Cozzzmonautica revine pe 15-16 septembrie la Timișoara cu tematica „Partizani în Spațiu”

De Mindcraft Stories 08.09.2023

Cozzzmonautica, un program educativ alternativ dedicat iubitorilor spațiului cosmic, explorării universului si xenobiologiei, SF-ului şi ficțiunii speculative revine anul acesta, în perioada 15-16 septembrie, la Palatul Ștefania din Timișoara.

Evenimentul de anul acesta are tematica „Partizani în spațiu” și va explora legăturile științifice și culturale ale orașului cu cu spațiul ex-iugoslav. Participanții vor putea asista la prezentări de la experți sârbi despre media SF din țara vecină, o incursiune în istoria gamingului din România și ateliere pentru adulți și copii cu tematică SF.

Intrarea este liberă, iar programul poate fi consultat pe pagina de Facebook a evenimentului. Vizitatorii vor putea asista și la un concert de muzică New Weird Balkan, proiecția unui documentar despre programul spatial iugoslav și un „picnic la marginea galaxiei” într-o locație care va fi anunțată ulterior.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” , este finanțat și organizat în parteneriat cu Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte și este susținut de BRD-Groupe Société Générale.

Orange inaugurează un magazin eco-friendly în Piața Victoriei, promovând economia circulară

De
Cozzzmonautica, un program educativ alternativ dedicat iubitorilor spațiului cosmic, explorării universului si xenobiologiei, SF-ului şi ficțiunii speculative revine anul acesta, în perioada 15-16 septembrie, la Palatul Ștefania din Timișoara. Evenimentul de anul acesta are tematica „Partizani în spațiu” și va explora legăturile științifice și culturale ale orașului cu cu spațiul ex-iugoslav. Participanții vor putea asista …

Expoziții new media și apel deschis pentru artiști la Tech Rider’s Dilemma

De
Asociația Culturală Marginal lansează Tech Rider’s Dilemma, un proiect de cercetare și producție artistică care explorează relația dintre artă, știință și tehnologie în contextul lucrărilor de artă new media. 

Patru artiști lansează mesaje de sustenabilitate cu ocazia Climate Change Summit

De
Campania Lumea9 e în mâinile noastre a fost lansată în preambulul celei de-a doua ediții a Climate Change Summit, cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est dedicat schimbărilor climatice.

Samsung România lansează a treia ediție a competiției Solve for Tomorrow

De
Samsung România a anunțat lansarea celei de-a treia ediții a competiției naționale Solve for Tomorrow, destinată tinerilor inovatori cu vârste între 16 și 18 ani. Competiția, care se va desfășura între septembrie 2023 și februarie 2024, își propune să descopere și să promoveze idei creative și soluții tehnologice sustenabile dezvoltate de elevii de liceu.