Proiectul „Play for Democracy”caută tineri pentru a dezvolta un joc video care să încurajeze participarea la vot

De Mindcraft Stories 08.08.2023

Asociația Arden, cunoscută pentru sprijinul adus comunităților creative și industriei de jocuri video, lansează „Play for Democracy” – o inițiativă care își propune să atragă tineri cu vârste de 18-25 de ani, pasionați de jocuri video și cu un puternic spirit civic, care să dezvolte un joc pentru telefoane mobile cu scopul de a stimula implicarea civică a tinerilor, în special în procesul electoral.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de șase luni, iar înscrierile sunt deschise până pe 21 august 2023 pe platforma oficială arden.ngo.

„Cu Play for Democracy vom strânge un A-Team de 16 tineri, promotori ai valorilor democratice, care vor lucra împreună pentru a dezvolta un joc video educațional”, a declarat Andra Beldean, co-fondator al Asociației Arden. „Ne propunem să reducem decalajul de participare și să contribuim la o societate democrată și incluzivă în care vocile tinerilor sunt auzite și apreciate prin creșterea gradului de conștientizare privind participarea activă și valorificarea spiritului civic”.

După selecție, tinerii vor participa la o tabără de o săptămână în luna septembrie, unde vor explora concepte despre democrație. Pe baza acestora, sub îndrumarea unor profesioniști din industria de gaming din România, vor începe producția jocului. Acesta va fi lansat în mai 2024 și va fi prezentat în licee și universități din întreaga țară, cu scopul de a inspira și motiva tinerii să devină cetățeni activi.

Proiectul, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul ERASMUS+, beneficiază de sprijinul unor organizații de prestigiu, precum Funky Citizens, Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România, Amber și Bucharest Gaming Week.

Climate Change Summit anunță primii speakeri și deschide înscrierile pentru cea de-a treia ediție

De
Climate Change Summit, un eveniment amplu, organizat de Social Innovation Solutions, împreună cu BRD Groupe Société Générale, în calitate de partener fondator, și axat exclusiv pe soluții pentru provocările climatice, revine cu a treia ediție. Extins în acest an pentru a include mai multe zile și locații, Climate Change Summit va avea loc în perioada 15-17 octombrie, la Opera Națională din București și în alte locații din Capitală și din țară. 

Studiu CODE Kids: Competențele digitale ajută și la dezvoltarea celor sociale

De
Fundația Progress a publicat rezultatele cercetărilor privind dezvoltarea competențelor IT și soft skills ale copiilor participanți la proiectul CODE Kids. Studiul, desfășurat pe parcursul unui an și patru luni, a arătat progrese semnificative în competențele digitale și sociale ale copiilor din mediul rural.

F-SIDES Chapters aduce educația prin artă mai aproape de tinerii din 10 orașe ale României

De
F-SIDES Cineclub aduce în fața publicului exclusiv filme realizate de femei și persoane non-binare, susține educația despre egalitate de gen și film pentru adolescenți din zone ale țării care au nevoie de mai multă viață culturală și inițiază dialoguri pe teme feministe prin cinema.

Școala de vară Telefonul fără fir: Linia verde caută tineri interesați de tranziția verde și media digitală

De
Aceasta va avea loc între 29 iulie și 4 august la Câmpu Cetății, Târgu Mureș. Deadline pentru înscriere: 30 iunie.