A doua ediție a campaniei Safe2Eat vorbește despre siguranța alimentară pe limba consumatorilor

De Mindcraft Stories 08.05.2024

Coordonată de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și cu sprijinul partenerilor din 18 țări ale Uniunii Europene, inclusiv România, campania Safe2Eat// Mai multe informații poți găsi pe efsa.europa.eu // se angajează să ofere consumatorilor informațiile de care au nevoie pentru a face alegeri alimentare înțelepte și sigure. Teme principale sunt aditivii alimentari, alergenii și reciclarea hranei.

Cercetările efectuate de EFSA împreună cu IPSOS în 2023 au arătat că aproape 70 % dintre europeni își exprimă interesul pentru siguranța alimentară, dar cu toate astea, în jur de 60 % consideră că informațiile privind siguranța alimentară sunt prea tehnice și dificil de înțeles. Ca răspuns, această nouă ediție își propune să comunice premisele științifice ale siguranței alimentare din Uniunea Europeană într-un mod clar, precis, ușor de înțeles și nealarmist. Safe2Eat continuă să se concentreze pe educarea cetățenilor cu privire la diferite aspecte ca bolile de origine alimentară, tehnicile adecvate de manipulare a alimentelor, importanța citirii etichetelor și promovarea practicilor de reducere a risipei alimentare.

După cum a declarat Bernhard Url, directorul executiv al EFSA, „În întreaga Europă, în fiecare zi, cetățenii aleg ce să cumpere și ce să mănânce, luând în considerare diverși factori, cum ar fi costul, gustul, durabilitatea sau originea alimentelor. Datorită standardelor înalte de siguranță alimentară din UE, aceștia pot fi siguri că, indiferent de alegerile lor, alimentele pe care le cumpără și le consumă sunt sigure. Campania #EUSafe2Eat își propune să facă legătura între știința siguranței alimentare și alimentele care ajung pe masa noastră permițând oamenilor să ia decizii cu încredere în privința alimentelor”.

Odată cu demararea campaniei 2024, inițiativele se desfășoară atât la nivelul UE, cât și la nivel național în cele 18 țări participante. Pe lângă România, mai sunt implicate Cehia, Ungaria, Grecia, Estonia, Croația, Italia, Letonia, Cipru, Slovenia, Spania, Luxemburg, Slovacia, Austria, Polonia, Portugalia, Irlanda și Macedonia de Nord.

 

Cinci echipe de liceeni vor reprezenta România la etapa finală a campionatului mondial de robotică FIRST Tech Challenge

De
Pe 17 martie 2025 a avut loc, la Pitești, etapa națională a celei de-a 9-a ediții a campionatului de robotică pentru liceeni FIRST Tech Challenge, care a reunit 60 de echipe de elevi din întreaga țară.

Înscrie-te până pe 17 martie la „Performing the digital", o săptămână de rezidență pentru tineri artiști

De
Sub forma unei rezidențe, laboratorul va avea loc în săptămâna 13-17 aprilie, la Centrul Național al Dansului București, și este deschis, pentru aplicații, studenților interesați din cadrul UNATC, UNARTE și altor universități cu profil artistic/vocațional.

Au început înscrierile pentru atelierele „Care-i faza cu apele?", coordonate de Lea Rasovszky

De
„Care-i faza cu apele?" propune o sesiune de discuții, două tururi ghidate și ateliere care explorează relația cu apa în diferite ipostaze

Oltenia Travel Forum 2025, eveniment dedicat turismului din regiune, are loc pe 27-28 martie la Băile Govora

De
Pe 27-28 martie 2025, Băile Govora găzduiesc prima ediție a Oltenia Travel Forum, o întâlnire dedicată promovării și dezvoltării turismului în regiune. Scopul forumului este de a aduce la aceeași masă specialiști din turism, autorități locale și antreprenori pentru a discuta soluții concrete de dezvoltare.