All Sorts of Care: Un proiect de cercetare artistică care explorează râsul, relația cu natura și vârsta

De Mindcraft Stories 25.03.2024

Asociația Developing Art a lansat proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care, o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane.

Acestea vor consta într-o serie de ateliere practice și conferințe deschise publicului la Timișoara în luna martie, la Cluj-Napoca în luna iunie și la Socolari, în județul Caraș-Severin, în luna iulie. Rezultatele finale ale proiectului vor fi prezentate în luna septembrie, la București, într-un eveniment integrativ.

Proiectul All Sorts of Care pornește de la cartea The Care Manifesto: The Politics of Interdependence, publicată de un colectiv de cercetători la editura canadiană Verso în 2020. Aceasta subliniază necesitatea unei revoluții în mentalitatea contemporană și că acțiunea de a îngriji trebuie să își revendice un loc central în gândirea fiecăruia și a deciziilor pe care le luăm.

Foto via Asociația Developing Art

Nucleul artistic al echipei Developing Art este format din Irina Marinescu, Andreea Novac și Alina Ușurelu.

Irina Marinescu, a cărei practică artistică se îmbină cu interesul pentru procesele terapeutice, va explora râsul și efectele sale, atât sub aspectul mișcărilor specifice, abordate din perspectiva dansului, cât și prin prisma psihologiei. Direcția de cercetare din această inițiativă a Andreei Novac este focalizată asupra procesului de îmbătrânire, din perspectiva specifică a unui dansator, al cărui corp este totodată unealta sa principală de expresie. Alina Ușurelu explorează atât în cadrul acestui proiect, cât și în practica ei artistică în general, oglindirea dintre grija față de sine și cea față de natură.

La finalul proiectului All Sorts of Care, echipa va deschide rezultatele procesul de cercetare către public într-un nou context, printr-un eveniment care va reuni cele trei direcții de explorare artistică și științifică în spațiul Galeriei Centrului De Resurse în Fotografie, la București, pe 14 septembrie.

Festivalul LYNX 2024: Brașovul găzduiește cea de-a doua ediție dedicată filmului și fotografiei de natură

De
În perioada 4-9 iunie 2024, Brașov va fi gazda celei de-a doua ediții a LYNX Festival, eveniment axat pe filmul și fotografia documentară de natură. Festivalul revine după succesul primei ediții care a atras un număr mare de vizitatori și a înregistrat vânzări sold-out la toate proiecțiile.

DevTalks România, 10 ani de inovație tehnologică

De
Asociația Developing Art a lansat proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care, o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane. Acestea vor consta într-o serie de ateliere practice și conferințe deschise publicului la Timișoara în luna martie, la Cluj-Napoca în luna …

Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie… O explorare transdisciplinară a apei

De
Asociația Developing Art lansează proiectul Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie…,  o inițiativă artistică și de cercetare desfășurată în trei locații cheie din România: Delta Dunării, Valea Jiului și parcurile Icoanei și Ioanid din București. Dacă ești artist și/sau cercetător emergent, te poți înscrie în proiect între 18 aprilie și 2 mai. 

Climate Change Summit Awards premiază cele mai bune soluții pentru provocările climatice

De
Climate Change Summit, un important eveniment regional dedicat schimbărilor climatice, premiază inovațiile ecologice din Europa Centrală și de Est. Evenimentul se concentrează pe finanțarea soluțiilor din sectoarele energiei, mobilității, construcțiilor, economiei circulare și agriculturii, adresându-se tinerilor sub 30 de ani și întreprinderilor mici și mijlocii.