Prima tabletă de gaming din lume* ajunge și în România

De Mihai Ghiduc 30.04.2024

Lenovo și-a prezentat recent noile modele ale gamei Legion, pentru piața românească, care includ și a doua generație a modelului Legion Tab Y700. De aici, steluța.

În materie de echipament dedicat de gaming, gama Legion de la Lenovo este una dintre cele mai importante de pe piață, mai ales când vine vorba de mobilitate, unde joacă pentru fruntea topului, alături de ROG de la ASUS. Cu o cotă de piață de 33,6% în zona notebook-urilor de gaming, în primul trimestru al lui 2024, cei le la Lenovo se pot declara mulțumiți, mai ales că România e pe locul doi într-un top al piețelor europene în ceea ce privește procentul de modele de gaming cumpărate din totalul notebook-urilor.

Ar putea fi motivul pentru care prima tabletă de gaming din lume*, Legion Tab Y700, este lansată acum și în România, însă adevărul este că acesta va fi lansată în toată regiunea EMEA.// Europa, Orientul Mijociu, Asia // Am pus steluță pentru că, într-un stil deja consacrat, aceasta e deja disponibilă pe piața chineză de la mijlocului lui 2023, după ce în anul precedent fusese lansată prima generație, numită – pentru extra confuzie – tot Lenovo Legion Y700. Și pentru că în 2012 se lansase Razer Edge,// „Razer Edge review: The Swiss Army gaming table”, cnet.com // tot „prima tabletă de gaming din lume”, mai cunoscută însă pentru bizarele mânere-controler cu care era dotată.

Lenovo Lagion Tab Y700// Specificații pe gsmarena.com // arată în schimb ca o tabletă obișnuită de 8,8 inchi. Doar că nu-i una obișnuită. Are un procesor Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, 12 GB de memorie, spațiul de stocare de 256 GB, cu slot microSD ce acceptă carduri de până la 1 TB, baterie de 6.500 mAh, dar mai ales un ecran cu rată de refresh de 144 Hz, PureSight QHD+, feedback haptic și o soluție de răcire Legion ColdFront: Vapor, cu o cameră de vapori supradimensionată.

Pe lângă tabletă, Lenovo a anunțat generația a 9-a a mai multor laptouri. Acum, vârful de gamă este Lenovo Legion 9i,// Detalii pe lenovo.com // cu opțiunile Legion Pro 7i  și Legion Pro 5i, din gama Pro,// Detalii pe lenovo.com // și Legion 7i și Legion 5i pentru variante mai accesibile (care purtau numele Slim în generația anterioară). Toate modelele au ecrane de 16 inchi, diferențele sunt la echipare și la sistemele de răcire – cu atât mai performante cu cât gama e mai de vârf.Text de

Mihai Ghiduc

Redactor-șef. A oscilat între print (Opinia studențească, Men's Health, Maxim, Marie Claire) și online (Vice, Glamour, Slow Forward) până l-a prins din urmă revoluția tehnologică.

SĂNĂTATE|FYI

A fost descoperită regiunea din creier care provoacă paranoia

De
Cercetătorii de la Yale au legat anumite regiuni ale creierului de paranoia, printr-un nou studiu. Rezultatele ar putea conduce către tratamente mai sigure. 
ȘTIINȚĂ|FYI

Cutremurele majore ar putea fi detectate cu până la 19 zile în avans, prin date de satelit

De
Un studiu de caz bazat pe date de satelit din regiunea cutremurului de 7,8 care a avut loc în Turcia și Siria în 2023 ar putea deschide calea pentru avertizări foarte timpurii ale seismelor majore.
MEDIU|FYI

Războiul Rusiei în Ucraina accelerează criza climatică

De
Numai în primii doi ani, costul climatic al războiului provocat de ruși în Ucraina depășește emisiile anuale cumulate generate de 175 de țări, se arată într-un nou raport.
ȘTIINȚĂ|FYI

Tehnologia CRISPR/Cas9, folosită, în premieră, pentru a face fotosinteza mai eficientă la plante

De
Momentul marchează un nou avans în îmbunătățirea genetică a culturilor agricole, de data aceasta fără introducerea de ADN străin.