Identități Fragile – Muzeul Pandemiei se deschide la București

De Adriana Moscu 20.05.2021

Identități Fragile este o expoziție-experiment, creată cu obiecte simbolice, donate de public, și ilustrează poveștile din pandemie ale celor care le-au trimis. 

Mindcraftstories_Muzeul Pandemiei-Covid 19_Blog

Foto: Identități Fragile – Muzeul Pandemiei

Prima sticluță de spirt, o declarație pe propria răspundere, care îți asigura câteva minute de libertate, un imbus cu care cineva și-a asamblat toată mobila din casă. O pereche de pantaloni-gogoșar, care ascundeau excesele culinare, curcubeul desenat pe o coală de hârtie, care a stat în atât de multe geamuri, atât de multe luni. Niște scoici întâlnite în plimbările la malul mării, bețe de tobe, care spărgeau tăcerile asurzitoare. 

Care a fost povestea care te-a marcat și prin ce tip de obiect ai exprima-o? Ce faci cu emoțiile pe care nu le-ai mai putut controla? Le identifici în obiecte pe care le duci la muzeu. A fost îndemnul prin care inițiatorii expoziției Identități Fragile au încurajat publicul să doneze în perioada 15 martie – 15 aprilie 2021 obiecte-poveste care l-au însoțit în ultimul an.

Colecta este gata, așa că pe 22 mai, de la ora 12:00, la Rezidența BRD Scena9 din București se deschide pentru vizitare Identități Fragile – Muzeul Pandemiei, prima expoziție participativă dedicată emoțiilor din pandemie, care exprimă noua realitate în care trăim. 

Sunt obiecte care au depozitat bucurii sau tristeți, au asigurat conexiunea cu cei dragi, au declanșat amintiri sau noi hobby-uri și care, prin expunerea publică, își continuă misiunea de a împărtăși public emoții și istorii personale într-un spațiu comun și de a crea o memorie colectivă a unor timpuri fragile.

Identități Fragile este o expoziție gândită în jurul conceptului de «obiect social» – adică acel artefact la care te uiți nu (doar) pentru semnificația lui artistică sau istorică, ci pentru abilitatea lui de a genera conversații”, declară Andreea Lupu, curator și manager de proiect.

Expoziția Identități Fragile – Muzeul Pandemiei, un proiect dezvoltat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, poate fi vizitată în perioada 22 mai – 4 iulie 2021, la Rezidența BRD Scena 9 (Str. I.L. Caragiale 32). Intrarea este gratuită, dar pentru a putea controla fluxul de vizitatori este necesară programarea online în prealabil, la linkul booking.appointy.com/RezidentaBRDScena9.   

Program de vizitare: Marți – Vineri: 16:00 – 20:00 / Sâmbătă – Duminică: 12:00 – 20:00.

Festivalul LYNX 2024: Brașovul găzduiește cea de-a doua ediție dedicată filmului și fotografiei de natură

De
În perioada 4-9 iunie 2024, Brașov va fi gazda celei de-a doua ediții a LYNX Festival, eveniment axat pe filmul și fotografia documentară de natură. Festivalul revine după succesul primei ediții care a atras un număr mare de vizitatori și a înregistrat vânzări sold-out la toate proiecțiile.

DevTalks România, 10 ani de inovație tehnologică

De
Identități Fragile este o expoziție-experiment, creată cu obiecte simbolice, donate de public, și ilustrează poveștile din pandemie ale celor care le-au trimis.  Prima sticluță de spirt, o declarație pe propria răspundere, care îți asigura câteva minute de libertate, un imbus cu care cineva și-a asamblat toată mobila din casă. O pereche de pantaloni-gogoșar, care ascundeau …

Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie… O explorare transdisciplinară a apei

De
Asociația Developing Art lansează proiectul Despre Ploi, Râuri, Șuvoaie…,  o inițiativă artistică și de cercetare desfășurată în trei locații cheie din România: Delta Dunării, Valea Jiului și parcurile Icoanei și Ioanid din București. Dacă ești artist și/sau cercetător emergent, te poți înscrie în proiect între 18 aprilie și 2 mai. 

Climate Change Summit Awards premiază cele mai bune soluții pentru provocările climatice

De
Climate Change Summit, un important eveniment regional dedicat schimbărilor climatice, premiază inovațiile ecologice din Europa Centrală și de Est. Evenimentul se concentrează pe finanțarea soluțiilor din sectoarele energiei, mobilității, construcțiilor, economiei circulare și agriculturii, adresându-se tinerilor sub 30 de ani și întreprinderilor mici și mijlocii.