Festivalui internațional Film O’Clock a anunțat finalistele competiției de scurtmetraje din 2024

De Ionuț Preda 05.02.2024

Film O’Clock International Festival a dezvăluit selecția de scurtmetraje pentru cea de-a patra ediție a evenimentului, programat să aibă loc între 28 februarie și 3 martie 2024.

Festivalul va avea loc în locații prestigioase din România, Lituania, Ucraina, Moldova, Bulgaria, Grecia, Egipt și Africa de Sud, incluzând proiecții simultane, discuții cu echipele creative și conferințe online.

Competiția internațională de scurtmetraje va prezenta zece filme alese de comitetul curatorial, format din Mirona Radu (România), Andrew Mohsen (Egipt) și Zhana Kalinova (Bulgaria), incluzând fiicțiune, animație și documentar. Acestea vor concura pentru două premii în valoare de 700 EUR și 500 EUR, acordate de un juriu și, respectiv, de public. Printre filmele selectate se numără:

  1. 1991, regia Linas Ziura, Lituania, 2023, 12 min., ficțiune
  2. A Void, regia Jordy Sank, Africa de Sud, 2022, 26 min., ficțiune
  3. Bad News, regia Liviu Rotaru, Moldova, 2023, 29 min., ficțiune
  4. Fracture, regia Dimana Pastrakova, Bulgaria, 2023, 30 min., ficțiune
  5. Hypatia, regia Andrei Răuțu, România, 2023, 17 min., ficțiune
  6. ”Mama”, regia Naji Ismail, Egipt, 2022, 20 min., ficțiune
  7. ”Ready”, regia Eirini Vianelli, Grecia, Belgia, 2023, 11 min., animație
  8. ”Suruaika”, regia Vlad Ilicevici, Radu C. Pop, România, 2022, 9 min., animație
  9. ”Walking Up in Silence”, regia Mila Zhluktenko, Daniel Asadi Faezi, Ucraina, 2023, 18min., documentar
  10. ”When the MIGs fly”, regia Philip Găicean, România, 2023, 15 min., ficțiune

Cu peste 100 de propuneri primite din cele 8 țări, festivalul a înregistrat cel mai mare număr de propuneri până acum, reflectând creșterea sa în ultimii trei ani și consolidarea încrederii cineaștilor în Film O’Clock.

În plus, două conferințe dedicate profesioniștilor, programate în cadrul festivalului, vor aborda subiecte precum patrimoniul, inteligența artificială și sănătatea mintală în industria filmului.

Detalii suplimentare pot fi găsite pe site-ul oficial al festivalului, www.FoC-IFF.com.

Animest.19 va avea loc între 4-13 octombrie, la București

De
Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest se va desfășura între 4 și 13 octombrie la București. Tema din acest an invită publicul să exploreze diverse aspecte ale vieții urbane, printr-o serie de proiecții de film, evenimente speciale și întâlniri cu invitați din întreaga lume.

Mai este Pământul planeta noastră? Institutul de Cercetări al Universității din București a organizat o dezbatere academică despre schimbările climatice 

De
Institutul de Cercetări al Universității din București (ICUB) a organizat recent ediția a cincea a seriei lor de evenimente, intitulată „Mai este Pământul planeta noastră? Schimbările climatice dincolo de negare și exagerare”, avându-i ca invitați pe geograful Alfred Vespremeanu-Stroe și climatologul Sorin Cheval. Publicul a avut ocazia să asculte perspective variate și complementare despre una dintre cele mai arzătoare probleme ale prezentului.

Noi între noi, o expoziție colectivă care caută soluții sustenabile pentru viitor, va putea fi vizitată între 18 iulie și 4 august, la Rezidența9

De
Expoziția explorează rolul pe care arta, știința și patrimoniul cultural îl pot juca în tranziția spre un viitor mai prietenos cu natura

AI Steve vine la București la AI Expo Europe

De
AI Expo Europe, cea mai mare conferință despre inteligență artificială din Europa Centrală și de Est, va avea loc la București, între 6-7 octombrie la Radisson Blu. Evenimentul va reuni specialiști de top din domeniu, incluzând reprezentanți de la NVIDIA, Google, Microsoft, IntellAI și JPMorgan Chase, printre altele. Printre invitații de marcă se numără și AI Steve, copilotul AI al omului politic Steve Endacott.