Se lansează Colecționarul de sarmale de Cosmin Dragomir, o antologie de texte gastronomice

De Mindcraft Stories 25.10.2023

Colecționarul de Sarmale, o antologie de texte gastronomice scrisă de jurnalistul Cosmin Dragomir și apărută la editura GastroArt este disponibilă pentru precomandă.

https://mindcraftstories.ro/images/2023/10/Mindcraftstories_Colectionarul-de-sarmale-Cosmin-Dragomir-Carte_Calin-Atan.jpg

Cosmin Dragomir. Foto: arhiva personală

Colecționarul de Sarmale și alte povestiri gastronomice este o antologie de articole, editoriale și studii culinare publicate în diferite media în perioada 2017-2023. Volumul cuprinde și câteva texte care au apărut în Curatorul de Zacuscă

„Este o carte în care se vorbește mult despre identitatea gastronomică românească, despre industria de profil, despre istoria noastră culinară, scrisă încât să fie accesibilă oricui”, spune Cosmin Dragomir. 

https://mindcraftstories.ro/images/2023/10/Mindcraftstories_Colectionarul-de-sarmale-Cosmin-Dragomir-Carte_Coperta.jpg

Cartea are peste 700 de pagini, copertă cartonată, este structurată în 13 capitole tematice și este ilustrată de artistul Mihail Coșulețu. Volumul poate fi precomandat exclusiv pe carturesti.ro.Link: carturesti.ro Cartea va fi disponibilă în librăriile Cărturești din decembrie.

Companiile interesate să sprijine proiectul pot să comande cartea cu copertă personalizată (detalii pe cosmin.dragomir@gastroart.ro). Volumul poate deveni un cadou făcut angajaților, clienților sau partenerilor. 

Cosmin Dragomir este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști culinari de la noi. În 2017 a lansat gastroart.ro,Link: gastroart.ro prima revistă de specialitate dedicată cercetării istoriei gastronomiei și ospitalității românești, iar în 2018, editura omonimă specializată în valorificarea patrimoniului gastronomic. Este, alături de Cezar Ioan și Nico Lontras, co-inițiator al Congresului Național de Gastronomie și Vin și al legii Ziua Națională a Gastronomiei și Vinului. 

Cosmin Dragomir a mai publicat Curatorul de zacuscă (2021), Dulce Românie, o istorie a deserturilor de la noi, (2022, coautor). A organizat zeci de conferințe, dezbateri, comunicări pluridisciplinare cu tematică gastronomică, evenimente culinare.  Este gazda podcastului Amintiri Gustoase by Cronicari Digitali – primul podcast dedicat 100% gastronomiei.

Animest.19 va avea loc între 4-13 octombrie, la București

De
Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest se va desfășura între 4 și 13 octombrie la București. Tema din acest an invită publicul să exploreze diverse aspecte ale vieții urbane, printr-o serie de proiecții de film, evenimente speciale și întâlniri cu invitați din întreaga lume.

Mai este Pământul planeta noastră? Institutul de Cercetări al Universității din București a organizat o dezbatere academică despre schimbările climatice 

De
Institutul de Cercetări al Universității din București (ICUB) a organizat recent ediția a cincea a seriei lor de evenimente, intitulată „Mai este Pământul planeta noastră? Schimbările climatice dincolo de negare și exagerare”, avându-i ca invitați pe geograful Alfred Vespremeanu-Stroe și climatologul Sorin Cheval. Publicul a avut ocazia să asculte perspective variate și complementare despre una dintre cele mai arzătoare probleme ale prezentului.

Noi între noi, o expoziție colectivă care caută soluții sustenabile pentru viitor, va putea fi vizitată între 18 iulie și 4 august, la Rezidența9

De
Expoziția explorează rolul pe care arta, știința și patrimoniul cultural îl pot juca în tranziția spre un viitor mai prietenos cu natura

AI Steve vine la București la AI Expo Europe

De
AI Expo Europe, cea mai mare conferință despre inteligență artificială din Europa Centrală și de Est, va avea loc la București, între 6-7 octombrie la Radisson Blu. Evenimentul va reuni specialiști de top din domeniu, incluzând reprezentanți de la NVIDIA, Google, Microsoft, IntellAI și JPMorgan Chase, printre altele. Printre invitații de marcă se numără și AI Steve, copilotul AI al omului politic Steve Endacott.