One World Romania a pus în vânzare abonamentele Early Bird pentru a 17-a ediție, care începe pe 5 aprilie

De Mindcraft Stories 15.02.2024

În 2024, aproape jumătate din populația planetei va ajunge la urnele de votare, așa că nu e de mirare că tema noii ediții a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania este Alege!.

În filmele care vor face parte din selecția OWR #17 (5-14 aprilie) e vorba însă despre mult mai multe tipuri de alegeri decât cele electorale. Prin povești din toate colțurile lumii, acestea tratează atât motivațiile din spatele alegerilor individuale, cât și ale celor la nivel de comunități (LGBTQ+, fermieri, mineri, freelanceri, politicieni, societatea civilă).

Contexte cum nu se poate mai actuale, cum ar fi războaiele, criza climatică, impactul inteligenței artificiale, insecuritatea economică sau discriminările de tot felul, sunt punctele de pornire ale unor documentare care-ți vor arăta un pic mai mult din lumea în care trăiești și că ce ne unește e, de fapt, mult mai important decât ce ne separă.

Dacă vrei să te-asiguri că vezi cât mai multe dintre aceste filme, află că pe Eventbook// Abonamente Early Bird la One World Romania #17: eventbook.ro //găsești deja abonamente Early Bird la One World Romania. Cel cu care poți participa la proiecțiile fizice costă 120 de lei, iar abonamentul cu care ai acces și la selecția ediției online, disponibilă în toată țara, costă 160 de lei.

Afișul ediției din acest an este creat de Șerban Jipa și este schița de portret a unui candidat ideal sau, poate, anti-utopic, o creatură ieșită din cacofonia politică, mediatică și războinică în care trăim. Mai multe detalii despre OWR #17 găsești pe site-ul festivalului// Site-ul oficial: oneworld.ro // .

Animest.19 va avea loc între 4-13 octombrie, la București

De
Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest se va desfășura între 4 și 13 octombrie la București. Tema din acest an invită publicul să exploreze diverse aspecte ale vieții urbane, printr-o serie de proiecții de film, evenimente speciale și întâlniri cu invitați din întreaga lume.

Mai este Pământul planeta noastră? Institutul de Cercetări al Universității din București a organizat o dezbatere academică despre schimbările climatice 

De
Institutul de Cercetări al Universității din București (ICUB) a organizat recent ediția a cincea a seriei lor de evenimente, intitulată „Mai este Pământul planeta noastră? Schimbările climatice dincolo de negare și exagerare”, avându-i ca invitați pe geograful Alfred Vespremeanu-Stroe și climatologul Sorin Cheval. Publicul a avut ocazia să asculte perspective variate și complementare despre una dintre cele mai arzătoare probleme ale prezentului.

Noi între noi, o expoziție colectivă care caută soluții sustenabile pentru viitor, va putea fi vizitată între 18 iulie și 4 august, la Rezidența9

De
Expoziția explorează rolul pe care arta, știința și patrimoniul cultural îl pot juca în tranziția spre un viitor mai prietenos cu natura

AI Steve vine la București la AI Expo Europe

De
AI Expo Europe, cea mai mare conferință despre inteligență artificială din Europa Centrală și de Est, va avea loc la București, între 6-7 octombrie la Radisson Blu. Evenimentul va reuni specialiști de top din domeniu, incluzând reprezentanți de la NVIDIA, Google, Microsoft, IntellAI și JPMorgan Chase, printre altele. Printre invitații de marcă se numără și AI Steve, copilotul AI al omului politic Steve Endacott.