Crezi că ai Meta AI pe Instagram? S-ar putea să doar fie un cont fals

De Mihai Ghiduc 15.04.2024

În ultimele zile, mai mulți utilizatori au descoperit că pot conversa sau folosi Meta AI în conversații. Însă nu toate conturile au acces la acest chatbot.

Zilele trecute, mai mulți utilizatori de Instagram și WhatsApp au spus// De exemplu, Khrish Murjani: twitter.com // că s-au trezit cu un chatbot în secțiunea de mesaje de pe Instagram. Meta AI e anunțat deja de ceva vreme, însă nu toată lumea are acces la el. Ca de obicei, compania testează mai întâi funcțiile noi pe un număr limitat de utilizatori, iar de data aceasta pare a face acest lucru în India.// „Some WhatsApp users in India are getting Meta’s new AI feature; here’s how to get it and use it”, businesstoday.in //

Până acum, accesul la Meta AI era limitat la utilizatorii americani de ochelari smart RayBan Meta, așa cum anunțase compania în septembrie 2023.// „Introducing New AI Experiences Across Our Family of Apps and Devices”, about.fb.com // Tot atunci, se vorbea de 28 de boți AI personalizați cu vocile unor vedete precum Snoop Dogg, Tom Brady, Kendall Jenner sau Naomi Osaka.

În România, Meta AI nu pare a fi încă disponibil, cel puțin nu pe contul meu de Instagram – în condițiile în care rulez o variantă de beta testing a aplicației. În schimb, am găsit mai multe conturi nou create care impersonează chatbot-ul, cu imaginea de profil corectă și nume ușor adaptat, probabil pentru phishing sau fiindcă cineva se plictisește foarte tare.

Deja sunt conturi care se dau drept Meta AI

Poți verifica destul de simplu dacă ai acces sau nu. Intră de pe telefon pe pagina// „Use Meta AI in an Instagram chat”, help.instagram.com // din secțiunea de ajutor a Instagram care explică cum poate fi activat Meta AI. Cel mai probabil vei găsi mesajul „Această funcție nu este disponibilă în acest moment pentru toată lumea” – un semn că nu, n-ai acces. Dacă totuși ai (poate ești în India), lasă-ne un mesaj în comentarii.

Și, apropo de toată lumea, nu toți sunt încântați de chatbot-ul Meta. Au apărut deja întrebări// „How to turn meta AI off in my search bar? It just showed up today, want to get rid of it”, reddit.com // despre cum poate fi dezactivat. Se pare că nu se poate, deci va trebui să te obișnuiești cu acesta atunci când Mark va decide să-l facă public la nivel global. Asta, desigur, dacă Meta nu va urma trendul general și nu va introduce un abonament de 20 de dolari pe lună.Text de

Mihai Ghiduc

Redactor-șef. A oscilat între print (Opinia studențească, Men's Health, Maxim, Marie Claire) și online (Vice, Glamour, Slow Forward) până l-a prins din urmă revoluția tehnologică.

SPAȚIU|FYI

Primele date științifice de la Telescopul spațial Euclid: planete în spațiul interstelar și galaxii formate la începutul Universului

De
Cea mai importantă misiune spațială lansată în 2023 a strâns deja un calup semnificativ de informații noi despre spațiul cosmic, din vecinătatea Sistemului Solar până la cele mai distante galaxii observate vreodată.
MEDIU|FYI

UE schimbă regulile: scutirile de taxe pentru coletele mici de la Temu și Shein ar putea fi eliminate

De
Uniunea Europeană vrea să modifice taxele de import, eliminând scutirea pentru coletele de valoare mică. Schimbarea vizează retailerii online Temu și Shein, care au dominat piața europeană cu produse ieftine fabricate în China.
ȘTIINȚĂ|FYI

O așezare preistorică a fost datată, în premieră, prin intermediul razelor cosmice

De
Evenimentele spațiale de acum mii de ani deschid poarta pentru datarea exactă a așezărilor preistorice din Balcani.
MEDIU|FYI

Evoluția în acțiune: tot mai multe animale se adaptează la activitățile umane

De
Oamenii au modificat atât de mult mediul natural, încât restul animalelor nu se mai dezvoltă firesc, ci ca răspuns adaptativ la noile condiții de viețuire. Iar asta nu e mereu în avantajul lor.