The Boring Phone, un telefon „dumb”, dar nu plicticos4 min read

De Mihai Ghiduc 18.04.2024

Colaborarea dintre HMD, Heineken și Bodega propune un telefon cu un nume care te face să te gândești la Elon Musk.

Atunci când au anunțat la MWC Barcelona o colaborare cu Mattel pentru un telefon Barbie, cei de la Human Mobile Device (HMD) dezvăluiau de fapt o nouă linie de business: producerea de dispozitive mobile sub brandul altor companii. Nu-i ceva foarte nou: recent închisa serie de telefoane rugged CAT folosea o licență de la Caterpillar, iar prin 2015 apăruse un telefon Marshall London, care lua numele de la firma de echipament audio, ca să dau doar câteva exemple.

Deși The Boring Phone// Site oficial: heineken.com // pare a-și împrumuta numele de la The Boring Company, firma fondată de Elon Musk pentru a face tuneluri și a vinde aruncătoare de flăcări,// Detalii pe en.wikipedia.org // ideea e mai degrabă de a sugera un telefon care te ține departe de Facebook, X sau Instagram ca să ai timp de viața reală, iar colaborarea e cu producătorul de bere Heineken și cu lanțul de magazine de îmbrăcăminte Bodega. Lucru pe care-l face simplu: n-are acces la internet, deci implicit nici la rețele sociale. Poți da doar telefoane și SMS-uri.

Unde nu e neapărat boring telefonul e în zona de design, cu o carcasă transparentă care arată componentele, destul de mult verde (mă întreb de unde le-a venit ideea să meargă pe această culoare) și autocolante tridimensionale.

Nici măcar idea asta nu e nouă: chiar HMD vinde destule variante de Nokia care trimit la modelele din vremea în care domina lumea mobilă, pre-iPhone, ba chiar există deja și un telefon finanțat pe Kickstarter numit BoringPhone,// Site oficial: boringphone.com // pentru a amplifica confuzia. Sau a existat, pentru că momentan nu mai e disponibil la vânzare.

Nu știu dacă are sens să vorbesc de specificațiile lui The Boring Phone, dar aș spune totuși că are o baterie înlocuibilă de 1.450 mAh, o cameră foto de doar 0,3 megapixeli, mufă jack și chiar și un receiver radio FM. Practic, ce ai fi așteptat de la un flip phone de top de prin 2001.

The Boring Phone va fi dezvăluit astăzi, 18 aprilie, la Milan Design Week.Text de

Mihai Ghiduc

Redactor-șef. A oscilat între print (Opinia studențească, Men's Health, Maxim, Marie Claire) și online (Vice, Glamour, Slow Forward) până l-a prins din urmă revoluția tehnologică.

SPAȚIU|FYI

Primele date științifice de la Telescopul spațial Euclid: planete în spațiul interstelar și galaxii formate la începutul Universului

De
Cea mai importantă misiune spațială lansată în 2023 a strâns deja un calup semnificativ de informații noi despre spațiul cosmic, din vecinătatea Sistemului Solar până la cele mai distante galaxii observate vreodată.
MEDIU|FYI

UE schimbă regulile: scutirile de taxe pentru coletele mici de la Temu și Shein ar putea fi eliminate

De
Uniunea Europeană vrea să modifice taxele de import, eliminând scutirea pentru coletele de valoare mică. Schimbarea vizează retailerii online Temu și Shein, care au dominat piața europeană cu produse ieftine fabricate în China.
ȘTIINȚĂ|FYI

O așezare preistorică a fost datată, în premieră, prin intermediul razelor cosmice

De
Evenimentele spațiale de acum mii de ani deschid poarta pentru datarea exactă a așezărilor preistorice din Balcani.
MEDIU|FYI

Evoluția în acțiune: tot mai multe animale se adaptează la activitățile umane

De
Oamenii au modificat atât de mult mediul natural, încât restul animalelor nu se mai dezvoltă firesc, ci ca răspuns adaptativ la noile condiții de viețuire. Iar asta nu e mereu în avantajul lor.