Proiectul „Play for Democracy”caută tineri pentru a dezvolta un joc video care să încurajeze participarea la vot

De Mindcraft Stories 08.08.2023

Asociația Arden, cunoscută pentru sprijinul adus comunităților creative și industriei de jocuri video, lansează „Play for Democracy” – o inițiativă care își propune să atragă tineri cu vârste de 18-25 de ani, pasionați de jocuri video și cu un puternic spirit civic, care să dezvolte un joc pentru telefoane mobile cu scopul de a stimula implicarea civică a tinerilor, în special în procesul electoral.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de șase luni, iar înscrierile sunt deschise până pe 21 august 2023 pe platforma oficială arden.ngo.

„Cu Play for Democracy vom strânge un A-Team de 16 tineri, promotori ai valorilor democratice, care vor lucra împreună pentru a dezvolta un joc video educațional”, a declarat Andra Beldean, co-fondator al Asociației Arden. „Ne propunem să reducem decalajul de participare și să contribuim la o societate democrată și incluzivă în care vocile tinerilor sunt auzite și apreciate prin creșterea gradului de conștientizare privind participarea activă și valorificarea spiritului civic”.

După selecție, tinerii vor participa la o tabără de o săptămână în luna septembrie, unde vor explora concepte despre democrație. Pe baza acestora, sub îndrumarea unor profesioniști din industria de gaming din România, vor începe producția jocului. Acesta va fi lansat în mai 2024 și va fi prezentat în licee și universități din întreaga țară, cu scopul de a inspira și motiva tinerii să devină cetățeni activi.

Proiectul, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul ERASMUS+, beneficiază de sprijinul unor organizații de prestigiu, precum Funky Citizens, Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România, Amber și Bucharest Gaming Week.

Animest.19 va avea loc între 4-13 octombrie, la București

De
Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest se va desfășura între 4 și 13 octombrie la București. Tema din acest an invită publicul să exploreze diverse aspecte ale vieții urbane, printr-o serie de proiecții de film, evenimente speciale și întâlniri cu invitați din întreaga lume.

Mai este Pământul planeta noastră? Institutul de Cercetări al Universității din București a organizat o dezbatere academică despre schimbările climatice 

De
Institutul de Cercetări al Universității din București (ICUB) a organizat recent ediția a cincea a seriei lor de evenimente, intitulată „Mai este Pământul planeta noastră? Schimbările climatice dincolo de negare și exagerare”, avându-i ca invitați pe geograful Alfred Vespremeanu-Stroe și climatologul Sorin Cheval. Publicul a avut ocazia să asculte perspective variate și complementare despre una dintre cele mai arzătoare probleme ale prezentului.

Noi între noi, o expoziție colectivă care caută soluții sustenabile pentru viitor, va putea fi vizitată între 18 iulie și 4 august, la Rezidența9

De
Expoziția explorează rolul pe care arta, știința și patrimoniul cultural îl pot juca în tranziția spre un viitor mai prietenos cu natura

AI Steve vine la București la AI Expo Europe

De
AI Expo Europe, cea mai mare conferință despre inteligență artificială din Europa Centrală și de Est, va avea loc la București, între 6-7 octombrie la Radisson Blu. Evenimentul va reuni specialiști de top din domeniu, incluzând reprezentanți de la NVIDIA, Google, Microsoft, IntellAI și JPMorgan Chase, printre altele. Printre invitații de marcă se numără și AI Steve, copilotul AI al omului politic Steve Endacott.