World Press Photo: Fotojurnalism de impact de pe tot globul, într-o expoziție în Piața Universității din București

De Mindcraft Stories 16.05.2024

Piața Universității din București va găzdui pentru a treisprezecea oară consecutiv expoziția internațională de fotojurnalism anuală World Press Photo , în perioada 18 mai – 7 iunie, adusă în România de Fundația Eidos și finanțată de Ministerul Culturii.

Pasionații de cultură și arte vizuale vor avea oportunitatea de a explora 146 de fotografii, fiecare cu câte o poveste unică despre evenimente actuale globale, de la războiul din Gaza și Ucraina, la migrație, schimbări climatice și sănătate mentală.

Expoziția va include și un audio-tur gratuit, oferit în parteneriat cu Smartify, care permite vizitatorilor să asculte poveștile din spatele fiecărei imagini direct pe propriile dispozitive.

Competiția World Press Photo a laureat patru câștigători globali anul acesta, selectați dintr-un număr de 61.062 de lucrări înscrise de 3.851 de fotografi din 130 de țări. Premiul pentru fotografia anului a fost acordat lui Mohammed Salem din Palestina pentru o imagine tulburătoare care arată o femeie palestiniană îmbrățișând trupul neînsuflețit al nepoatei sale în Fâșia Gaza.

Cristian Movilă, fondatorul Fundației Eidos și reprezentantul World Press Photo în România, spune despre această ediție: „2024 va aduce aproximativ 49% din populația globului la urne. Este anul în care 64 de țări (plus Uniunea Europeană) își va alege viitorul. Desigur, nu toate țările asigură un proces de votare democratic, însă rezultatele vor spune multe despre lumea în care trăim. Așa că expoziția de anul acesta cred că este și mai importantă ca în ceilalți ani. Pe lângă faptul că ne face conștienți de problemele din întreaga lume, ea poate funcționa și ca un vizor ce transpune privitorul în papucii cetățenilor care își trăiesc viețile în diverse regimuri politice, conflicte armate sau cataclisme naturale. Parcurgerea expoziției poate fi un preview foarte bun a modului în care vrem să arate viitorul nostru.”

Mai multe detalii se pot afla de pe paginile de social media ale expoziției: Facebook World Press Photo Exhibition Romania  și Instagram WorldPressPhotoRo.

Școala de vară Telefonul fără fir: Linia verde caută tineri interesați de tranziția verde și media digitală

De
Aceasta va avea loc între 29 iulie și 4 august la Câmpu Cetății, Târgu Mureș. Deadline pentru înscriere: 30 iunie.

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF.23) își anunță invitații speciali

De
Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), ajuns anul acesta la a 23-a ediție, a anunțat invitați speciali din lumea cinematografiei care vor veni la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

Ultimele zile de înscriere la Her Webinars Summer 2024

De
Her Time Romania organizează Her Webinars Summer 2024, un eveniment online dedicat tinerelor. Webinariile vor avea loc pe platforma Zoom, între 17 și 21 iunie. Scopul principal este educarea și sprijinirea participantelor în contextul schimbărilor rapide din diverse domenii. Înscrierile sunt deschise până pe 10 iunie.

How to Web 2024 aduce oportunități pentru startup-uri early stage prin competiția Spotlight

De
Conferința de startup-uri și tehnologie How to Web anunță, pentru ediția din 2024, revenirea competiției Spotlight, care oferă startup-urilor din Europa de Est aflate în stadiu incipient o oportunitate de a-și dezvolta afacerile. Spotlight se va desfășura în cadrul ediției How to Web de anul acesta, pe 2 și 3 octombrie 2024, în București.