Festivalui internațional Film O’Clock a anunțat finalistele competiției de scurtmetraje din 2024

De Ionuț Preda 05.02.2024

Film O’Clock International Festival a dezvăluit selecția de scurtmetraje pentru cea de-a patra ediție a evenimentului, programat să aibă loc între 28 februarie și 3 martie 2024.

Festivalul va avea loc în locații prestigioase din România, Lituania, Ucraina, Moldova, Bulgaria, Grecia, Egipt și Africa de Sud, incluzând proiecții simultane, discuții cu echipele creative și conferințe online.

Competiția internațională de scurtmetraje va prezenta zece filme alese de comitetul curatorial, format din Mirona Radu (România), Andrew Mohsen (Egipt) și Zhana Kalinova (Bulgaria), incluzând fiicțiune, animație și documentar. Acestea vor concura pentru două premii în valoare de 700 EUR și 500 EUR, acordate de un juriu și, respectiv, de public. Printre filmele selectate se numără:

  1. 1991, regia Linas Ziura, Lituania, 2023, 12 min., ficțiune
  2. A Void, regia Jordy Sank, Africa de Sud, 2022, 26 min., ficțiune
  3. Bad News, regia Liviu Rotaru, Moldova, 2023, 29 min., ficțiune
  4. Fracture, regia Dimana Pastrakova, Bulgaria, 2023, 30 min., ficțiune
  5. Hypatia, regia Andrei Răuțu, România, 2023, 17 min., ficțiune
  6. ”Mama”, regia Naji Ismail, Egipt, 2022, 20 min., ficțiune
  7. ”Ready”, regia Eirini Vianelli, Grecia, Belgia, 2023, 11 min., animație
  8. ”Suruaika”, regia Vlad Ilicevici, Radu C. Pop, România, 2022, 9 min., animație
  9. ”Walking Up in Silence”, regia Mila Zhluktenko, Daniel Asadi Faezi, Ucraina, 2023, 18min., documentar
  10. ”When the MIGs fly”, regia Philip Găicean, România, 2023, 15 min., ficțiune

Cu peste 100 de propuneri primite din cele 8 țări, festivalul a înregistrat cel mai mare număr de propuneri până acum, reflectând creșterea sa în ultimii trei ani și consolidarea încrederii cineaștilor în Film O’Clock.

În plus, două conferințe dedicate profesioniștilor, programate în cadrul festivalului, vor aborda subiecte precum patrimoniul, inteligența artificială și sănătatea mintală în industria filmului.

Detalii suplimentare pot fi găsite pe site-ul oficial al festivalului, www.FoC-IFF.com.

Digital Nomad Summit, conferința care te învață cum să lucrezi de oriunde în era digitală

De
Între 6-7 aprilie, va avea loc Digital Nomad Summit, o conferință online care își propune să adune comunitatea globală a nomazilor digitali. Evenimentul este organizat de NO.MAD Talks, sub îndrumarea Iunietei Sandu, și promite să ofere participanților cunoștințe valoroase despre cum să lucreze eficient într-un mediu digital nomad.

51 de primării și ONG-uri cer legislație și finanțare pentru comunitățile de energie

De
Un număr de 51 de primării și organizații non-guvernamentale au transmis un memorandum către autoritățile publice din domeniul energiei pentru a sublinia necesitatea urgentă de a crea un cadru legal adecvat pentru înființarea și dezvoltarea comunităților de energie în România, precum și asigurarea finanțării necesare.

Calitatea aerului și spațiile verzi, principalele nemulțumiri ale bucureștenilor

De
Fundația Comunitară București a lansat un sondaj care arată principalele preocupări ale locuitorilor Capitalei legate de mediul înconjurător. Conform studiului, calitatea aerului, managementul deșeurilor și spațiile verzi sunt pe primele locuri în lista nemulțumirilor. În acest context, Platforma de mediu pentru București anunță investiții de 750.000 de euro în proiecte civice de mediu.

7 ONG-uri publică o scrisoare deschisă împotriva legii de implementare a DSA: „Orice site cu zonă de comentarii ar trebui să notifice ANCOM”

De
Mai multe ONG-uri, printre care Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI), ActiveWatch și Centrul pentru Jurnalism Independent, au publicat o scrisoare deschisă în care critică propunerea actuală de lege pentru implementarea Regulamentului UE pentru Servicii Digitale, discutată în această perioadă în Comisiile de specialitate din Senat.