Programul de art-terapie mind-moving se încheie cu un eveniment special la Arcub

De Mindcraft Stories 12.02.2024

Programul mind-moving, o inițiativă de terapie prin artă destinată persoanelor cu diagnostice psihiatrice, se încheie pe 21 februarie cu un eveniment amplu desfășurat la Arcub – Hanul Gabroveni. Evenimentul cu intrare liberă are în program performance-uri, talk-uri susținute de specialiști și un concert live, începând cu ora 18.30.

https://mindcraftstories.ro/images/2024/02/Mindcraftstories_mind-moving-terapie-arta-performance_Florin-Constantin.jpg

Foto: Florin Constantin

Proiectul, organizat de Indie Box în colaborare cu NOPA, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, a oferit în ultimele 15 luni 48 de ateliere de dans, pictură și fotografie în două spitale de psihiatrie, implicând peste 600 de pacienți. Spectacole de coregrafie și o rezidență artistică au făcut, de asemenea, parte din acest demers de utilizare a artelor ca formă de terapie.

În cadrul evenimentului de închidere, Alexandra Bălășoiu va prezenta performance-ul Mareele de primăvară ale unei fete cuminți, o lucrare care abordează teme profunde legate de boala și sănătatea mintală. Aceasta va fi urmată de mind-moving talks, prezentări care vor explora aspecte ale sănătății mintale și vor oferi perspective noi asupra tratamentului și destigmatizării bolilor psihice.

Seria de prezentări va fi completată de un documentar despre procesul artistic al proiectului și un concert live susținut de Paolo Profeti și Denis Bolborea, însoțit de proiecții vizuale. Evenimentul reprezintă o oportunitate unică de a aprecia impactul art-terapiei în tratamentul și înțelegerea bolilor mintale.

mind-moving a fost finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, cu scopul de a reduce disparitățile sociale prin artă și cultură. Acesta evidențiază importanța colaborării internaționale și a investițiilor în programe culturale pentru a sprijini dezvoltarea socială și economică. Participarea la eveniment este gratuită, necesitând doar înscrierea online.// Te poți înscrie aici: bit.ly //  

Digital Nomad Summit, conferința care te învață cum să lucrezi de oriunde în era digitală

De
Între 6-7 aprilie, va avea loc Digital Nomad Summit, o conferință online care își propune să adune comunitatea globală a nomazilor digitali. Evenimentul este organizat de NO.MAD Talks, sub îndrumarea Iunietei Sandu, și promite să ofere participanților cunoștințe valoroase despre cum să lucreze eficient într-un mediu digital nomad.

51 de primării și ONG-uri cer legislație și finanțare pentru comunitățile de energie

De
Un număr de 51 de primării și organizații non-guvernamentale au transmis un memorandum către autoritățile publice din domeniul energiei pentru a sublinia necesitatea urgentă de a crea un cadru legal adecvat pentru înființarea și dezvoltarea comunităților de energie în România, precum și asigurarea finanțării necesare.

Calitatea aerului și spațiile verzi, principalele nemulțumiri ale bucureștenilor

De
Fundația Comunitară București a lansat un sondaj care arată principalele preocupări ale locuitorilor Capitalei legate de mediul înconjurător. Conform studiului, calitatea aerului, managementul deșeurilor și spațiile verzi sunt pe primele locuri în lista nemulțumirilor. În acest context, Platforma de mediu pentru București anunță investiții de 750.000 de euro în proiecte civice de mediu.

7 ONG-uri publică o scrisoare deschisă împotriva legii de implementare a DSA: „Orice site cu zonă de comentarii ar trebui să notifice ANCOM”

De
Mai multe ONG-uri, printre care Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI), ActiveWatch și Centrul pentru Jurnalism Independent, au publicat o scrisoare deschisă în care critică propunerea actuală de lege pentru implementarea Regulamentului UE pentru Servicii Digitale, discutată în această perioadă în Comisiile de specialitate din Senat.