F-SIDES Cineclub lansează sezonul cu numărul 5 Feelings.zip – O arhivă feministă a sentimentelor

De Mindcraft Stories 12.04.2024

F-SIDES, platforma feministă de film și discuții, a anunțat lansarea celui de-al cincilea sezon în luna aprilie 2024. Denumit „Feelings.zip – O arhivă feministă a sentimentelor”, noul sezon își propune să exploreze și să dezbată emoțiile într-un mod colectiv. Sezonul va prezenta 10 filme selectate și două retrospective, toate realizate de femei și persoane non-binare.

https://mindcraftstories.ro/images/2024/04/Mindcraftstories_cineclub-fsides-feminism_F-SIDES-Cineclub.jpg

Evenimentul va avea loc în mai multe orașe din țară, inclusiv București, Timișoara și Cluj-Napoca. Primul film propus este Strange Days (1995), regizat de Kathryn Bigelow. Proiecțiile vor avea loc în diverse locații, cum ar fi Cinema Elvire Popesco, Cinema Victoria și Cinema ARTA.

Scopul acestui sezon este de a investiga și de a înțelege mai profund emoțiile umane și modul în care acestea sunt reprezentate în cinematografie. Prin intermediul unor evenimente comunitare numite Deep Dive, organizatorii vor să genereze dialog și să găsească răspunsuri la întrebări legate de construcția emoției în film și influența contextului social asupra trăirilor personale.

În pregătirea acestui sezon, echipa F-SIDES a elaborat un manifest numit Declaration of Sentiments, inspirat de mișcarea feministă din secolul al XIX-lea. Manifestul reflectă trăirile personale ale membrilor echipei și modul în care acestea au fost influențate de filmele prezentate în cadrul cineclubului.  Manifestul poate fi citit integral aici.

Urmărește F-SIDES Cineclub pe Instagram,  Facebook și site-ul f-sides.ro.

Compozitorul muzicii din Baldur’s Gate 3 și directorul de animație din Cyberpunk 2077 vin la Dev.Play 2024, între 3 și 4 iunie

De
Ediția din 2024 a Dev.Play, conferința anuală dedicată dezvoltatorilor de jocuri video din România și Europa de Est organizată de Romanian Game Developer's Association (RGDA), va avea loc pe 3 și 4 iunie 2024, în Aula Magna a Universității Politehnica din București.

World Press Photo: Fotojurnalism de impact de pe tot globul, într-o expoziție în Piața Universității din București

De
Piața Universității din București va găzdui pentru a treisprezecea oară consecutiv expoziția internațională de fotojurnalism anuală World Press Photo , în perioada 18 mai – 7 iunie, adusă în România de Fundația Eidos și finanțată de Ministerul Culturii.

Un documentar produs de Wim Wenders deschide a doua ediție LYNX Festival

De
A doua ediție LYNX Festival, care va avea loc între 4 și 9 iunie la Brașov, se deschide cu proiecția în premieră a filmului Cântecele pământului al regizoarei norvegiene Margreth Olin.

Evenimentele din seria ROOTS se încheie cu ateliere eco-somatice 

De
Seria de evenimente ROOTS se va încheia în datele de 11 și 12 mai, între orele 12 și 16, cu două ateliere axate pe moduri în care participanții se pot autodescoperi cu ajutorul găsirii motivelor care îi conectează la viață în toată complexitatea ei, ca o forță ce trece dincolo de gândire și analiză. Atelierele vor avea loc la București, în Parcurile Icoanei și Ioanid.