One World Romania a pus în vânzare abonamentele Early Bird pentru a 17-a ediție, care începe pe 5 aprilie

De Mindcraft Stories 15.02.2024

În 2024, aproape jumătate din populația planetei va ajunge la urnele de votare, așa că nu e de mirare că tema noii ediții a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania este Alege!.

În filmele care vor face parte din selecția OWR #17 (5-14 aprilie) e vorba însă despre mult mai multe tipuri de alegeri decât cele electorale. Prin povești din toate colțurile lumii, acestea tratează atât motivațiile din spatele alegerilor individuale, cât și ale celor la nivel de comunități (LGBTQ+, fermieri, mineri, freelanceri, politicieni, societatea civilă).

Contexte cum nu se poate mai actuale, cum ar fi războaiele, criza climatică, impactul inteligenței artificiale, insecuritatea economică sau discriminările de tot felul, sunt punctele de pornire ale unor documentare care-ți vor arăta un pic mai mult din lumea în care trăiești și că ce ne unește e, de fapt, mult mai important decât ce ne separă.

Dacă vrei să te-asiguri că vezi cât mai multe dintre aceste filme, află că pe Eventbook// Abonamente Early Bird la One World Romania #17: eventbook.ro //găsești deja abonamente Early Bird la One World Romania. Cel cu care poți participa la proiecțiile fizice costă 120 de lei, iar abonamentul cu care ai acces și la selecția ediției online, disponibilă în toată țara, costă 160 de lei.

Afișul ediției din acest an este creat de Șerban Jipa și este schița de portret a unui candidat ideal sau, poate, anti-utopic, o creatură ieșită din cacofonia politică, mediatică și războinică în care trăim. Mai multe detalii despre OWR #17 găsești pe site-ul festivalului// Site-ul oficial: oneworld.ro // .

Climate Change Summit Awards premiază cele mai bune soluții pentru provocările climatice

De
Climate Change Summit, un important eveniment regional dedicat schimbărilor climatice, premiază inovațiile ecologice din Europa Centrală și de Est. Evenimentul se concentrează pe finanțarea soluțiilor din sectoarele energiei, mobilității, construcțiilor, economiei circulare și agriculturii, adresându-se tinerilor sub 30 de ani și întreprinderilor mici și mijlocii.

F-SIDES Cineclub lansează sezonul cu numărul 5 Feelings.zip – O arhivă feministă a sentimentelor

De
F-SIDES, platforma feministă de film și discuții, a anunțat lansarea celui de-al cincilea sezon în luna aprilie 2024. Denumit „Feelings.zip - O arhivă feministă a sentimentelor”, noul sezon își propune să exploreze și să dezbată emoțiile într-un mod colectiv. Sezonul va prezenta 10 filme selectate și două retrospective, toate realizate de femei și persoane non-binare.

Ediția din 2024 a conferinței tech How to Web va avea loc pe 2 și 3 octombrie

De
Conferința How to Web, unul dintre cele mai așteptate evenimente din domeniul tehnologiei și startup-urilor din Europa de Est, va avea loc pe 2-3 octombrie la Face Convention Center din București.

Mindcraft Stories a adoptat două filme în cadrul festivalului One World Romania (5-14 aprilie)

De
În 2024, aproape jumătate din populația planetei va ajunge la urnele de votare, așa că nu e de mirare că tema noii ediții a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania este Alege!. În filmele care vor face parte din selecția OWR #17 (5-14 aprilie) e vorba însă despre mult mai multe …