A doua ediție a campaniei Safe2Eat vorbește despre siguranța alimentară pe limba consumatorilor

De Mindcraft Stories 08.05.2024

Coordonată de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și cu sprijinul partenerilor din 18 țări ale Uniunii Europene, inclusiv România, campania Safe2Eat// Mai multe informații poți găsi pe efsa.europa.eu // se angajează să ofere consumatorilor informațiile de care au nevoie pentru a face alegeri alimentare înțelepte și sigure. Teme principale sunt aditivii alimentari, alergenii și reciclarea hranei.

Cercetările efectuate de EFSA împreună cu IPSOS în 2023 au arătat că aproape 70 % dintre europeni își exprimă interesul pentru siguranța alimentară, dar cu toate astea, în jur de 60 % consideră că informațiile privind siguranța alimentară sunt prea tehnice și dificil de înțeles. Ca răspuns, această nouă ediție își propune să comunice premisele științifice ale siguranței alimentare din Uniunea Europeană într-un mod clar, precis, ușor de înțeles și nealarmist. Safe2Eat continuă să se concentreze pe educarea cetățenilor cu privire la diferite aspecte ca bolile de origine alimentară, tehnicile adecvate de manipulare a alimentelor, importanța citirii etichetelor și promovarea practicilor de reducere a risipei alimentare.

După cum a declarat Bernhard Url, directorul executiv al EFSA, „În întreaga Europă, în fiecare zi, cetățenii aleg ce să cumpere și ce să mănânce, luând în considerare diverși factori, cum ar fi costul, gustul, durabilitatea sau originea alimentelor. Datorită standardelor înalte de siguranță alimentară din UE, aceștia pot fi siguri că, indiferent de alegerile lor, alimentele pe care le cumpără și le consumă sunt sigure. Campania #EUSafe2Eat își propune să facă legătura între știința siguranței alimentare și alimentele care ajung pe masa noastră permițând oamenilor să ia decizii cu încredere în privința alimentelor”.

Odată cu demararea campaniei 2024, inițiativele se desfășoară atât la nivelul UE, cât și la nivel național în cele 18 țări participante. Pe lângă România, mai sunt implicate Cehia, Ungaria, Grecia, Estonia, Croația, Italia, Letonia, Cipru, Slovenia, Spania, Luxemburg, Slovacia, Austria, Polonia, Portugalia, Irlanda și Macedonia de Nord.

 

World Press Photo: Fotojurnalism de impact de pe tot globul, într-o expoziție în Piața Universității din București

De
Piața Universității din București va găzdui pentru a treisprezecea oară consecutiv expoziția internațională de fotojurnalism anuală World Press Photo , în perioada 18 mai – 7 iunie, adusă în România de Fundația Eidos și finanțată de Ministerul Culturii.

Un documentar produs de Wim Wenders deschide a doua ediție LYNX Festival

De
A doua ediție LYNX Festival, care va avea loc între 4 și 9 iunie la Brașov, se deschide cu proiecția în premieră a filmului Cântecele pământului al regizoarei norvegiene Margreth Olin.

Evenimentele din seria ROOTS se încheie cu ateliere eco-somatice 

De
Seria de evenimente ROOTS se va încheia în datele de 11 și 12 mai, între orele 12 și 16, cu două ateliere axate pe moduri în care participanții se pot autodescoperi cu ajutorul găsirii motivelor care îi conectează la viață în toată complexitatea ei, ca o forță ce trece dincolo de gândire și analiză. Atelierele vor avea loc la București, în Parcurile Icoanei și Ioanid.

Festivalul LYNX 2024: Brașovul găzduiește cea de-a doua ediție dedicată filmului și fotografiei de natură

De
În perioada 4-9 iunie 2024, Brașov va fi gazda celei de-a doua ediții a LYNX Festival, eveniment axat pe filmul și fotografia documentară de natură. Festivalul revine după succesul primei ediții care a atras un număr mare de vizitatori și a înregistrat vânzări sold-out la toate proiecțiile.