Mai mulți oameni, mai puține mașini la Street Delivery 2023

De Mindcraft Stories 11.09.2023

Street Delivery revine după o pauză impusă de pandemie. Ediția cu numărul 18 va avea loc în perioada 15-17 septembrie pe strada Pictor Arthur Verona din București.

https://mindcraftstories.ro/images/2023/09/Mindcraftstories_Street-Delivery-2023-strada-Arthur-Verona-festival-urban-carturesti.jpg

Street Delivery 2023 își propune să redefinească modul în care percepe și utilizează spațiul public și să aducă în prim-plan discuții relevante despre urbanism și politica publică în București. Evenimentul reprezintă o oportunitate unică pentru cetățeni de a se implica activ în dezvoltarea orașului lor.

Tema evenimentului, cu numele „Shared Spaces”, pune accent pe pietoni, copii, bicicliști și toți cei care doresc să trăiască în oraș, nu doar să-l traverseze. Strada Arthur Verona va fi transformată într-o machetă locuibilă, un exemplu concret de cum poate arăta viitorul unui oraș orientat spre oameni, nu doar spre mașini.

Street Delivery 2023 va marca o schimbare semnificativă de la statutul său de festival la cel de platformă pentru dezbateri despre politică publică urbană. Evenimentul va aduce împreună profesioniști din domeniul urbanismului, administrație publică, societatea civilă și investitori pentru a discuta modul în care orașul poate fi mai bine gestionat în beneficiul comun. Două dezbateri majore sunt programate: „Cât (ne) costă disparițiile orașului?” și „Cât (ne) costă patrimoniul?”.

Un moment special din cadrul evenimentului va fi traversarea simbolică a Bulevardului Magheru, în noaptea de sâmbătă, 16 septembrie, între orele 22-22.15. Participanții, ghidați de poliția rutieră, vor relua traseul traversării pietonilor de pe amprentele trecerii desființate în anii ‘70. Acțiunea reprezintă o reconectare simbolică a străzii Arthur Verona și o rețesere temporară a zonei Icoanei din zona Ateneului.

Street Delivery 2023 va aduce în prim-plan o serie de proiecte și activități care reflectă aspecte sociale, culturale, arhitecturale, urbanistice, ecologice și identitare ale spațiului stradal. Printre acestea se numără instalații experimentale, ateliere de mișcare și dans contemporan, proiecte de street art, expoziții

Street Delivery București 2023 este găzduit de Institutul Francez și Ambasada Republicii Libaneze, care își deschid porțile pentru a sărbători împreună spațiul public. Aceste instituții vor oferi tururi ghidate, proiecții de film, dansuri și mâncare tradițională.

Evenimentul este organizat de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România, fiind un proiect strategic finanțat prin #TimbrulDeArhitectură. Curatoriatul Street Delivery 2023 este asigurat de BAZA. Deschidem orașul, iar identitatea vizuală a ediției este semnată de George Roșu.

Climate Change Summit anunță primii speakeri și deschide înscrierile pentru cea de-a treia ediție

De
Climate Change Summit, un eveniment amplu, organizat de Social Innovation Solutions, împreună cu BRD Groupe Société Générale, în calitate de partener fondator, și axat exclusiv pe soluții pentru provocările climatice, revine cu a treia ediție. Extins în acest an pentru a include mai multe zile și locații, Climate Change Summit va avea loc în perioada 15-17 octombrie, la Opera Națională din București și în alte locații din Capitală și din țară. 

Studiu CODE Kids: Competențele digitale ajută și la dezvoltarea celor sociale

De
Fundația Progress a publicat rezultatele cercetărilor privind dezvoltarea competențelor IT și soft skills ale copiilor participanți la proiectul CODE Kids. Studiul, desfășurat pe parcursul unui an și patru luni, a arătat progrese semnificative în competențele digitale și sociale ale copiilor din mediul rural.

F-SIDES Chapters aduce educația prin artă mai aproape de tinerii din 10 orașe ale României

De
F-SIDES Cineclub aduce în fața publicului exclusiv filme realizate de femei și persoane non-binare, susține educația despre egalitate de gen și film pentru adolescenți din zone ale țării care au nevoie de mai multă viață culturală și inițiază dialoguri pe teme feministe prin cinema.

Școala de vară Telefonul fără fir: Linia verde caută tineri interesați de tranziția verde și media digitală

De
Aceasta va avea loc între 29 iulie și 4 august la Câmpu Cetății, Târgu Mureș. Deadline pentru înscriere: 30 iunie.