Alte 50 de start-up-uri se alătură programului de mentorat din cadrul Innovation Labs 2024 după hackathoane în Cluj, Iași și Timișoara

De Mindcraft Stories 02.04.2024

Ediția din 2024 a programului de start-up-uri Innovation Labs a continuat pe 23-24 martie cu hackathoane desfășurate în Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, în urma cărora de 50 de echipe de start-up-uri s-au calificat la programul de mentorat al pre-acceleratorului, care va avea loc între aprilie și iunie.

Cele 50 de echipe se vor alătura în programul de mentorat altor 35 care au fost selectate în urma hackathonului din 9-10 martie din București, cu care a debutat ediția de anul acesta a Innovation Labs.

Start-up-urile au concurat în trei categorii: echipe formate exclusiv din studenți, echipe spin-off din proiecte de cercetare din mediul universitar și echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență. Acestea au prezentat idei de business legate de agricultură, blockchain, securitate cibernetică, devtools, digital health, lifestyle, retail & e-commerce, smart city & industry 4.0 și sustenabilitate.

Programul de mentorat va fi coordonat de Asociația Tech Lounge și implementat de Asociația Transilvania IT, AROBS Transilvania Software, și UiPath, cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale și Orange România, printre alții. Hackathonul și implementarea programului Innovation Labs la nivel local sunt susținute de parteneri precum Adobe Romania, Keysight Technologies, NXP Semiconductors Romania, Carrefour România, Eximprod Grup, PSS Prosoft Solutions, Arctic Stream, Ortec, PentestTools, și Genezio.

În plus, pentru ediția din 2024, Innovation Labs a anunțat și un parteneriat strategic cu fondul de investiții Early Game Ventures, care vor investi o sumă inițială de 500.000 de euro în unul din start-up-urile din competiție.

Lansat în urmă cu 12 ani, Innovation Labs este cel mai longeviv program de educație antreprenorială de tip pre-accelerator, cu tradiție universitară și amprentă națională, dedicat startup-urilor de tehnologie. Mai multe detalii despre program pot fi aflate pe site-ul oficial.

World Press Photo: Fotojurnalism de impact de pe tot globul, într-o expoziție în Piața Universității din București

De
Piața Universității din București va găzdui pentru a treisprezecea oară consecutiv expoziția internațională de fotojurnalism anuală World Press Photo , în perioada 18 mai – 7 iunie, adusă în România de Fundația Eidos și finanțată de Ministerul Culturii.

Un documentar produs de Wim Wenders deschide a doua ediție LYNX Festival

De
A doua ediție LYNX Festival, care va avea loc între 4 și 9 iunie la Brașov, se deschide cu proiecția în premieră a filmului Cântecele pământului al regizoarei norvegiene Margreth Olin.

Evenimentele din seria ROOTS se încheie cu ateliere eco-somatice 

De
Seria de evenimente ROOTS se va încheia în datele de 11 și 12 mai, între orele 12 și 16, cu două ateliere axate pe moduri în care participanții se pot autodescoperi cu ajutorul găsirii motivelor care îi conectează la viață în toată complexitatea ei, ca o forță ce trece dincolo de gândire și analiză. Atelierele vor avea loc la București, în Parcurile Icoanei și Ioanid.

A doua ediție a campaniei Safe2Eat vorbește despre siguranța alimentară pe limba consumatorilor

De
Coordonată de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și cu sprijinul partenerilor din 18 țări ale Uniunii Europene, inclusiv România, campania Safe2Eat se angajează să ofere consumatorilor informațiile de care au nevoie pentru a face alegeri alimentare înțelepte și sigure. Teme principale sunt aditivii alimentari, alergenii și reciclarea hranei.