Se lansează Colecționarul de sarmale de Cosmin Dragomir, o antologie de texte gastronomice
Colecționarul de Sarmale, o antologie de texte gastronomice scrisă de jurnalistul Cosmin Dragomir și apărută la editura GastroArt este disponibilă pentru precomandă.
![https://mindcraftstories.ro/images/2023/10/Mindcraftstories_Colectionarul-de-sarmale-Cosmin-Dragomir-Carte_Calin-Atan.jpg](https://mindcraftstories.ro/images/2023/10/Mindcraftstories_Colectionarul-de-sarmale-Cosmin-Dragomir-Carte_Calin-Atan.jpg)
Cosmin Dragomir. Foto: arhiva personală
Colecționarul de Sarmale și alte povestiri gastronomice este o antologie de articole, editoriale și studii culinare publicate în diferite media în perioada 2017-2023. Volumul cuprinde și câteva texte care au apărut în Curatorul de Zacuscă.
„Este o carte în care se vorbește mult despre identitatea gastronomică românească, despre industria de profil, despre istoria noastră culinară, scrisă încât să fie accesibilă oricui”, spune Cosmin Dragomir.
![https://mindcraftstories.ro/images/2023/10/Mindcraftstories_Colectionarul-de-sarmale-Cosmin-Dragomir-Carte_Coperta.jpg](https://mindcraftstories.ro/images/2023/10/Mindcraftstories_Colectionarul-de-sarmale-Cosmin-Dragomir-Carte_Coperta.jpg)
Cartea are peste 700 de pagini, copertă cartonată, este structurată în 13 capitole tematice și este ilustrată de artistul Mihail Coșulețu. Volumul poate fi precomandat exclusiv pe Link: carturesti.ro Cartea va fi disponibilă în librăriile Cărturești din decembrie.
Companiile interesate să sprijine proiectul pot să comande cartea cu copertă personalizată (detalii pe cosmin.dragomir@gastroart.ro). Volumul poate deveni un cadou făcut angajaților, clienților sau partenerilor.
Cosmin Dragomir este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști culinari de la noi. În 2017 a lansat Link: gastroart.ro prima revistă de specialitate dedicată cercetării istoriei gastronomiei și ospitalității românești, iar în 2018, editura omonimă specializată în valorificarea patrimoniului gastronomic. Este, alături de Cezar Ioan și Nico Lontras, co-inițiator al Congresului Național de Gastronomie și Vin și al legii Ziua Națională a Gastronomiei și Vinului.
Cosmin Dragomir a mai publicat Curatorul de zacuscă (2021), Dulce Românie, o istorie a deserturilor de la noi, (2022, coautor). A organizat zeci de conferințe, dezbateri, comunicări pluridisciplinare cu tematică gastronomică, evenimente culinare. Este gazda podcastului Amintiri Gustoase by Cronicari Digitali – primul podcast dedicat 100% gastronomiei.