NASA Space Apps Challenge anunță înscrierile pentru cea de-a XII-a ediție a hackathonului în România

De Mindcraft Stories 14.09.2023

NASA Space Apps Challenge, cel mai mare hackathon internațional, a lansat înscrierile pentru cea de-a XII-a ediție, care va avea loc în cinci orașe din România și în alte locuri din lume, în weekendul 7-8 octombrie 2023. Evenimentul se va desfășura fizic la București și Cluj-Napoca și online la Timișoara, Iași și Oradea.

https://mindcraftstories.ro/images/2023/09/Mindcraftstories_NASA-Space-Apps-Challenge-Romania-Explore-Open-Science-Together.jpg

NASA Space Apps Challenge, organizat în România de ROTSA,Link: rotsa.ro DiFine PRLink: difinepr.com și ClujHub,Link: clujhub.ro se adresează pasionaților de tehnologie, creatori, oameni de știință, designeri și povestitori pentru a colabora și a găsi soluții pentru probleme reale, atât de pe Pământ, cât și din spațiu.

NASA International Space Apps Challenge (Space Apps) este un hackathon internațional pentru programatori, oameni de știință, designeri, povestitori, creatori și specialiști în tehnologie. În timpul hackathonului, echipe din orașe din întreaga lume utilizează datele publice ale NASA și ale altor agenții spațiale pentru a aborda provocări reale din lumea actuală, atât de pe Pământ, cât și din spațiu. Evenimentul este organizat anual și a cooptat până acum peste 220.000 de participanți din peste 185 de țări și teritorii.

Pentru a participa, cei interesați trebuie să se înscrie până la data de 6 octombrie 2023, pe site-ul evenimentului.Link: spaceappschallenge.org Aceștia pot alege să participe la evenimentul organizat în oricare dintre cele cinci orașe, indiferent de locul din România din care provin. Pentru cei sub 18 ani, este necesară înregistrarea de către un părinte sau tutore legal, precum și prezența acestora la eveniment.

Tema acestui an este Explore Open Science Together, iar participanții vor avea de rezolvat 31 de provocări, printre care se numără subiecte precum Artemis II and You!, Be a Space Geologist, Eclipses: Perspective is Everything, Everything Starts with Water, Habitable Exoplanets: Creating Worlds Beyond Our Own, Immersed in the Sounds of Space, Managing Fire: Increasing Community-based Fire Management Opportunities, Mapping Data for Societal Benefit, NASA in Your Neighborhood Ocean Gardens, Open Science Storytelling, Planetary Tourism Office.

Pentru fiecare dintre cele cinci orașe din România, două echipe câștigătoare vor lua parte la competiția globală, unde vor concura cu peste 3.000 de echipe din întreaga lume. 

Evenimentul este susținut la nivel internațional de agenții spațiale precum ESA (Agenția Spațială Europeană), Agenția Spațială Braziliană și Agenția Spațială Canadiană. În România, printre partenerii acestei ediții se numără Google, Cloudsoft și AIESEC.

Orange inaugurează un magazin eco-friendly în Piața Victoriei, promovând economia circulară

De
NASA Space Apps Challenge, cel mai mare hackathon internațional, a lansat înscrierile pentru cea de-a XII-a ediție, care va avea loc în cinci orașe din România și în alte locuri din lume, în weekendul 7-8 octombrie 2023. Evenimentul se va desfășura fizic la București și Cluj-Napoca și online la Timișoara, Iași și Oradea. NASA Space …

Expoziții new media și apel deschis pentru artiști la Tech Rider’s Dilemma

De
Asociația Culturală Marginal lansează Tech Rider’s Dilemma, un proiect de cercetare și producție artistică care explorează relația dintre artă, știință și tehnologie în contextul lucrărilor de artă new media. 

Patru artiști lansează mesaje de sustenabilitate cu ocazia Climate Change Summit

De
Campania Lumea9 e în mâinile noastre a fost lansată în preambulul celei de-a doua ediții a Climate Change Summit, cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est dedicat schimbărilor climatice.

Samsung România lansează a treia ediție a competiției Solve for Tomorrow

De
Samsung România a anunțat lansarea celei de-a treia ediții a competiției naționale Solve for Tomorrow, destinată tinerilor inovatori cu vârste între 16 și 18 ani. Competiția, care se va desfășura între septembrie 2023 și februarie 2024, își propune să descopere și să promoveze idei creative și soluții tehnologice sustenabile dezvoltate de elevii de liceu.