3DUTECH lansează un nou concurs de design și imprimare 3d pentru elevi și profesori

De Mindcraft Stories 04.04.2024

Inițiativa 3DUTECH, organizată de ECDL România, a anunțat lansarea unui nou concurs național de design și imprimare 3D destinat elevilor și profesorilor din România, recunoscut oficial de către Ministerul Educației.

https://mindcraftstories.ro/images/2022/05/Mindcraftstories_Imprimante-3D-3DUTECH-Prioiect-educativ-Noile-tehnologii_Deschidere_3DUTECH.jpg

Înscrierile sunt deschise și gratuite, și pot fi efectuate online până pe data de 15 mai, prin depunerea proiectelor pe adresa contact@3dutech.ro.

Concursul este deschis tuturor elevilor și profesorilor din învățământul preuniversitar, indiferent de specializare sau locație, și va decerna trei premii în valoare cumulată de 1.500 de euro.

Evenimentul face parte din programul 3DUTECH „Meseriașii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D”, ajuns la cea de-a șasea ediție, realizat de ECDL Romania și Dedeman, în colaborare cu Asociația Oamenilor de Afaceri din România și Ministerul Educației. Scopul principal este de a dezvolta competențe teoretice și practice în rândul tinerilor, pregătindu-i astfel pentru cerințele pieței muncii moderne.

Concursul se va axa pe tema “Vehicul Eco-Friendly” și invită participanții să propună design-uri inovative pentru vehicule ecologice care pot fi printate 3D. Acestea pot fi de diverse tipuri, de la biciclete la mașini, cu condiția de a fi echipate cu senzori și alte tehnologii avansate. Participanții vor trebui să țină cont de aspecte precum accesibilitatea vehiculului, ușurința de montare/transportare, siguranța și originalitatea design-ului.

Evaluarea proiectelor va fi realizată de specialiști în domeniul modelării și imprimării 3D, robotică, și de specialiști în educație. Rezultatele vor fi anunțate pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook a 3DUTECH.

Concursul se va desfășura în următoarele etape:

  •  înscriere proiecte – 04 apr – 15 mai 2024;
  •  preselecție proiecte – 16 – 20 mai 2024;
  • prezentare proiecte, jurizare și anunțare câștigători – 27 – 31 mai 2024;
  • acordare premii – 01 – 15 iun 2024.

Pentru mai multe informații, vizitați www.3dutech.ro și pagina de Facebook 3DUTECH sau contactați organizatorii la adresa contact@3dutech.ro.

World Press Photo: Fotojurnalism de impact de pe tot globul, într-o expoziție în Piața Universității din București

De
Piața Universității din București va găzdui pentru a treisprezecea oară consecutiv expoziția internațională de fotojurnalism anuală World Press Photo , în perioada 18 mai – 7 iunie, adusă în România de Fundația Eidos și finanțată de Ministerul Culturii.

Un documentar produs de Wim Wenders deschide a doua ediție LYNX Festival

De
A doua ediție LYNX Festival, care va avea loc între 4 și 9 iunie la Brașov, se deschide cu proiecția în premieră a filmului Cântecele pământului al regizoarei norvegiene Margreth Olin.

Evenimentele din seria ROOTS se încheie cu ateliere eco-somatice 

De
Seria de evenimente ROOTS se va încheia în datele de 11 și 12 mai, între orele 12 și 16, cu două ateliere axate pe moduri în care participanții se pot autodescoperi cu ajutorul găsirii motivelor care îi conectează la viață în toată complexitatea ei, ca o forță ce trece dincolo de gândire și analiză. Atelierele vor avea loc la București, în Parcurile Icoanei și Ioanid.

A doua ediție a campaniei Safe2Eat vorbește despre siguranța alimentară pe limba consumatorilor

De
Coordonată de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și cu sprijinul partenerilor din 18 țări ale Uniunii Europene, inclusiv România, campania Safe2Eat se angajează să ofere consumatorilor informațiile de care au nevoie pentru a face alegeri alimentare înțelepte și sigure. Teme principale sunt aditivii alimentari, alergenii și reciclarea hranei.