Se caută tineri ambasadori pentru Săptămâna Europeană a Energiei Durabile 

De Mindcraft Stories 06.02.2024

Săptămâna Europeană a Energiei Durabile (EUSEW) din 2024 se deschide cu un apel către tinerii profesioniști pasionați de domeniul energiei sustenabile. Organizat de Comisia Europeană, evenimentul își propune să adune tineri între 18 și 34 de ani din întreaga Uniune Europeană, dornici să contribuie activ la tranziția energetică și să devină Ambasadori Tineri pentru Energie.

https://mindcraftstories.ro/images/2024/02/EUSEW2023_young-energy-ambassadors.jpg

Acești ambasadori vor juca un rol crucial în promovarea mesajelor
EUSEW// Pagina oficială: sustainable-energy-week.ec.europa.eu_en // în cadrul comunității energetice a tineretului, precum și în rândul părților interesate, susținând tema anului – soluții energetice pentru zero emisii nete în vederea unei Europe competitive. Prin participarea lor, tinerii vor avea oportunitatea de a-și exprima sprijinul pentru o Europă mai verde și mai sustenabilă.

Procesul de selecție promite să fie unul inclusiv, urmărind o diversitate largă în termeni de gen, vârstă, profesie și naționalitate. Cei 30 de tineri selectați vor fi implicați în diverse activități și evenimente, inclusiv Ziua Europeană a Energiei Tineretului, desfășurată la Bruxelles, sub egida programului de ambasadoriat din perioada aprilie 2024 – iunie 2025.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 3 martie, suficient timp pentru pregătirea aplicațiilor.// Te poți înscrie aici: interactive.eusew.eu // 

Acestea vor fi evaluate pe baza originalității, acțiunii și impactului activităților descrise, cu scopul de a evidenția candidații cei mai promițători. Se caută tineri care au demonstrat deja un angajament față de promovarea energiei durabile și a inovațiilor în acest domeniu.

Prin această inițiativă, EUSEW își reafirmă angajamentul de a sprijini tinerii în demersurile lor de a contribui la o Europă mai sustenabilă. Participanții selectați vor beneficia de acoperirea cheltuielilor de călătorie și cazare și vor avea parte de vizibilitate pe canalele oficiale de comunicare ale evenimentului, în scopul de a promova astfel schimbul de idei și soluții inovatoare pentru provocările energetice actuale.

Animest.19 va avea loc între 4-13 octombrie, la București

De
Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest se va desfășura între 4 și 13 octombrie la București. Tema din acest an invită publicul să exploreze diverse aspecte ale vieții urbane, printr-o serie de proiecții de film, evenimente speciale și întâlniri cu invitați din întreaga lume.

Mai este Pământul planeta noastră? Institutul de Cercetări al Universității din București a organizat o dezbatere academică despre schimbările climatice 

De
Institutul de Cercetări al Universității din București (ICUB) a organizat recent ediția a cincea a seriei lor de evenimente, intitulată „Mai este Pământul planeta noastră? Schimbările climatice dincolo de negare și exagerare”, avându-i ca invitați pe geograful Alfred Vespremeanu-Stroe și climatologul Sorin Cheval. Publicul a avut ocazia să asculte perspective variate și complementare despre una dintre cele mai arzătoare probleme ale prezentului.

Noi între noi, o expoziție colectivă care caută soluții sustenabile pentru viitor, va putea fi vizitată între 18 iulie și 4 august, la Rezidența9

De
Expoziția explorează rolul pe care arta, știința și patrimoniul cultural îl pot juca în tranziția spre un viitor mai prietenos cu natura

AI Steve vine la București la AI Expo Europe

De
AI Expo Europe, cea mai mare conferință despre inteligență artificială din Europa Centrală și de Est, va avea loc la București, între 6-7 octombrie la Radisson Blu. Evenimentul va reuni specialiști de top din domeniu, incluzând reprezentanți de la NVIDIA, Google, Microsoft, IntellAI și JPMorgan Chase, printre altele. Printre invitații de marcă se numără și AI Steve, copilotul AI al omului politic Steve Endacott.