Climate Change Summit Awards premiază cele mai bune soluții pentru provocările climatice

De Mindcraft Stories 17.04.2024

Climate Change Summit, un important eveniment regional dedicat schimbărilor climatice, premiază inovațiile ecologice din Europa Centrală și de Est. Evenimentul se concentrează pe finanțarea soluțiilor din sectoarele energiei, mobilității, construcțiilor, economiei circulare și agriculturii, adresându-se tinerilor sub 30 de ani și întreprinderilor mici și mijlocii.

https://mindcraftstories.ro/images/2024/04/Mindcraftstories_climate-change-summit-schimbari-climatice-premii-solutii-climatice_Mihnea-Ratte.jpg

Foto: Mihnea Ratte

Dacă ești interesat, te poți înscrie pe climatechange-summit.org, între 15 aprilie și 1 septembrie 2024.

După două ediții de succes, care au reunit peste 2.900 de participanți, aproape două milioane de spectatori online și peste 160 de speakeri, Climate Change Summit revine în 2024 cu o ediție mai amplă, care va avea loc în perioada 15-17 octombrie, în București. 

Pe lângă prezentări de soluții antreprenoriale, bune practici și proiecte sustenabile, paneluri și evenimente conexe, Summitul adaugă un eveniment nou: Climate Change Summit Awards. 

Competiția va oferi șase premii în valoare totală de 12.000 de euro, oportunitatea de crowdfunding, dar și recunoașterea soluțiilor inovatoare și ideilor practice la provocările climatice prezentate de tineri sub 30 de ani, dar și întreprinderilor mici și mijlocii, cu minimum trei ani de activitate, din România și  Europa Centrală și de Est (CEE). 

Climate Change Summit Awards acceptă două tipuri de aplicații – idei și soluții – și se adresează tinerilor și IMM-urilor din România și CEE prin cinci categorii tematice, plus un premiu special doar pentru CEE. Cele cinci categorii sunt Energie, Mobilitate, Construcții, Economie Circulară, Alimentație și Agricultură, Biodiversitate și Educație pentru Mediu.

Tinerii sub 30 de ani pot trimite proiecte de mediu sau afaceri în stadiul de concept, cu posibilitatea de a  primi un grant pentru dezvoltare și de a participa la crowdfunding. IMM-urile pot propune soluții la provocările de mediu – acestea vor apărea într-un raport care scoate în evidență inovațiile în sustenabilitate din regiune.

Câștigătorii Climate Change Summit Awards vor fi anunțați în cadrul Summitului, pe 15 octombrie, unde aceștia vor avea ocazia să-și expună ideile și soluțiile, vor fi premiați cu granturi și vor avea posibilitatea să primească contribuții din partea publicului prezent la eveniment. 

Climate Change Summit 2024 este organizat de Social Innovation Solutions împreună cu BRD Groupe Société Générale, în calitate de partener fondator. 

Varză, cartofi și alți demoni:  continuarea documentarului despre o comunitate de agricultori, acum online 

De
La 10 ani după ce a documentat realitatea dură a micilor agricultori din Lungulețu, regizorul Șerban Georgescu revine cu o continuare a filmului Varză, cartofi și alți demoni. Documentarul este disponibil gratuit online și a avut o proiecție specială pe 20 martie, la Cinema Muzeul Țăranului. Filmul urmărește schimbările – sau lipsa lor – din comunitatea agrară și ridică întrebări despre viitorul agriculturii românești.

Cinci echipe de liceeni vor reprezenta România la etapa finală a campionatului mondial de robotică FIRST Tech Challenge

De
Pe 17 martie 2025 a avut loc, la Pitești, etapa națională a celei de-a 9-a ediții a campionatului de robotică pentru liceeni FIRST Tech Challenge, care a reunit 60 de echipe de elevi din întreaga țară.

Înscrie-te până pe 17 martie la „Performing the digital", o săptămână de rezidență pentru tineri artiști

De
Sub forma unei rezidențe, laboratorul va avea loc în săptămâna 13-17 aprilie, la Centrul Național al Dansului București, și este deschis, pentru aplicații, studenților interesați din cadrul UNATC, UNARTE și altor universități cu profil artistic/vocațional.

Au început înscrierile pentru atelierele „Care-i faza cu apele?", coordonate de Lea Rasovszky

De
„Care-i faza cu apele?" propune o sesiune de discuții, două tururi ghidate și ateliere care explorează relația cu apa în diferite ipostaze