Ediția din 2023 a Romanian Science Festival traversează localități din Maramureș și Argeș în perioada 13-17 septembrie

De Mindcraft Stories 14.09.2023

A patra ediție a evenimentului educativ Romanian Science Festival (RSF) are loc între 13 și 17 septembrie, caravana RSF traversând șapte localități din județele Argeș și Maramureș: Pitești, Mioveni, Câmpulung Muscel, Rucăr, Baia Mare, Sighetu Marmației și Breb.

Interesul pentru eveniment a mobilizat un număr record de peste 1.500 de voluntari, inclusiv elevi, studenți, profesori și profesioniști din domeniile STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică). În total, 44 de cercetători din diaspora academică și din țară participă la festival, unde sunt prezentate 600 de experimente.

Noutatea acestei ediții este reprezentată de un dialog între știință și artă, sprijinit de trei mentori reprezentând artele vizuale și muzica.

„Ne bucurăm să vedem să vedem așa mare interes față de științe. La festival avem patru generații de pasionați de știință: profesori care au pregătit mentorii RSF când aceștia au fost în liceu sau facultate, mentorii RSF care acum pregătesc voluntarii elevi de liceu, iar aceștia la rândul lor împărtășesc entuziasmul lor pentru științe cu colegii lor mai mici. Scopul nostru este să le oferim elevilor, în special celor din mediul urban mic și rural, modele de succes și experiențe inedite care să-i determine să-și pună și mai multe întrebări despre lumea care îi înconjoară și să îi încurajăm să aleagă o carieră în domeniul științific, având în vedere criza de profesori de științe cu care se confruntă sistemul de educație”, au declarat organizatorii RSF.

Festivalul, înființat în 2019, și-a propus să sprijine educația științifică din România prin metode non-formale, implicând diaspora academică. În 2022, RSF a fost premiat la Berlin de către Falling Wall Foundation în categoria Science Engagement, inițiativa fiind declarată câștigătoare din peste 1.350 de proiecte de promovare a disciplinelor STEM la nivel global. Evenimentul din acest an va găzdui în județul Maramureș peste 250 de experimente, prezentări și discuții științifice, dar și un atelier și o expoziție interactivă de știință și artă, având astfel o abordare interdisciplinară și diversă în procesul de învățare.

Programul evenimentului poate fi consultat pe pagina de Facebook a Romanian Science Festival.

Școala de vară Telefonul fără fir: Linia verde caută tineri interesați de tranziția verde și media digitală

De
Aceasta va avea loc între 29 iulie și 4 august la Câmpu Cetății, Târgu Mureș. Deadline pentru înscriere: 30 iunie.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF.23) își anunță invitații speciali

De
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), ajuns anul acesta la a 23-a ediție, a anunțat invitați speciali din lumea cinematografiei care vor veni la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

Ultimele zile de înscriere la Her Webinars Summer 2024

De
Her Time Romania organizează Her Webinars Summer 2024, un eveniment online dedicat tinerelor. Webinariile vor avea loc pe platforma Zoom, între 17 și 21 iunie. Scopul principal este educarea și sprijinirea participantelor în contextul schimbărilor rapide din diverse domenii. Înscrierile sunt deschise până pe 10 iunie.

How to Web 2024 aduce oportunități pentru startup-uri early stage prin competiția Spotlight

De
Conferința de startup-uri și tehnologie How to Web anunță, pentru ediția din 2024, revenirea competiției Spotlight, care oferă startup-urilor din Europa de Est aflate în stadiu incipient o oportunitate de a-și dezvolta afacerile. Spotlight se va desfășura în cadrul ediției How to Web de anul acesta, pe 2 și 3 octombrie 2024, în București.