Renault a prezentat Dacia Spring, primul model electric al mărcii românești

De Ionuț Preda 15.10.2020

Producătorul de automobile Renault a prezentat oficial joi noul model Dacia Spring, prima mașină electrică produsă de marca românească, în cadrul unui eveniment online.

Mașina va fi dotată cu o baterie de 28,6 kWh, care va avea o autonomie de 225 de km pentru curse mixte și de 295 de km pentru deplasări urbane. Motorul va avea echivalentul a 45 CP, care îi va permite o viteză maximă de 125 km/h. Modul eco, care va putea fi accesat printr-un buton de bord, limitează viteza la 100km/h dar poate prelungi durata bateriei cu până la 10%.

Durata de încărcare variază de la 14 ore la o priză standard de 2,3 kW, la între cinci și opt ore și jumătate la un încărcător tip WallboxÎn funcție de puterea variantei alese, de 3,7 sau 7,4 KW și în jur de o oră la o bornă de încărcare cu capacitate de 30 kW.

Mașina poate acomoda patru adulți și poate fi conectată la o aplicație gratuită, MyDacia. Prin aplicație, poate fi verificat nivelul bateriei, dar și există și o funcție prin care temperatura interioară poate fi controlată de la distanță. Prețul nu a fost încă dezvăluit, însă Renault susține că va fi „cea mai accesibilă mașină electrică” comercializată în Europa. Modelul va fi disponibil pentru companiile de ridesharing în primele luni ale anului viitor, iar lansarea pentru persoane fizice va avea loc în loc toamna lui 2021, precomenzile fiind programate să înceapă în primăvară.

Detaliile complete despre Dacia Spring, dar și despre un model Renault Megan electric sunt disponibile în prezentarea companiei franceze, care poate fi vizionată mai jos:

Festivalul LYNX 2024: Brașovul găzduiește cea de-a doua ediție dedicată filmului și fotografiei de natură

De
În perioada 4-9 iunie 2024, Brașov va fi gazda celei de-a doua ediții a LYNX Festival, eveniment axat pe filmul și fotografia documentară de natură. Festivalul revine după succesul primei ediții care a atras un număr mare de vizitatori și a înregistrat vânzări sold-out la toate proiecțiile.

DevTalks România, 10 ani de inovație tehnologică

De
Producătorul de automobile Renault a prezentat oficial joi noul model Dacia Spring, prima mașină electrică produsă de marca românească, în cadrul unui eveniment online. Mașina va fi dotată cu o baterie de 28,6 kWh, care va avea o autonomie de 225 de km pentru curse mixte și de 295 de km pentru deplasări urbane. Motorul …

Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie… O explorare transdisciplinară a apei

De
Asociația Developing Art lansează proiectul Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie…,  o inițiativă artistică și de cercetare desfășurată în trei locații cheie din România: Delta Dunării, Valea Jiului și parcurile Icoanei și Ioanid din București. Dacă ești artist și/sau cercetător emergent, te poți înscrie în proiect între 18 aprilie și 2 mai. 

Climate Change Summit Awards premiază cele mai bune soluții pentru provocările climatice

De
Climate Change Summit, un important eveniment regional dedicat schimbărilor climatice, premiază inovațiile ecologice din Europa Centrală și de Est. Evenimentul se concentrează pe finanțarea soluțiilor din sectoarele energiei, mobilității, construcțiilor, economiei circulare și agriculturii, adresându-se tinerilor sub 30 de ani și întreprinderilor mici și mijlocii.