Alte 50 de start-up-uri se alătură programului de mentorat din cadrul Innovation Labs 2024 după hackathoane în Cluj, Iași și Timișoara

De Mindcraft Stories 02.04.2024

Ediția din 2024 a programului de start-up-uri Innovation Labs a continuat pe 23-24 martie cu hackathoane desfășurate în Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, în urma cărora de 50 de echipe de start-up-uri s-au calificat la programul de mentorat al pre-acceleratorului, care va avea loc între aprilie și iunie.

Cele 50 de echipe se vor alătura în programul de mentorat altor 35 care au fost selectate în urma hackathonului din 9-10 martie din București, cu care a debutat ediția de anul acesta a Innovation Labs.

Start-up-urile au concurat în trei categorii: echipe formate exclusiv din studenți, echipe spin-off din proiecte de cercetare din mediul universitar și echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență. Acestea au prezentat idei de business legate de agricultură, blockchain, securitate cibernetică, devtools, digital health, lifestyle, retail & e-commerce, smart city & industry 4.0 și sustenabilitate.

Programul de mentorat va fi coordonat de Asociația Tech Lounge și implementat de Asociația Transilvania IT, AROBS Transilvania Software, și UiPath, cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale și Orange România, printre alții. Hackathonul și implementarea programului Innovation Labs la nivel local sunt susținute de parteneri precum Adobe Romania, Keysight Technologies, NXP Semiconductors Romania, Carrefour România, Eximprod Grup, PSS Prosoft Solutions, Arctic Stream, Ortec, PentestTools, și Genezio.

În plus, pentru ediția din 2024, Innovation Labs a anunțat și un parteneriat strategic cu fondul de investiții Early Game Ventures, care vor investi o sumă inițială de 500.000 de euro în unul din start-up-urile din competiție.

Lansat în urmă cu 12 ani, Innovation Labs este cel mai longeviv program de educație antreprenorială de tip pre-accelerator, cu tradiție universitară și amprentă națională, dedicat startup-urilor de tehnologie. Mai multe detalii despre program pot fi aflate pe site-ul oficial.

Festivalul LYNX 2024: Brașovul găzduiește cea de-a doua ediție dedicată filmului și fotografiei de natură

De
În perioada 4-9 iunie 2024, Brașov va fi gazda celei de-a doua ediții a LYNX Festival, eveniment axat pe filmul și fotografia documentară de natură. Festivalul revine după succesul primei ediții care a atras un număr mare de vizitatori și a înregistrat vânzări sold-out la toate proiecțiile.

DevTalks România, 10 ani de inovație tehnologică

De
Ediția din 2024 a programului de start-up-uri Innovation Labs a continuat pe 23-24 martie cu hackathoane desfășurate în Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, în urma cărora de 50 de echipe de start-up-uri s-au calificat la programul de mentorat al pre-acceleratorului, care va avea loc între aprilie și iunie. Cele 50 de echipe se vor alătura în …

Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie… O explorare transdisciplinară a apei

De
Asociația Developing Art lansează proiectul Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie…,  o inițiativă artistică și de cercetare desfășurată în trei locații cheie din România: Delta Dunării, Valea Jiului și parcurile Icoanei și Ioanid din București. Dacă ești artist și/sau cercetător emergent, te poți înscrie în proiect între 18 aprilie și 2 mai. 

Climate Change Summit Awards premiază cele mai bune soluții pentru provocările climatice

De
Climate Change Summit, un important eveniment regional dedicat schimbărilor climatice, premiază inovațiile ecologice din Europa Centrală și de Est. Evenimentul se concentrează pe finanțarea soluțiilor din sectoarele energiei, mobilității, construcțiilor, economiei circulare și agriculturii, adresându-se tinerilor sub 30 de ani și întreprinderilor mici și mijlocii.