Un blog Mindcraft Stories

Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie… O explorare transdisciplinară a apei

De
Asociația Developing Art lansează proiectul Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie…,  o inițiativă artistică și de cercetare desfășurată în trei locații cheie din România: Delta Dunării, Valea Jiului și parcurile Icoanei și Ioanid din București. Dacă ești artist și/sau cercetător emergent, te poți înscrie în proiect între 18 aprilie și 2 mai. 

Climate Change Summit Awards premiază cele mai bune soluții pentru provocările climatice

De
Climate Change Summit, un important eveniment regional dedicat schimbărilor climatice, premiază inovațiile ecologice din Europa Centrală și de Est. Evenimentul se concentrează pe finanțarea soluțiilor din sectoarele energiei, mobilității, construcțiilor, economiei circulare și agriculturii, adresându-se tinerilor sub 30 de ani și întreprinderilor mici și mijlocii.

F-SIDES Cineclub lansează sezonul cu numărul 5 Feelings.zip – O arhivă feministă a sentimentelor

De
F-SIDES, platforma feministă de film și discuții, a anunțat lansarea celui de-al cincilea sezon în luna aprilie 2024. Denumit „Feelings.zip - O arhivă feministă a sentimentelor”, noul sezon își propune să exploreze și să dezbată emoțiile într-un mod colectiv. Sezonul va prezenta 10 filme selectate și două retrospective, toate realizate de femei și persoane non-binare.

Ediția din 2024 a conferinței tech How to Web va avea loc pe 2 și 3 octombrie

De
Conferința How to Web, unul dintre cele mai așteptate evenimente din domeniul tehnologiei și startup-urilor din Europa de Est, va avea loc pe 2-3 octombrie la Face Convention Center din București.

Mindcraft Stories a adoptat două filme în cadrul festivalului One World Romania (5-14 aprilie)

De
Asociația Developing Art lansează proiectul Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie…,  o inițiativă artistică și de cercetare desfășurată în trei locații cheie din România: Delta Dunării, Valea Jiului și parcurile Icoanei și Ioanid din București. Dacă ești artist și/sau cercetător emergent, te poți înscrie în proiect între 18 aprilie și 2 mai.  Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie… este …

3DUTECH lansează un nou concurs de design și imprimare 3d pentru elevi și profesori

De
Inițiativa 3DUTECH, organizată de ECDL România, a anunțat lansarea unui nou concurs național de design și imprimare 3D destinat elevilor și profesorilor din România, recunoscut oficial de către Ministerul Educației.

Premiile Superscrieri anunță nominalizările ediției #13

De
Fundația Friends For Friends anunță nominalizările Premiilor Superscrieri #13 – o selecție reprezentativă pentru jurnalismul făcut în interes public în anul 2023. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Superscrieri, din luna mai. Până atunci, poți vota materialul preferat și poți contribui printr-o donație la premiul Superscrierea Cititorilor.

Alte 50 de start-up-uri se alătură programului de mentorat din cadrul Innovation Labs 2024 după hackathoane în Cluj, Iași și Timișoara

De
Ediția din 2024 a programului de start-up-uri Innovation Labs a continuat pe 23-24 martie cu hackathoane desfășurate în Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, în urma cărora de 50 de echipe de start-up-uri s-au calificat la programul de mentorat al programului, care va avea loc între aprilie și iunie.