Se caută tineri ambasadori pentru Săptămâna Europeană a Energiei Durabile 

De Mindcraft Stories 06.02.2024

Săptămâna Europeană a Energiei Durabile (EUSEW) din 2024 se deschide cu un apel către tinerii profesioniști pasionați de domeniul energiei sustenabile. Organizat de Comisia Europeană, evenimentul își propune să adune tineri între 18 și 34 de ani din întreaga Uniune Europeană, dornici să contribuie activ la tranziția energetică și să devină Ambasadori Tineri pentru Energie.

https://mindcraftstories.ro/images/2024/02/EUSEW2023_young-energy-ambassadors.jpg

Acești ambasadori vor juca un rol crucial în promovarea mesajelor
EUSEW// Pagina oficială: sustainable-energy-week.ec.europa.eu_en // în cadrul comunității energetice a tineretului, precum și în rândul părților interesate, susținând tema anului – soluții energetice pentru zero emisii nete în vederea unei Europe competitive. Prin participarea lor, tinerii vor avea oportunitatea de a-și exprima sprijinul pentru o Europă mai verde și mai sustenabilă.

Procesul de selecție promite să fie unul inclusiv, urmărind o diversitate largă în termeni de gen, vârstă, profesie și naționalitate. Cei 30 de tineri selectați vor fi implicați în diverse activități și evenimente, inclusiv Ziua Europeană a Energiei Tineretului, desfășurată la Bruxelles, sub egida programului de ambasadoriat din perioada aprilie 2024 – iunie 2025.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 3 martie, suficient timp pentru pregătirea aplicațiilor.// Te poți înscrie aici: interactive.eusew.eu // 

Acestea vor fi evaluate pe baza originalității, acțiunii și impactului activităților descrise, cu scopul de a evidenția candidații cei mai promițători. Se caută tineri care au demonstrat deja un angajament față de promovarea energiei durabile și a inovațiilor în acest domeniu.

Prin această inițiativă, EUSEW își reafirmă angajamentul de a sprijini tinerii în demersurile lor de a contribui la o Europă mai sustenabilă. Participanții selectați vor beneficia de acoperirea cheltuielilor de călătorie și cazare și vor avea parte de vizibilitate pe canalele oficiale de comunicare ale evenimentului, în scopul de a promova astfel schimbul de idei și soluții inovatoare pentru provocările energetice actuale.

Digital Nomad Summit, conferința care te învață cum să lucrezi de oriunde în era digitală

De
Între 6-7 aprilie, va avea loc Digital Nomad Summit, o conferință online care își propune să adune comunitatea globală a nomazilor digitali. Evenimentul este organizat de NO.MAD Talks, sub îndrumarea Iunietei Sandu, și promite să ofere participanților cunoștințe valoroase despre cum să lucreze eficient într-un mediu digital nomad.

51 de primării și ONG-uri cer legislație și finanțare pentru comunitățile de energie

De
Un număr de 51 de primării și organizații non-guvernamentale au transmis un memorandum către autoritățile publice din domeniul energiei pentru a sublinia necesitatea urgentă de a crea un cadru legal adecvat pentru înființarea și dezvoltarea comunităților de energie în România, precum și asigurarea finanțării necesare.

Calitatea aerului și spațiile verzi, principalele nemulțumiri ale bucureștenilor

De
Fundația Comunitară București a lansat un sondaj care arată principalele preocupări ale locuitorilor Capitalei legate de mediul înconjurător. Conform studiului, calitatea aerului, managementul deșeurilor și spațiile verzi sunt pe primele locuri în lista nemulțumirilor. În acest context, Platforma de mediu pentru București anunță investiții de 750.000 de euro în proiecte civice de mediu.

7 ONG-uri publică o scrisoare deschisă împotriva legii de implementare a DSA: „Orice site cu zonă de comentarii ar trebui să notifice ANCOM”

De
Mai multe ONG-uri, printre care Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI), ActiveWatch și Centrul pentru Jurnalism Independent, au publicat o scrisoare deschisă în care critică propunerea actuală de lege pentru implementarea Regulamentului UE pentru Servicii Digitale, discutată în această perioadă în Comisiile de specialitate din Senat.