Crește interesul angajaților pentru joburile remote 

De Mindcraft Stories 31.01.2024

În timp ce angajații își doresc joburi de la distanță, angajatorii preferă joburile hibrid sau de la birou. Sunt tendințele primelor săptămâni ale lui 2024 pe piața muncii.

https://mindcraftstories.ro/images/2024/01/Mindcraftstories_joburi-joburi-remote-call-center-IT-telecom-servcicii-bancar-ejobs_kupicoo-Getty-Images.jpg

kupicoo/Getty Images

De la începutul anului, peste 26.000 de joburi au fost postate pe platforma eJobs, din care aproximativ 5% (1.200) sunt remote, marcând o scădere față de anul precedent. Bogdan Badea, CEO al eJobs, remarcă o tendință de migrare de la remote la modele hibride sau revenire la birou. Acest fapt sugerează o posibilă schimbare în dinamica pieței muncii pentru anul 2024.

În ianuarie, cele mai multe oferte de muncă remote au venit din sectorul call center / BPO, urmat de asigurări, IT / telecom, servicii, educație și training. Aceasta reprezintă o schimbare față de anul trecut, când asigurările și IT-ul dominau topul joburilor remote. Badea subliniază această evoluție a pieței, indicând o variație în preferințele angajatorilor.

Majoritatea posturilor remote se adresează candidaților la început de carieră, în timp ce ofertele pentru seniori și manageri sunt limitate. Badea explică tendința tinerilor absolvenți de a căuta astfel de joburi, uneori combinându-le cu alte angajamente. În contrast, managerii sunt adesea solicitați să lucreze de la birou.

Interesul candidaților pentru munca remote crește, chiar dacă angajatorii preferă prezența fizică la birou. Din totalul aplicărilor de joburi pe eJobs, 14% au fost pentru posturi remote, depășind cu mult procentul ofertelor de acest tip. Call center / BPO, IT / telecom și servicii conduc topul interesului aplicanților.

Salariul mediu pentru angajații remote este de aproximativ 5.000 de lei, conform datelor Salario. Badea menționează că modul de lucru nu influențează neapărat salariul, dar poate afecta accesul la anumite beneficii extrasalariale. În prezent, eJobs listează peste 26.000 de joburi, dintre care 1.000 sunt remote.

Animest.19 va avea loc între 4-13 octombrie, la București

De
Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest se va desfășura între 4 și 13 octombrie la București. Tema din acest an invită publicul să exploreze diverse aspecte ale vieții urbane, printr-o serie de proiecții de film, evenimente speciale și întâlniri cu invitați din întreaga lume.

Mai este Pământul planeta noastră? Institutul de Cercetări al Universității din București a organizat o dezbatere academică despre schimbările climatice 

De
Institutul de Cercetări al Universității din București (ICUB) a organizat recent ediția a cincea a seriei lor de evenimente, intitulată „Mai este Pământul planeta noastră? Schimbările climatice dincolo de negare și exagerare”, avându-i ca invitați pe geograful Alfred Vespremeanu-Stroe și climatologul Sorin Cheval. Publicul a avut ocazia să asculte perspective variate și complementare despre una dintre cele mai arzătoare probleme ale prezentului.

Noi între noi, o expoziție colectivă care caută soluții sustenabile pentru viitor, va putea fi vizitată între 18 iulie și 4 august, la Rezidența9

De
Expoziția explorează rolul pe care arta, știința și patrimoniul cultural îl pot juca în tranziția spre un viitor mai prietenos cu natura

AI Steve vine la București la AI Expo Europe

De
AI Expo Europe, cea mai mare conferință despre inteligență artificială din Europa Centrală și de Est, va avea loc la București, între 6-7 octombrie la Radisson Blu. Evenimentul va reuni specialiști de top din domeniu, incluzând reprezentanți de la NVIDIA, Google, Microsoft, IntellAI și JPMorgan Chase, printre altele. Printre invitații de marcă se numără și AI Steve, copilotul AI al omului politic Steve Endacott.