Expoziția performativă Mind-Moving, un dialog inedit între artă și sănătatea mintală, în noiembrie, la București

De Mindcraft Stories 15.09.2023

La sfârșitul lunii august, a avut loc finalul rezidenței artistice Mind-Moving la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina și va sta la baza unei expoziții performative lansată în luna noiembrie la București și în decembrie în Norvegia. Evenimentul își propune să ajute publicul să conștientizeze stereotipurile și să se delimiteze de ele. 

https://mindcraftstories.ro/images/2023/09/Mindcraftstories_rezidenta-artistica-mind-moving_Adrian-Mihalcea.jpg

Foto: Adrian Mihalcea

Această rezidență, coordonată de Alexandra Bălășoiu în colaborare cu dans-terapeutul Loredana Larionescu și Cristina Lilienfeld, coregraf, performer și psiholog, a reunit șapte artiști.

Scopul principal al rezidenței a fost acela de a permite artiștilor să se imerseze complet în mediul spitalicesc, să exploreze conexiunile complexe dintre minte, corp și societate. Performeri și muzicieni precum performerii Cătălin Munteanu, Cătălin Diaconu, Diana Spiridon Stina Moltu, Denis Bolborea, Paolo Profeti, alături de fotograful Florin Dumitru au petrecut o săptămână în spitalul Voila.

Proiectul Mind-Moving a fost conceput pentru a explora conexiunile dintre artă și sănătatea mintală, oferind pacienților din spitalele de psihiatrie oportunitatea de a participa la ateliere de terapie prin dans, pictură și fotografie, precum și la spectacole de dans contemporan.

În luna septembrie, artiștii implicați în proiect vor începe pregătirea efectivă a instalației performative, iar în aceeași lună vor avea loc și ultimele două ateliere organizate în cadrul celor două spitale de psihiatrie partenere: Voila (Câmpina) și Bălăceanca (București).

Mind-Moving este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA și își propune să evidențieze contribuția artei la îmbunătățirea stării de bine a pacienților și la promovarea sănătății mintale în rândul comunității. Mai multe detalii sunt disponibile pe ro-cultura.ro

Școala de vară Telefonul fără fir: Linia verde caută tineri interesați de tranziția verde și media digitală

De
Aceasta va avea loc între 29 iulie și 4 august la Câmpu Cetății, Târgu Mureș. Deadline pentru înscriere: 30 iunie.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF.23) își anunță invitații speciali

De
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), ajuns anul acesta la a 23-a ediție, a anunțat invitați speciali din lumea cinematografiei care vor veni la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

Ultimele zile de înscriere la Her Webinars Summer 2024

De
Her Time Romania organizează Her Webinars Summer 2024, un eveniment online dedicat tinerelor. Webinariile vor avea loc pe platforma Zoom, între 17 și 21 iunie. Scopul principal este educarea și sprijinirea participantelor în contextul schimbărilor rapide din diverse domenii. Înscrierile sunt deschise până pe 10 iunie.

How to Web 2024 aduce oportunități pentru startup-uri early stage prin competiția Spotlight

De
Conferința de startup-uri și tehnologie How to Web anunță, pentru ediția din 2024, revenirea competiției Spotlight, care oferă startup-urilor din Europa de Est aflate în stadiu incipient o oportunitate de a-și dezvolta afacerile. Spotlight se va desfășura în cadrul ediției How to Web de anul acesta, pe 2 și 3 octombrie 2024, în București.