F-SIDES Cineclub lansează sezonul cu numărul 5 Feelings.zip – O arhivă feministă a sentimentelor

De Mindcraft Stories 12.04.2024

F-SIDES, platforma feministă de film și discuții, a anunțat lansarea celui de-al cincilea sezon în luna aprilie 2024. Denumit „Feelings.zip – O arhivă feministă a sentimentelor”, noul sezon își propune să exploreze și să dezbată emoțiile într-un mod colectiv. Sezonul va prezenta 10 filme selectate și două retrospective, toate realizate de femei și persoane non-binare.

https://mindcraftstories.ro/images/2024/04/Mindcraftstories_cineclub-fsides-feminism_F-SIDES-Cineclub.jpg

Evenimentul va avea loc în mai multe orașe din țară, inclusiv București, Timișoara și Cluj-Napoca. Primul film propus este Strange Days (1995), regizat de Kathryn Bigelow. Proiecțiile vor avea loc în diverse locații, cum ar fi Cinema Elvire Popesco, Cinema Victoria și Cinema ARTA.

Scopul acestui sezon este de a investiga și de a înțelege mai profund emoțiile umane și modul în care acestea sunt reprezentate în cinematografie. Prin intermediul unor evenimente comunitare numite Deep Dive, organizatorii vor să genereze dialog și să găsească răspunsuri la întrebări legate de construcția emoției în film și influența contextului social asupra trăirilor personale.

În pregătirea acestui sezon, echipa F-SIDES a elaborat un manifest numit Declaration of Sentiments, inspirat de mișcarea feministă din secolul al XIX-lea. Manifestul reflectă trăirile personale ale membrilor echipei și modul în care acestea au fost influențate de filmele prezentate în cadrul cineclubului.  Manifestul poate fi citit integral aici.

Urmărește F-SIDES Cineclub pe Instagram,  Facebook și site-ul f-sides.ro.

Animest.19 va avea loc între 4-13 octombrie, la București

De
Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest se va desfășura între 4 și 13 octombrie la București. Tema din acest an invită publicul să exploreze diverse aspecte ale vieții urbane, printr-o serie de proiecții de film, evenimente speciale și întâlniri cu invitați din întreaga lume.

Mai este Pământul planeta noastră? Institutul de Cercetări al Universității din București a organizat o dezbatere academică despre schimbările climatice 

De
Institutul de Cercetări al Universității din București (ICUB) a organizat recent ediția a cincea a seriei lor de evenimente, intitulată „Mai este Pământul planeta noastră? Schimbările climatice dincolo de negare și exagerare”, avându-i ca invitați pe geograful Alfred Vespremeanu-Stroe și climatologul Sorin Cheval. Publicul a avut ocazia să asculte perspective variate și complementare despre una dintre cele mai arzătoare probleme ale prezentului.

Noi între noi, o expoziție colectivă care caută soluții sustenabile pentru viitor, va putea fi vizitată între 18 iulie și 4 august, la Rezidența9

De
Expoziția explorează rolul pe care arta, știința și patrimoniul cultural îl pot juca în tranziția spre un viitor mai prietenos cu natura

AI Steve vine la București la AI Expo Europe

De
AI Expo Europe, cea mai mare conferință despre inteligență artificială din Europa Centrală și de Est, va avea loc la București, între 6-7 octombrie la Radisson Blu. Evenimentul va reuni specialiști de top din domeniu, incluzând reprezentanți de la NVIDIA, Google, Microsoft, IntellAI și JPMorgan Chase, printre altele. Printre invitații de marcă se numără și AI Steve, copilotul AI al omului politic Steve Endacott.