3 videouri spectaculoase: România, Delta și Moldova în miniatură

De Mihai Ghiduc 16.04.2021

În ultima perioadă, canalul de YouTube Little Big World, care s-a specializat în postarea unor timelapse-uri filmate cu o lentilă tilt-shift, dând astfel imaginilor aspectul de miniaturi, s-a concentrat pe România. Astfel, anul acesta, au apărut două clipuri dedicate țării noastre, dintre care unul se concentrează exclusiv pe Delta Dunării.

Fotograful german Joeg Dieber, creatorul canalului, își postează videourile cu lumea în miniatură și pe site-ul littlebigworld.de.

Iată mai jos filmele făcute de el despre România, dar și unul despre Republica Moldova, cea mai puțin vizitată țară din Europa, conform canalului – și cel mai recent video postat.

România:

Delta Dunării:

Republica Moldova:

Festivalul LYNX 2024: Brașovul găzduiește cea de-a doua ediție dedicată filmului și fotografiei de natură

De
În perioada 4-9 iunie 2024, Brașov va fi gazda celei de-a doua ediții a LYNX Festival, eveniment axat pe filmul și fotografia documentară de natură. Festivalul revine după succesul primei ediții care a atras un număr mare de vizitatori și a înregistrat vânzări sold-out la toate proiecțiile.

DevTalks România, 10 ani de inovație tehnologică

De
În ultima perioadă, canalul de YouTube Little Big World, care s-a specializat în postarea unor timelapse-uri filmate cu o lentilă tilt-shift, dând astfel imaginilor aspectul de miniaturi, s-a concentrat pe România. Astfel, anul acesta, au apărut două clipuri dedicate țării noastre, dintre care unul se concentrează exclusiv pe Delta Dunării. Fotograful german Joeg Dieber, creatorul canalului, își …

Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie… O explorare transdisciplinară a apei

De
Asociația Developing Art lansează proiectul Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie…,  o inițiativă artistică și de cercetare desfășurată în trei locații cheie din România: Delta Dunării, Valea Jiului și parcurile Icoanei și Ioanid din București. Dacă ești artist și/sau cercetător emergent, te poți înscrie în proiect între 18 aprilie și 2 mai. 

Climate Change Summit Awards premiază cele mai bune soluții pentru provocările climatice

De
Climate Change Summit, un important eveniment regional dedicat schimbărilor climatice, premiază inovațiile ecologice din Europa Centrală și de Est. Evenimentul se concentrează pe finanțarea soluțiilor din sectoarele energiei, mobilității, construcțiilor, economiei circulare și agriculturii, adresându-se tinerilor sub 30 de ani și întreprinderilor mici și mijlocii.