Un blog Mindcraft Stories

Studiul BARES: care sunt prioritățile românilor în sustenabilitate și sănătate?

De
Cult Research și GRF+, în colaborare cu EFdeN, au lansat Studiul celor 4 Românii, o analiză cuprinzătoare a atitudinilor românilor față de sustenabilitate și responsabilitate socială.

Timișoara își încheie rolul de Capitală Europeană a Culturii

De
Joi, 7 decembrie, la Cinema Timiș, a avut loc conferința de presă care a marcat finalul programului Timișoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii. Participanții au încercat să scoată în prim-plan realizările și impactul pe care l-a avut acest an asupra orașului și care este viitorul cultural al orașului.

Volumul Colecționarul de Sarmale – lansat de jurnalistul culinar Cosmin Dragomir

De
Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmale și alte povestiri gastronomice, o explorare a gastronomiei, cu referințe la cărți vechi de bucate. 

Asociația Montană Carpați și Salvamont România deschid Centrul Național de Educație Montană în Bucegi

De
Asociația Montană Carpați (AMC) în parteneriat cu Salvamont România inaugurează, la începutul lui 2024, primul Centru Național de Educație Montană, situat în Parcul Natural Bucegi. Centrul reprezintă un punct de referință pentru cei interesați de biodiversitatea montană, beneficiile naturii și un turism montan responsabil. 

Începe festivalul de film fantastic Dracula TiMes la Timișoara. Stră-strănepotul lui Bram Stoker și regizori din Elveția, Franța sau Ungaria, printre invitați

De
Între 29 noiembrie și 3 decembrie, Timișoara devine epicentrul cinematografiei fantastice din România, cu ocazia Festivalului de Film Fantastic Dracula TiMes. Evenimentul, organizat de Dracula Film Festival și la care Mindcraft Stories este partener media, va prezenta filme de lungmetraj în premieră națională și avanpremieră, alături de scurtmetraje și documentare despre mitul contelui Dracula.

Amenzi crescute pentru poluatorii industriali

De
Greenpeace România și ClientEarth au câștigat o luptă juridică majoră, de patru ani, împotriva poluării ilegale din România. 

Viitorul văzut prin ochii tinerilor: Expoziția THIS IS NOT MY YOUTHOPIA la Timișoara

De
Palatul Ștefania din Timișoara va găzdui, între 5 și 15 decembrie, expoziția THIS IS NOT MY YOUTHOPIA, un eveniment ce marchează finalul proiectului Post-Digital Intersections. 

Peste 3.500 de elevi din orașe mici din România și Republica Moldova, familiarizați cu tehnologia prin programul Meet and Code al Asociației Techsoup

De
A șaptea ediție a programului Meet and Code, derulat în România și Republica Moldova prin initiative sprijinite de Asociația Techsoup, a permis unui număr de peste 3.500 de elevi din orașe mai mici precum Vaslui, Slănic și Cahul să se familiarizeze cu tehnologia și programarea. Programul a avut un impact deosebit și în echilibrarea participării fetelor în domeniul programării, un pas important spre egalitatea de gen în tehnologie.