Cozzzmonautica revine pe 15-16 septembrie la Timișoara cu tematica „Partizani în Spațiu”

De Mindcraft Stories 08.09.2023

Cozzzmonautica, un program educativ alternativ dedicat iubitorilor spațiului cosmic, explorării universului si xenobiologiei, SF-ului şi ficțiunii speculative revine anul acesta, în perioada 15-16 septembrie, la Palatul Ștefania din Timișoara.

Evenimentul de anul acesta are tematica „Partizani în spațiu” și va explora legăturile științifice și culturale ale orașului cu cu spațiul ex-iugoslav. Participanții vor putea asista la prezentări de la experți sârbi despre media SF din țara vecină, o incursiune în istoria gamingului din România și ateliere pentru adulți și copii cu tematică SF.

Intrarea este liberă, iar programul poate fi consultat pe pagina de Facebook a evenimentului. Vizitatorii vor putea asista și la un concert de muzică New Weird Balkan, proiecția unui documentar despre programul spatial iugoslav și un „picnic la marginea galaxiei” într-o locație care va fi anunțată ulterior.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” , este finanțat și organizat în parteneriat cu Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte și este susținut de BRD-Groupe Société Générale.

World Press Photo: Fotojurnalism de impact de pe tot globul, într-o expoziție în Piața Universității din București

De
Piața Universității din București va găzdui pentru a treisprezecea oară consecutiv expoziția internațională de fotojurnalism anuală World Press Photo , în perioada 18 mai – 7 iunie, adusă în România de Fundația Eidos și finanțată de Ministerul Culturii.

Un documentar produs de Wim Wenders deschide a doua ediție LYNX Festival

De
A doua ediție LYNX Festival, care va avea loc între 4 și 9 iunie la Brașov, se deschide cu proiecția în premieră a filmului Cântecele pământului al regizoarei norvegiene Margreth Olin.

Evenimentele din seria ROOTS se încheie cu ateliere eco-somatice 

De
Seria de evenimente ROOTS se va încheia în datele de 11 și 12 mai, între orele 12 și 16, cu două ateliere axate pe moduri în care participanții se pot autodescoperi cu ajutorul găsirii motivelor care îi conectează la viață în toată complexitatea ei, ca o forță ce trece dincolo de gândire și analiză. Atelierele vor avea loc la București, în Parcurile Icoanei și Ioanid.

A doua ediție a campaniei Safe2Eat vorbește despre siguranța alimentară pe limba consumatorilor

De
Coordonată de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și cu sprijinul partenerilor din 18 țări ale Uniunii Europene, inclusiv România, campania Safe2Eat se angajează să ofere consumatorilor informațiile de care au nevoie pentru a face alegeri alimentare înțelepte și sigure. Teme principale sunt aditivii alimentari, alergenii și reciclarea hranei.