Festivalul LYNX 2024: Brașovul găzduiește cea de-a doua ediție dedicată filmului și fotografiei de natură

De Mindcraft Stories 24.04.2024

În perioada 4-9 iunie 2024, Brașov va fi gazda celei de-a doua ediții a LYNX Festival, eveniment axat pe filmul și fotografia documentară de natură. Festivalul revine după succesul primei ediții care a atras un număr mare de vizitatori și a înregistrat vânzări sold-out la toate proiecțiile.

https://mindcraftstories.ro/images/2024/04/Mindcraftstories_Lynx-Festival_România-Sălbatică_film-documentar-natură.jpg

Organizat de Asociația România Sălbatică și Asociația Forona, această ediție își propune să continue să aducă în atenția publicului larg importanța conservării naturii prin arta vizuală.

Ediția din acest an va include filme documentare internaționale, unele prezentate în premieră în România, precum Wild Transylvania și Cactus Hotel, și un documentar produs de BBC despre Antarctica, prezentat în format 3D. Alături de filme, festivalul va organiza expoziții de fotografie și va anunța câștigătorii concursului de fotografie Milvus.

John Murray, regizor premiat, este invitat special al festivalului pentru al doilea an consecutiv. El va prezenta în premieră filmul Wild Transylvania, un documentar care explorează fauna și peisajele Transilvaniei. În ediția anterioară, Murray a subliniat valoarea unică a Transilvaniei ca destinație de natură în Europa.

Cactus Hotel, regizat de Yann Sochaczewski, este de asemenea un punct important al programului. Documentarul, care a câștigat premii la mai multe festivaluri internaționale, explorează viața în jurul unui cactus saguaro, evidențiind interacțiunile dintre speciile care depind de acest habitat.

Deschiderea oficială a LYNX Festival 2024 va avea loc la Cinema Astra din Brașov. Organizatorii promit detalii suplimentare despre invitați și evenimentele speciale, care vor fi disponibile în curând pe site-ul festivalului, lynxfestival.ro, și pe platformele de socializare Facebook și Instagram.

World Press Photo: Fotojurnalism de impact de pe tot globul, într-o expoziție în Piața Universității din București

De
Piața Universității din București va găzdui pentru a treisprezecea oară consecutiv expoziția internațională de fotojurnalism anuală World Press Photo , în perioada 18 mai – 7 iunie, adusă în România de Fundația Eidos și finanțată de Ministerul Culturii.

Un documentar produs de Wim Wenders deschide a doua ediție LYNX Festival

De
A doua ediție LYNX Festival, care va avea loc între 4 și 9 iunie la Brașov, se deschide cu proiecția în premieră a filmului Cântecele pământului al regizoarei norvegiene Margreth Olin.

Evenimentele din seria ROOTS se încheie cu ateliere eco-somatice 

De
Seria de evenimente ROOTS se va încheia în datele de 11 și 12 mai, între orele 12 și 16, cu două ateliere axate pe moduri în care participanții se pot autodescoperi cu ajutorul găsirii motivelor care îi conectează la viață în toată complexitatea ei, ca o forță ce trece dincolo de gândire și analiză. Atelierele vor avea loc la București, în Parcurile Icoanei și Ioanid.

A doua ediție a campaniei Safe2Eat vorbește despre siguranța alimentară pe limba consumatorilor

De
Coordonată de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și cu sprijinul partenerilor din 18 țări ale Uniunii Europene, inclusiv România, campania Safe2Eat se angajează să ofere consumatorilor informațiile de care au nevoie pentru a face alegeri alimentare înțelepte și sigure. Teme principale sunt aditivii alimentari, alergenii și reciclarea hranei.