Mai mulți oameni, mai puține mașini la Street Delivery 2023

De Mindcraft Stories 11.09.2023

Street Delivery revine după o pauză impusă de pandemie. Ediția cu numărul 18 va avea loc în perioada 15-17 septembrie pe strada Pictor Arthur Verona din București.

https://mindcraftstories.ro/images/2023/09/Mindcraftstories_Street-Delivery-2023-strada-Arthur-Verona-festival-urban-carturesti.jpg

Street Delivery 2023 își propune să redefinească modul în care percepe și utilizează spațiul public și să aducă în prim-plan discuții relevante despre urbanism și politica publică în București. Evenimentul reprezintă o oportunitate unică pentru cetățeni de a se implica activ în dezvoltarea orașului lor.

Tema evenimentului, cu numele „Shared Spaces”, pune accent pe pietoni, copii, bicicliști și toți cei care doresc să trăiască în oraș, nu doar să-l traverseze. Strada Arthur Verona va fi transformată într-o machetă locuibilă, un exemplu concret de cum poate arăta viitorul unui oraș orientat spre oameni, nu doar spre mașini.

Street Delivery 2023 va marca o schimbare semnificativă de la statutul său de festival la cel de platformă pentru dezbateri despre politică publică urbană. Evenimentul va aduce împreună profesioniști din domeniul urbanismului, administrație publică, societatea civilă și investitori pentru a discuta modul în care orașul poate fi mai bine gestionat în beneficiul comun. Două dezbateri majore sunt programate: „Cât (ne) costă disparițiile orașului?” și „Cât (ne) costă patrimoniul?”.

Un moment special din cadrul evenimentului va fi traversarea simbolică a Bulevardului Magheru, în noaptea de sâmbătă, 16 septembrie, între orele 22-22.15. Participanții, ghidați de poliția rutieră, vor relua traseul traversării pietonilor de pe amprentele trecerii desființate în anii ‘70. Acțiunea reprezintă o reconectare simbolică a străzii Arthur Verona și o rețesere temporară a zonei Icoanei din zona Ateneului.

Street Delivery 2023 va aduce în prim-plan o serie de proiecte și activități care reflectă aspecte sociale, culturale, arhitecturale, urbanistice, ecologice și identitare ale spațiului stradal. Printre acestea se numără instalații experimentale, ateliere de mișcare și dans contemporan, proiecte de street art, expoziții

Street Delivery București 2023 este găzduit de Institutul Francez și Ambasada Republicii Libaneze, care își deschid porțile pentru a sărbători împreună spațiul public. Aceste instituții vor oferi tururi ghidate, proiecții de film, dansuri și mâncare tradițională.

Evenimentul este organizat de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România, fiind un proiect strategic finanțat prin #TimbrulDeArhitectură. Curatoriatul Street Delivery 2023 este asigurat de BAZA. Deschidem orașul, iar identitatea vizuală a ediției este semnată de George Roșu.

How to Web 2024: peste 100 de speakeri internaționali, 840 de companii participante și 2.500 de întâlniri de afaceri facilitate

De
How to Web 2024, una dintre cele mai importante conferințe dedicate tehnologiei și start-up-urilor din Europa de Est, a reunit peste 3.000 de participanți din întreaga lume, marcând două zile de discuții și întâlniri axate pe inovație și creștere. Evenimentul a atras 840 de companii, inclusiv 600 de start-up-uri și 200 de investitori, facilitând 2.500 de întâlniri de afaceri.

Lideri ai industriei dezbat viitorul Inteligenței Artificiale la AI Expo Europe

De
AI Expo Europe, cea mai mare conferință din sud-estul Europei dedicată Inteligenței Artificiale, va avea loc în perioada 6-7 octombrie, la Radisson Blu, București. Peste 30 de speakeri din companii de top, precum NVIDIA, Google, Microsoft și IBM, vor prezenta ultimele tendințe și inovații în AI.

EFdeN lansează primul institut de sustenabilitate din România

De
EFdeN a inaugurat European Institute of Sustainability (EIS), primul institut din România dedicat formării specialiștilor în sustenabilitate. Evenimentul, desfășurat în București, a atras atât lideri din mediul public, cât și din cel privat, alături de experți în sustenabilitate și inovare.

Asociația Culturală Marginal lansează proiectul 3’17” – o serie de podcasturi la intersecția dintre artă și știință

De
Asociația Culturală Marginal lansează, între 3 și 6 octombrie, la Simultan Festival din Timișoara, proiectul 3'17". Acesta este o serie de podcasturi aflate la intersecția dintre artă și știință. Scopul este de a aduce în discuție colaborarea și transdisciplinaritatea. Formatul podcasturilor este de 3 minute și 17 secunde fiecare și abordează, potrivit organizatorilor, teme de actualitate precum (in)determinismul tehnologic, artivismul societal și relaționările mai-mult-decât-umane.