Joerg Mitter / Red Bull Content Pool

Campionatul Mondial de curse cu Drone – Turda 20192 min read

De Mindcraft Stories 10.12.2019, ultima actualizare: 19.03.2020

Weekendul trecut, pe 7 și 8 decembrie 2019, România a găzduit marea finală a Campionatului Mondial de curse cu drone (Drone Champions League – DCL), organizată pe fundalul spectaculos al salinei Turda.

La 120 de metri sub pământ, zeci de drone mici (sub 200 de grame), dar foarte rapide și agile, au zburat cu viteze de până la 160 km/oră, pilotate cu ajutorul ochelarilor VR de tineri (sau foarte tineri) din întreaga lume – sportivi profesioniști, din Europa, Asia ori America de Sud.

Ediția din acest an a fost câștigată de echipa englezilor, XBlades, pe locurile 2 și 3 fiind APEX Racing, din Danemarca, și Drone Sports, din Rusia. Este al treilea trofeu consecutiv pentru echipa XBlades.

Una dintre cele mai vechi mine de sare din lume, Turda are un succes uriaș ca obiectiv turistic, după ce a fost transformată într-un decor futurist, devenit celebru pe internet. De altfel, este a treia oară când găzduiește cursele de drone din competiția DCL. Mai jos, o galerie spectaculoasă, semnată de fotograful Joerg Mitter:

 

TEHNOLOGIE|GAMING

Activision Blizzard arde: abuzuri, discriminări în masă, distrugerea dovezilor

De
Compania Activision Blizzard a fost acuzată de o agenție guvernamentală californiană că ar discrimina activ împotriva femeilor și a lucrătorilor part-time. Detalii despre cultura toxică a firmei continuă să iasă la suprafață.
TEHNOLOGIE|OVERVIEW

4 aplicații deja banale ale inteligenței artificiale

De
Progresul rapid al inteligenței artificiale (AI) îi bucură pe unii și îi sperie pe alții. Și totuși, până la apariția primului Skynet, AI-ul este deja folosit zilnic, atât la procese complicate cât și pentru sarcini banale, mult mai des decât am putea crede.
ROBOȚI

Quantum Robotics. Din laboratorul de robotică al unui liceu, pe primul loc în competiții

De
Echipa Liceului Teoretic Internațional de Informatică București (ICHB), Quantum Robotics, a câștigat a V-a ediție a campionatului de robotică pentru licee BRD First Tech Challenge România. Am vorbit cu o parte dintre elevi despre cum au creat un robot competitiv. 
TEHNOLOGIE|SCIENCE OF SPORT

Tehnologia atleților paralimpici. Cum funcționează și cât de mult ajută performanța?

De
Fără proteze, scaune cu rotile și alte echipamente ajutătoare, competițiile de la Jocurile Paralimpice ar fi imposibile.