Climate Change Summit Awards premiază cele mai bune soluții pentru provocările climatice

De Mindcraft Stories 17.04.2024

Climate Change Summit, un important eveniment regional dedicat schimbărilor climatice, premiază inovațiile ecologice din Europa Centrală și de Est. Evenimentul se concentrează pe finanțarea soluțiilor din sectoarele energiei, mobilității, construcțiilor, economiei circulare și agriculturii, adresându-se tinerilor sub 30 de ani și întreprinderilor mici și mijlocii.

https://mindcraftstories.ro/images/2024/04/Mindcraftstories_climate-change-summit-schimbari-climatice-premii-solutii-climatice_Mihnea-Ratte.jpg

Foto: Mihnea Ratte

Dacă ești interesat, te poți înscrie pe climatechange-summit.org, între 15 aprilie și 1 septembrie 2024.

După două ediții de succes, care au reunit peste 2.900 de participanți, aproape două milioane de spectatori online și peste 160 de speakeri, Climate Change Summit revine în 2024 cu o ediție mai amplă, care va avea loc în perioada 15-17 octombrie, în București. 

Pe lângă prezentări de soluții antreprenoriale, bune practici și proiecte sustenabile, paneluri și evenimente conexe, Summitul adaugă un eveniment nou: Climate Change Summit Awards. 

Competiția va oferi șase premii în valoare totală de 12.000 de euro, oportunitatea de crowdfunding, dar și recunoașterea soluțiilor inovatoare și ideilor practice la provocările climatice prezentate de tineri sub 30 de ani, dar și întreprinderilor mici și mijlocii, cu minimum trei ani de activitate, din România și  Europa Centrală și de Est (CEE). 

Climate Change Summit Awards acceptă două tipuri de aplicații – idei și soluții – și se adresează tinerilor și IMM-urilor din România și CEE prin cinci categorii tematice, plus un premiu special doar pentru CEE. Cele cinci categorii sunt Energie, Mobilitate, Construcții, Economie Circulară, Alimentație și Agricultură, Biodiversitate și Educație pentru Mediu.

Tinerii sub 30 de ani pot trimite proiecte de mediu sau afaceri în stadiul de concept, cu posibilitatea de a  primi un grant pentru dezvoltare și de a participa la crowdfunding. IMM-urile pot propune soluții la provocările de mediu – acestea vor apărea într-un raport care scoate în evidență inovațiile în sustenabilitate din regiune.

Câștigătorii Climate Change Summit Awards vor fi anunțați în cadrul Summitului, pe 15 octombrie, unde aceștia vor avea ocazia să-și expună ideile și soluțiile, vor fi premiați cu granturi și vor avea posibilitatea să primească contribuții din partea publicului prezent la eveniment. 

Climate Change Summit 2024 este organizat de Social Innovation Solutions împreună cu BRD Groupe Société Générale, în calitate de partener fondator. 

Compozitorul muzicii din Baldur’s Gate 3 și directorul de animație din Cyberpunk 2077 vin la Dev.Play 2024, între 3 și 4 iunie

De
Ediția din 2024 a Dev.Play, conferința anuală dedicată dezvoltatorilor de jocuri video din România și Europa de Est organizată de Romanian Game Developer's Association (RGDA), va avea loc pe 3 și 4 iunie 2024, în Aula Magna a Universității Politehnica din București.

World Press Photo: Fotojurnalism de impact de pe tot globul, într-o expoziție în Piața Universității din București

De
Piața Universității din București va găzdui pentru a treisprezecea oară consecutiv expoziția internațională de fotojurnalism anuală World Press Photo , în perioada 18 mai – 7 iunie, adusă în România de Fundația Eidos și finanțată de Ministerul Culturii.

Un documentar produs de Wim Wenders deschide a doua ediție LYNX Festival

De
A doua ediție LYNX Festival, care va avea loc între 4 și 9 iunie la Brașov, se deschide cu proiecția în premieră a filmului Cântecele pământului al regizoarei norvegiene Margreth Olin.

Evenimentele din seria ROOTS se încheie cu ateliere eco-somatice 

De
Seria de evenimente ROOTS se va încheia în datele de 11 și 12 mai, între orele 12 și 16, cu două ateliere axate pe moduri în care participanții se pot autodescoperi cu ajutorul găsirii motivelor care îi conectează la viață în toată complexitatea ei, ca o forță ce trece dincolo de gândire și analiză. Atelierele vor avea loc la București, în Parcurile Icoanei și Ioanid.