Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie… O explorare transdisciplinară a apei

De Mindcraft Stories 19.04.2024

Asociația Developing Art lansează proiectul Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie…,  o inițiativă artistică și de cercetare desfășurată în trei locații cheie din România: Delta Dunării, Valea Jiului și parcurile Icoanei și Ioanid din București. Dacă ești artist și/sau cercetător emergent, te poți înscrie în proiect între 18 aprilie și 2 mai. 

https://mindcraftstories.ro/images/2024/04/Mindcraftstories_developing-art-ROOTS-Despre-Ploi-Râuri-Șuvoaie.jpg

Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie… este o abordare transdisciplinară care îmbină arta vizuală, coregrafia, antropologia, etnologia și psihologia, și explorează relația dintre om și apă, dar și modul în care apa modelează culturile și peisajele.

Proiectul își propune să dezvolte un limbaj comun între diferite discipline pentru a investiga și a comunica multiplele semnificații ale apei. Echipa formată din artiști vizuali, coregrafi și specialiști în științe sociale va colabora pentru a cerceta cum cuvântul și gestul de „a spăla” se manifestă în fiecare dintre locațiile selectate. Fiecare sesiune de cercetare va avea loc între 13 mai și 15 august, în trei perioade distincte și în locații diferite.

Pentru a aprofunda conexiunile cu comunitățile locale și a concepe un traseu performativ specific fiecărei zone, echipa va colabora cu instituțiile culturale și de mediu locale. Rezultatele acestor cercetări vor fi prezentate într-o serie de evenimente publice în toamnă, inclusiv o expoziție foto-video la Rezidența9 și o discuție cu artiștii implicați.

În plus, proiectul include un apel deschis pentru artiști și cercetători emergenți, care vor să se alăture echipei ca observatori. Candidații interesați trebuie să fie disponibili pentru toate sesiunile de teren și să se înscrie până pe 2 mai, completând acest formular.

World Press Photo: Fotojurnalism de impact de pe tot globul, într-o expoziție în Piața Universității din București

De
Piața Universității din București va găzdui pentru a treisprezecea oară consecutiv expoziția internațională de fotojurnalism anuală World Press Photo , în perioada 18 mai – 7 iunie, adusă în România de Fundația Eidos și finanțată de Ministerul Culturii.

Un documentar produs de Wim Wenders deschide a doua ediție LYNX Festival

De
A doua ediție LYNX Festival, care va avea loc între 4 și 9 iunie la Brașov, se deschide cu proiecția în premieră a filmului Cântecele pământului al regizoarei norvegiene Margreth Olin.

Evenimentele din seria ROOTS se încheie cu ateliere eco-somatice 

De
Seria de evenimente ROOTS se va încheia în datele de 11 și 12 mai, între orele 12 și 16, cu două ateliere axate pe moduri în care participanții se pot autodescoperi cu ajutorul găsirii motivelor care îi conectează la viață în toată complexitatea ei, ca o forță ce trece dincolo de gândire și analiză. Atelierele vor avea loc la București, în Parcurile Icoanei și Ioanid.

A doua ediție a campaniei Safe2Eat vorbește despre siguranța alimentară pe limba consumatorilor

De
Asociația Developing Art lansează proiectul Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie…,  o inițiativă artistică și de cercetare desfășurată în trei locații cheie din România: Delta Dunării, Valea Jiului și parcurile Icoanei și Ioanid din București. Dacă ești artist și/sau cercetător emergent, te poți înscrie în proiect între 18 aprilie și 2 mai.  Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie… este …