Banca Orelor pentru Natură se lansează în România de Ora Pământului 2024

De Mindcraft Stories 19.03.2024

În seara zilei de 23 martie 2024, România va marca cea de-a 18-a ediție a Orei Pământului, evenimentul global dedicat conștientizării importanței protecției mediului. Între orele 20.30-21.30, WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură) va lansa oficial Banca Orelor pentru Natură, o platformă interactivă online concepută pentru a încuraja și contabiliza orele dedicate activităților de conservare a naturii de către voluntari din întreaga lume. 

https://mindcraftstories.ro/images/2024/03/Mindcraftstories_ora-pamantului_banca-orelor-pentru-natura_wwf-romania.jpg

Banca Orelor pentru Natură își propune să mobilizeze comunitatea globală, să ofere fiecărui participant posibilitatea de a contribui la protecția mediului într-un mod personal și semnificativ. Anul precedent, inițiativa a reușit să adune peste 410.000 de ore de muncă voluntară în beneficiul naturii, din partea a mii de oameni din peste 190 de țări. Organizația vrea să depășească această performanță în 2024 și te încurajează să te alături mișcării.

Directorul de comunicare și fundraising al WWF-România, Hanny Bratu, subliniază importanța acțiunilor individuale și colective în protejarea naturii. Ea reamintește că, la nivel global, specii sălbatice și habitate naturale dispar cu o viteză alarmantă, din cauza impactului activităților umane. 

Activitățile propuse pentru ziua de 23 martie includ o acțiune de voluntariat la Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” din București și un picnic eco-educativ destinat profesorilor și elevilor, cu scopul de a promova principiile unei alimentații sănătoase și sustenabile. Organizația invită, de asemenea, companiile să participe activ la eveniment, prin organizarea de activități ce sprijină valorile Ora Pământului și să se înscrie în Banca Orelor pentru Natură, contribuind astfel la efortul global de conservare a mediului. Toți cei care doresc să se alăture acestei activități se pot înscrie pe site-ul oficial al campaniei: wwf.ro/orapamantului.

Festivalul LYNX 2024: Brașovul găzduiește cea de-a doua ediție dedicată filmului și fotografiei de natură

De
În perioada 4-9 iunie 2024, Brașov va fi gazda celei de-a doua ediții a LYNX Festival, eveniment axat pe filmul și fotografia documentară de natură. Festivalul revine după succesul primei ediții care a atras un număr mare de vizitatori și a înregistrat vânzări sold-out la toate proiecțiile.

DevTalks România, 10 ani de inovație tehnologică

De
În seara zilei de 23 martie 2024, România va marca cea de-a 18-a ediție a Orei Pământului, evenimentul global dedicat conștientizării importanței protecției mediului. Între orele 20.30-21.30, WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură) va lansa oficial Banca Orelor pentru Natură, o platformă interactivă online concepută pentru a încuraja și contabiliza orele dedicate activităților de conservare a …

Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie… O explorare transdisciplinară a apei

De
Asociația Developing Art lansează proiectul Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie…,  o inițiativă artistică și de cercetare desfășurată în trei locații cheie din România: Delta Dunării, Valea Jiului și parcurile Icoanei și Ioanid din București. Dacă ești artist și/sau cercetător emergent, te poți înscrie în proiect între 18 aprilie și 2 mai. 

Climate Change Summit Awards premiază cele mai bune soluții pentru provocările climatice

De
Climate Change Summit, un important eveniment regional dedicat schimbărilor climatice, premiază inovațiile ecologice din Europa Centrală și de Est. Evenimentul se concentrează pe finanțarea soluțiilor din sectoarele energiei, mobilității, construcțiilor, economiei circulare și agriculturii, adresându-se tinerilor sub 30 de ani și întreprinderilor mici și mijlocii.