Proiectul „Ce este munca” al artistului Șerban Savu va reprezenta România la a 60-a ediție a Bienalei Internaționale de Artă de la Veneția

De Mindcraft Stories 20.02.2024

„What Work Is / Ce este munca”, proiectul artistului Șerban Savu, curatoriat de Ciprian Mureșan, a fost ales să reprezinte România la Biennale Arte 2024, care va avea loc la Veneția între 20 aprilie și 24 noiembrie. Expoziția se va desfășura la Pavilionul Național din Giardini della Biennale și la Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică. 

Șerban Savu – „The City is Being Built”

Tema din acest an a Bienalei, lansată de Adriano Pedrosa, curatorul ediției, este „Foreigners Everywhere”. Picturile lui Șerban Savu reflectează la dislocarea și dorul de casă asociate cu munca în străinătate – mulți dintre protagoniștii lui sunt reprezentați ca niște figuranți stângaci, suspendați între muncă și recreere. Proiectul e, de altfel, o reflecție a iconografiei muncii și timpului liber, inspirată de realismul istoric, de ideologia sa și de arta de propagandă din Europa de Est.

Mai multe despre opera lui poți afla dintr-un  interviu recent cu Șerban Savu și Ciprian Mureșan// „Mă interesează ipostazele anarhice ale muncii, nu munca în sens productiv: scena9.ro //, în care cei doi vorbesc atât despre tema muncii, cât și despre prietenia care i-a adus împreună în același spațiu de lucru.

Invitat să răspundă proiectului lui Șerban Savu, studioul de design grafic din Bruxelles Atelier Brenda (Sophie Keij și Nana Esi) a propus o intervenție site-specific pe fațada și în holul Pavilionului României. Mesajul lor grafic este un studiu al propagandei nonideologice, care funcționează ca o reclamă pentru un nou tip de fabrică socială.

Noua Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția va fi transformată într-un atelier de mozaic, devenind un spațiu de producție ce duce mai departe tradiția manufacturieră locală a micilor ateliere venețiene. Ea va găzdui, de asemenea, un program de dezbateri publice pe teme ce merg de la istoria artei mozaicului până la teoriile muncii din antropologia, economia și filosofia contemporană, ecologia și societatea postmuncă, coordonate de Ovidiu Țichindeleanu, critic cultural stabilit în Chișinău.

 

Climate Change Summit Awards premiază cele mai bune soluții pentru provocările climatice

De
Climate Change Summit, un important eveniment regional dedicat schimbărilor climatice, premiază inovațiile ecologice din Europa Centrală și de Est. Evenimentul se concentrează pe finanțarea soluțiilor din sectoarele energiei, mobilității, construcțiilor, economiei circulare și agriculturii, adresându-se tinerilor sub 30 de ani și întreprinderilor mici și mijlocii.

F-SIDES Cineclub lansează sezonul cu numărul 5 Feelings.zip – O arhivă feministă a sentimentelor

De
F-SIDES, platforma feministă de film și discuții, a anunțat lansarea celui de-al cincilea sezon în luna aprilie 2024. Denumit „Feelings.zip - O arhivă feministă a sentimentelor”, noul sezon își propune să exploreze și să dezbată emoțiile într-un mod colectiv. Sezonul va prezenta 10 filme selectate și două retrospective, toate realizate de femei și persoane non-binare.

Ediția din 2024 a conferinței tech How to Web va avea loc pe 2 și 3 octombrie

De
Conferința How to Web, unul dintre cele mai așteptate evenimente din domeniul tehnologiei și startup-urilor din Europa de Est, va avea loc pe 2-3 octombrie la Face Convention Center din București.

Mindcraft Stories a adoptat două filme în cadrul festivalului One World Romania (5-14 aprilie)

De
„What Work Is / Ce este munca”, proiectul artistului Șerban Savu, curatoriat de Ciprian Mureșan, a fost ales să reprezinte România la Biennale Arte 2024, care va avea loc la Veneția între 20 aprilie și 24 noiembrie. Expoziția se va desfășura la Pavilionul Național din Giardini della Biennale și la Noua Galerie a Institutului Român …