Se lansează Colecționarul de sarmale de Cosmin Dragomir, o antologie de texte gastronomice

De Mindcraft Stories 25.10.2023

Colecționarul de Sarmale, o antologie de texte gastronomice scrisă de jurnalistul Cosmin Dragomir și apărută la editura GastroArt este disponibilă pentru precomandă.

https://mindcraftstories.ro/images/2023/10/Mindcraftstories_Colectionarul-de-sarmale-Cosmin-Dragomir-Carte_Calin-Atan.jpg

Cosmin Dragomir. Foto: arhiva personală

Colecționarul de Sarmale și alte povestiri gastronomice este o antologie de articole, editoriale și studii culinare publicate în diferite media în perioada 2017-2023. Volumul cuprinde și câteva texte care au apărut în Curatorul de Zacuscă

„Este o carte în care se vorbește mult despre identitatea gastronomică românească, despre industria de profil, despre istoria noastră culinară, scrisă încât să fie accesibilă oricui”, spune Cosmin Dragomir. 

https://mindcraftstories.ro/images/2023/10/Mindcraftstories_Colectionarul-de-sarmale-Cosmin-Dragomir-Carte_Coperta.jpg

Cartea are peste 700 de pagini, copertă cartonată, este structurată în 13 capitole tematice și este ilustrată de artistul Mihail Coșulețu. Volumul poate fi precomandat exclusiv pe carturesti.ro.Link: carturesti.ro Cartea va fi disponibilă în librăriile Cărturești din decembrie.

Companiile interesate să sprijine proiectul pot să comande cartea cu copertă personalizată (detalii pe cosmin.dragomir@gastroart.ro). Volumul poate deveni un cadou făcut angajaților, clienților sau partenerilor. 

Cosmin Dragomir este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști culinari de la noi. În 2017 a lansat gastroart.ro,Link: gastroart.ro prima revistă de specialitate dedicată cercetării istoriei gastronomiei și ospitalității românești, iar în 2018, editura omonimă specializată în valorificarea patrimoniului gastronomic. Este, alături de Cezar Ioan și Nico Lontras, co-inițiator al Congresului Național de Gastronomie și Vin și al legii Ziua Națională a Gastronomiei și Vinului. 

Cosmin Dragomir a mai publicat Curatorul de zacuscă (2021), Dulce Românie, o istorie a deserturilor de la noi, (2022, coautor). A organizat zeci de conferințe, dezbateri, comunicări pluridisciplinare cu tematică gastronomică, evenimente culinare.  Este gazda podcastului Amintiri Gustoase by Cronicari Digitali – primul podcast dedicat 100% gastronomiei.

Digital Nomad Summit, conferința care te învață cum să lucrezi de oriunde în era digitală

De
Între 6-7 aprilie, va avea loc Digital Nomad Summit, o conferință online care își propune să adune comunitatea globală a nomazilor digitali. Evenimentul este organizat de NO.MAD Talks, sub îndrumarea Iunietei Sandu, și promite să ofere participanților cunoștințe valoroase despre cum să lucreze eficient într-un mediu digital nomad.

51 de primării și ONG-uri cer legislație și finanțare pentru comunitățile de energie

De
Un număr de 51 de primării și organizații non-guvernamentale au transmis un memorandum către autoritățile publice din domeniul energiei pentru a sublinia necesitatea urgentă de a crea un cadru legal adecvat pentru înființarea și dezvoltarea comunităților de energie în România, precum și asigurarea finanțării necesare.

Calitatea aerului și spațiile verzi, principalele nemulțumiri ale bucureștenilor

De
Fundația Comunitară București a lansat un sondaj care arată principalele preocupări ale locuitorilor Capitalei legate de mediul înconjurător. Conform studiului, calitatea aerului, managementul deșeurilor și spațiile verzi sunt pe primele locuri în lista nemulțumirilor. În acest context, Platforma de mediu pentru București anunță investiții de 750.000 de euro în proiecte civice de mediu.

7 ONG-uri publică o scrisoare deschisă împotriva legii de implementare a DSA: „Orice site cu zonă de comentarii ar trebui să notifice ANCOM”

De
Mai multe ONG-uri, printre care Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI), ActiveWatch și Centrul pentru Jurnalism Independent, au publicat o scrisoare deschisă în care critică propunerea actuală de lege pentru implementarea Regulamentului UE pentru Servicii Digitale, discutată în această perioadă în Comisiile de specialitate din Senat.