Mai mulți oameni, mai puține mașini la Street Delivery 2023

De Mindcraft Stories 11.09.2023

Street Delivery revine după o pauză impusă de pandemie. Ediția cu numărul 18 va avea loc în perioada 15-17 septembrie pe strada Pictor Arthur Verona din București.

https://mindcraftstories.ro/images/2023/09/Mindcraftstories_Street-Delivery-2023-strada-Arthur-Verona-festival-urban-carturesti.jpg

Street Delivery 2023 își propune să redefinească modul în care percepe și utilizează spațiul public și să aducă în prim-plan discuții relevante despre urbanism și politica publică în București. Evenimentul reprezintă o oportunitate unică pentru cetățeni de a se implica activ în dezvoltarea orașului lor.

Tema evenimentului, cu numele „Shared Spaces”, pune accent pe pietoni, copii, bicicliști și toți cei care doresc să trăiască în oraș, nu doar să-l traverseze. Strada Arthur Verona va fi transformată într-o machetă locuibilă, un exemplu concret de cum poate arăta viitorul unui oraș orientat spre oameni, nu doar spre mașini.

Street Delivery 2023 va marca o schimbare semnificativă de la statutul său de festival la cel de platformă pentru dezbateri despre politică publică urbană. Evenimentul va aduce împreună profesioniști din domeniul urbanismului, administrație publică, societatea civilă și investitori pentru a discuta modul în care orașul poate fi mai bine gestionat în beneficiul comun. Două dezbateri majore sunt programate: „Cât (ne) costă disparițiile orașului?” și „Cât (ne) costă patrimoniul?”.

Un moment special din cadrul evenimentului va fi traversarea simbolică a Bulevardului Magheru, în noaptea de sâmbătă, 16 septembrie, între orele 22-22.15. Participanții, ghidați de poliția rutieră, vor relua traseul traversării pietonilor de pe amprentele trecerii desființate în anii ‘70. Acțiunea reprezintă o reconectare simbolică a străzii Arthur Verona și o rețesere temporară a zonei Icoanei din zona Ateneului.

Street Delivery 2023 va aduce în prim-plan o serie de proiecte și activități care reflectă aspecte sociale, culturale, arhitecturale, urbanistice, ecologice și identitare ale spațiului stradal. Printre acestea se numără instalații experimentale, ateliere de mișcare și dans contemporan, proiecte de street art, expoziții

Street Delivery București 2023 este găzduit de Institutul Francez și Ambasada Republicii Libaneze, care își deschid porțile pentru a sărbători împreună spațiul public. Aceste instituții vor oferi tururi ghidate, proiecții de film, dansuri și mâncare tradițională.

Evenimentul este organizat de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România, fiind un proiect strategic finanțat prin #TimbrulDeArhitectură. Curatoriatul Street Delivery 2023 este asigurat de BAZA. Deschidem orașul, iar identitatea vizuală a ediției este semnată de George Roșu.

Animest.19 va avea loc între 4-13 octombrie, la București

De
Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest se va desfășura între 4 și 13 octombrie la București. Tema din acest an invită publicul să exploreze diverse aspecte ale vieții urbane, printr-o serie de proiecții de film, evenimente speciale și întâlniri cu invitați din întreaga lume.

Mai este Pământul planeta noastră? Institutul de Cercetări al Universității din București a organizat o dezbatere academică despre schimbările climatice 

De
Institutul de Cercetări al Universității din București (ICUB) a organizat recent ediția a cincea a seriei lor de evenimente, intitulată „Mai este Pământul planeta noastră? Schimbările climatice dincolo de negare și exagerare”, avându-i ca invitați pe geograful Alfred Vespremeanu-Stroe și climatologul Sorin Cheval. Publicul a avut ocazia să asculte perspective variate și complementare despre una dintre cele mai arzătoare probleme ale prezentului.

Noi între noi, o expoziție colectivă care caută soluții sustenabile pentru viitor, va putea fi vizitată între 18 iulie și 4 august, la Rezidența9

De
Expoziția explorează rolul pe care arta, știința și patrimoniul cultural îl pot juca în tranziția spre un viitor mai prietenos cu natura

AI Steve vine la București la AI Expo Europe

De
AI Expo Europe, cea mai mare conferință despre inteligență artificială din Europa Centrală și de Est, va avea loc la București, între 6-7 octombrie la Radisson Blu. Evenimentul va reuni specialiști de top din domeniu, incluzând reprezentanți de la NVIDIA, Google, Microsoft, IntellAI și JPMorgan Chase, printre altele. Printre invitații de marcă se numără și AI Steve, copilotul AI al omului politic Steve Endacott.