Programul de art-terapie mind-moving se încheie cu un eveniment special la Arcub

De Mindcraft Stories 12.02.2024

Programul mind-moving, o inițiativă de terapie prin artă destinată persoanelor cu diagnostice psihiatrice, se încheie pe 21 februarie cu un eveniment amplu desfășurat la Arcub – Hanul Gabroveni. Evenimentul cu intrare liberă are în program performance-uri, talk-uri susținute de specialiști și un concert live, începând cu ora 18.30.

https://mindcraftstories.ro/images/2024/02/Mindcraftstories_mind-moving-terapie-arta-performance_Florin-Constantin.jpg

Foto: Florin Constantin

Proiectul, organizat de Indie Box în colaborare cu NOPA, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, a oferit în ultimele 15 luni 48 de ateliere de dans, pictură și fotografie în două spitale de psihiatrie, implicând peste 600 de pacienți. Spectacole de coregrafie și o rezidență artistică au făcut, de asemenea, parte din acest demers de utilizare a artelor ca formă de terapie.

În cadrul evenimentului de închidere, Alexandra Bălășoiu va prezenta performance-ul Mareele de primăvară ale unei fete cuminți, o lucrare care abordează teme profunde legate de boala și sănătatea mintală. Aceasta va fi urmată de mind-moving talks, prezentări care vor explora aspecte ale sănătății mintale și vor oferi perspective noi asupra tratamentului și destigmatizării bolilor psihice.

Seria de prezentări va fi completată de un documentar despre procesul artistic al proiectului și un concert live susținut de Paolo Profeti și Denis Bolborea, însoțit de proiecții vizuale. Evenimentul reprezintă o oportunitate unică de a aprecia impactul art-terapiei în tratamentul și înțelegerea bolilor mintale.

mind-moving a fost finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, cu scopul de a reduce disparitățile sociale prin artă și cultură. Acesta evidențiază importanța colaborării internaționale și a investițiilor în programe culturale pentru a sprijini dezvoltarea socială și economică. Participarea la eveniment este gratuită, necesitând doar înscrierea online.// Te poți înscrie aici: bit.ly //  

Animest.19 va avea loc între 4-13 octombrie, la București

De
Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest se va desfășura între 4 și 13 octombrie la București. Tema din acest an invită publicul să exploreze diverse aspecte ale vieții urbane, printr-o serie de proiecții de film, evenimente speciale și întâlniri cu invitați din întreaga lume.

Mai este Pământul planeta noastră? Institutul de Cercetări al Universității din București a organizat o dezbatere academică despre schimbările climatice 

De
Institutul de Cercetări al Universității din București (ICUB) a organizat recent ediția a cincea a seriei lor de evenimente, intitulată „Mai este Pământul planeta noastră? Schimbările climatice dincolo de negare și exagerare”, avându-i ca invitați pe geograful Alfred Vespremeanu-Stroe și climatologul Sorin Cheval. Publicul a avut ocazia să asculte perspective variate și complementare despre una dintre cele mai arzătoare probleme ale prezentului.

Noi între noi, o expoziție colectivă care caută soluții sustenabile pentru viitor, va putea fi vizitată între 18 iulie și 4 august, la Rezidența9

De
Expoziția explorează rolul pe care arta, știința și patrimoniul cultural îl pot juca în tranziția spre un viitor mai prietenos cu natura

AI Steve vine la București la AI Expo Europe

De
AI Expo Europe, cea mai mare conferință despre inteligență artificială din Europa Centrală și de Est, va avea loc la București, între 6-7 octombrie la Radisson Blu. Evenimentul va reuni specialiști de top din domeniu, incluzând reprezentanți de la NVIDIA, Google, Microsoft, IntellAI și JPMorgan Chase, printre altele. Printre invitații de marcă se numără și AI Steve, copilotul AI al omului politic Steve Endacott.