Mai mulți oameni, mai puține mașini la Street Delivery 2023

De Mindcraft Stories 11.09.2023

Street Delivery revine după o pauză impusă de pandemie. Ediția cu numărul 18 va avea loc în perioada 15-17 septembrie pe strada Pictor Arthur Verona din București.

https://mindcraftstories.ro/images/2023/09/Mindcraftstories_Street-Delivery-2023-strada-Arthur-Verona-festival-urban-carturesti.jpg

Street Delivery 2023 își propune să redefinească modul în care percepe și utilizează spațiul public și să aducă în prim-plan discuții relevante despre urbanism și politica publică în București. Evenimentul reprezintă o oportunitate unică pentru cetățeni de a se implica activ în dezvoltarea orașului lor.

Tema evenimentului, cu numele „Shared Spaces”, pune accent pe pietoni, copii, bicicliști și toți cei care doresc să trăiască în oraș, nu doar să-l traverseze. Strada Arthur Verona va fi transformată într-o machetă locuibilă, un exemplu concret de cum poate arăta viitorul unui oraș orientat spre oameni, nu doar spre mașini.

Street Delivery 2023 va marca o schimbare semnificativă de la statutul său de festival la cel de platformă pentru dezbateri despre politică publică urbană. Evenimentul va aduce împreună profesioniști din domeniul urbanismului, administrație publică, societatea civilă și investitori pentru a discuta modul în care orașul poate fi mai bine gestionat în beneficiul comun. Două dezbateri majore sunt programate: „Cât (ne) costă disparițiile orașului?” și „Cât (ne) costă patrimoniul?”.

Un moment special din cadrul evenimentului va fi traversarea simbolică a Bulevardului Magheru, în noaptea de sâmbătă, 16 septembrie, între orele 22-22.15. Participanții, ghidați de poliția rutieră, vor relua traseul traversării pietonilor de pe amprentele trecerii desființate în anii ‘70. Acțiunea reprezintă o reconectare simbolică a străzii Arthur Verona și o rețesere temporară a zonei Icoanei din zona Ateneului.

Street Delivery 2023 va aduce în prim-plan o serie de proiecte și activități care reflectă aspecte sociale, culturale, arhitecturale, urbanistice, ecologice și identitare ale spațiului stradal. Printre acestea se numără instalații experimentale, ateliere de mișcare și dans contemporan, proiecte de street art, expoziții

Street Delivery București 2023 este găzduit de Institutul Francez și Ambasada Republicii Libaneze, care își deschid porțile pentru a sărbători împreună spațiul public. Aceste instituții vor oferi tururi ghidate, proiecții de film, dansuri și mâncare tradițională.

Evenimentul este organizat de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România, fiind un proiect strategic finanțat prin #TimbrulDeArhitectură. Curatoriatul Street Delivery 2023 este asigurat de BAZA. Deschidem orașul, iar identitatea vizuală a ediției este semnată de George Roșu.

Orange inaugurează un magazin eco-friendly în Piața Victoriei, promovând economia circulară

De
Street Delivery revine după o pauză impusă de pandemie. Ediția cu numărul 18 va avea loc în perioada 15-17 septembrie pe strada Pictor Arthur Verona din București. Street Delivery 2023 își propune să redefinească modul în care percepe și utilizează spațiul public și să aducă în prim-plan discuții relevante despre urbanism și politica publică în …

Expoziții new media și apel deschis pentru artiști la Tech Rider’s Dilemma

De
Asociația Culturală Marginal lansează Tech Rider’s Dilemma, un proiect de cercetare și producție artistică care explorează relația dintre artă, știință și tehnologie în contextul lucrărilor de artă new media. 

Patru artiști lansează mesaje de sustenabilitate cu ocazia Climate Change Summit

De
Campania Lumea9 e în mâinile noastre a fost lansată în preambulul celei de-a doua ediții a Climate Change Summit, cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est dedicat schimbărilor climatice.

Samsung România lansează a treia ediție a competiției Solve for Tomorrow

De
Samsung România a anunțat lansarea celei de-a treia ediții a competiției naționale Solve for Tomorrow, destinată tinerilor inovatori cu vârste între 16 și 18 ani. Competiția, care se va desfășura între septembrie 2023 și februarie 2024, își propune să descopere și să promoveze idei creative și soluții tehnologice sustenabile dezvoltate de elevii de liceu.