Un blog Mindcraft Stories

Începe festivalul de film fantastic Dracula TiMes la Timișoara. Stră-strănepotul lui Bram Stoker și regizori din Elveția, Franța sau Ungaria, printre invitați

De
Între 29 noiembrie și 3 decembrie, Timișoara devine epicentrul cinematografiei fantastice din România, cu ocazia Festivalului de Film Fantastic Dracula TiMes. Evenimentul, organizat de Dracula Film Festival și la care Mindcraft Stories este partener media, va prezenta filme de lungmetraj în premieră națională și avanpremieră, alături de scurtmetraje și documentare despre mitul contelui Dracula.

Amenzi crescute pentru poluatorii industriali

De
Greenpeace România și ClientEarth au câștigat o luptă juridică majoră, de patru ani, împotriva poluării ilegale din România. 

Viitorul văzut prin ochii tinerilor: Expoziția THIS IS NOT MY YOUTHOPIA la Timișoara

De
Palatul Ștefania din Timișoara va găzdui, între 5 și 15 decembrie, expoziția THIS IS NOT MY YOUTHOPIA, un eveniment ce marchează finalul proiectului Post-Digital Intersections. 

Peste 3.500 de elevi din orașe mici din România și Republica Moldova, familiarizați cu tehnologia prin programul Meet and Code al Asociației Techsoup

De
A șaptea ediție a programului Meet and Code, derulat în România și Republica Moldova prin initiative sprijinite de Asociația Techsoup, a permis unui număr de peste 3.500 de elevi din orașe mai mici precum Vaslui, Slănic și Cahul să se familiarizeze cu tehnologia și programarea. Programul a avut un impact deosebit și în echilibrarea participării fetelor în domeniul programării, un pas important spre egalitatea de gen în tehnologie.

Doar trei din zece români cred că apa de la robinet este sigură pentru consum

De
Numai 12% dintre români consideră că apa de la robinet din regiunea lor este „foarte sigură”, arată un studiu realizat toamna aceasta cu privire la percepția asupra calității apei potabile. 

Aplicația The Network spune poveștile celor care au supraviețuit violenței în familie

De
Art Revolution a lansat The Network, o aplicație mobilă care îmbină teatrul cu tehnologia. Cu ajutorul unei experiențe interactive, utilizatorii sunt ghidați prin oraș, unde descoperă poveștile femeilor care au depășit relații abuzive, pin puterea comunității și regăsirea încrederii în sine.

Festivalul de film Dracula TiMes începe la Timișoara, pe 29 noiembrie

De
Timișoara se pregătește să găzduiască primul festival de film fantastic Dracula TiMes, sub umbrela prestigiosului Dracula Film Festival. Evenimentul, la care Mindcraft Stories este partener media, va avea loc în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie, la Cinema Timis și Faber.

Documentarul-portret De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin se lansează în cinematografe

De
Portretul Norei Iuga, o scriitoare interzisă în comunism pentru „erotism morbid”, debutează pe marile ecrane pe 17 noiembrie.