentina Nicolae 28/09/2020
Tehnologia ne poate ajuta să obținem un trafic mai eficient, dar nu fără implicarea politicienilor și a cetățenilor, spune Tudor Măcicășan, expert în mobilitate urbană.
TEHNOLOGIE|FUTURE-PROOF CITIES

Puterea senzorului de aer  

De Cătălin Doscaș 23/09/2020
Dacă n-ar fi existat pandemia, dezvăluirile despre calitatea execrabilă a aerului din București – acum și cu dovezi – ar fi fost știrea anului. Buletin de București a urmărit îndeaproape povestea poluării din Capitală și a senzorilor independenți de monitorizare a calității aerului.