DevTalks România, 10 ani de inovație tehnologică

De Mindcraft Stories 23.04.2024

Cea de-a 11-a ediție DevTalks Romania, unul dintre cele mai importante evenimente pentru comunitatea IT&C din România, are loc între 29-30 mai la Romexpo, Pavilion B1. Sunt așteptați peste 6.000 de participanți zilnic, între orele 10-17.30.

https://mindcraftstories.ro/images/2024/04/Vizual_DevTalks.jpg

La eveniment vor participa unele dintre cele mai influente companii din sectorul tehnologic, printre care Sandbox, Google, Palo Alto Networks, GitHub, NVIDIA și Microsoft. În total, 14 scene vor găzdui prezentări axate pe diverse domenii precum Java, Artificial Intelligence, BigData & Cloud, DevLead, Future of Engineering, QA & Testing, Gaming, Web & Mobile, DevOps, Women in Tech, Cybersecurity, dar și Product.

În acest an, DevTalks România va explora în detaliu cele mai actuale teme și tehnologii, în cadrul evenimentului care se adresează comunităților de developeri și profesioniști IT, în principal din România, dar și din Franța, Germania, UK, Republica Moldova, Spania sau SUA. Detalii suplimentare despre agenda evenimentului și bilete sunt disponibile pe site-ul oficial devtalks.ro

Pe lângă partea de conferințe, DevTalks include și o zonă expozițională vastă, unde peste 85 de companii își vor prezenta produsele și serviciile. De asemenea, pentru al doilea an consecutiv, zona de Mobilitate va permite participanților să testeze cele mai noi modele de mașini electrice.

DevTalks Romania își propune să evalueze impactul său în comunitatea de profesioniști IT&C din România, targetând 60.000 de specialiști. Evenimentul sprijină Tech Edu Area, un spațiu dedicat copiilor între 6 și 16 ani pentru explorarea programării și roboticii. În cei 10 ani de la înființare, organizatorii au urmărit consolidarea comunității IT românești într-un singur loc pentru a facilita găsirea de soluții pentru profesioniști. Se pun bazele unor piloni de suport pentru a ajuta profesioniștii să se adapteze schimbărilor din industrie, cu o atenție specială în acest an pe teme de Inteligență Artificială și management.

Festivalul LYNX 2024: Brașovul găzduiește cea de-a doua ediție dedicată filmului și fotografiei de natură

De
În perioada 4-9 iunie 2024, Brașov va fi gazda celei de-a doua ediții a LYNX Festival, eveniment axat pe filmul și fotografia documentară de natură. Festivalul revine după succesul primei ediții care a atras un număr mare de vizitatori și a înregistrat vânzări sold-out la toate proiecțiile.

Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie… O explorare transdisciplinară a apei

De
Asociația Developing Art lansează proiectul Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie…,  o inițiativă artistică și de cercetare desfășurată în trei locații cheie din România: Delta Dunării, Valea Jiului și parcurile Icoanei și Ioanid din București. Dacă ești artist și/sau cercetător emergent, te poți înscrie în proiect între 18 aprilie și 2 mai. 

Climate Change Summit Awards premiază cele mai bune soluții pentru provocările climatice

De
Climate Change Summit, un important eveniment regional dedicat schimbărilor climatice, premiază inovațiile ecologice din Europa Centrală și de Est. Evenimentul se concentrează pe finanțarea soluțiilor din sectoarele energiei, mobilității, construcțiilor, economiei circulare și agriculturii, adresându-se tinerilor sub 30 de ani și întreprinderilor mici și mijlocii.

F-SIDES Cineclub lansează sezonul cu numărul 5 Feelings.zip – O arhivă feministă a sentimentelor

De
F-SIDES, platforma feministă de film și discuții, a anunțat lansarea celui de-al cincilea sezon în luna aprilie 2024. Denumit „Feelings.zip - O arhivă feministă a sentimentelor”, noul sezon își propune să exploreze și să dezbată emoțiile într-un mod colectiv. Sezonul va prezenta 10 filme selectate și două retrospective, toate realizate de femei și persoane non-binare.