Innovation Labs 2024 a debutat cu un Hackathon de 30 ore; 35 de echipe, calificate la programul de mentorat

De Mindcraft Stories 12.03.2024

Weekend-ul trecut a marcat debutul programului Innovation Labs 2024, cu un Hackathon de 30 de ore desfășurat în Biblioteca Centrală a Universității Naționale de Științe și Tehnologie POLITEHNICA din București, la care au participat peste 100 de echipe din Brașov, Constanța, Sibiu, Cluj-Napoca și Iași.

Cele 106 echipe înscrise au prezentat idei de produse de tehnologie cu potențial de impact în diverse sectoare de business. În urma Hackathonului, 35 de echipe s-au calificat pentru un program de mentorat care va dura aproximativ trei luni.

Programul de mentorat va fi coordonat de Asociația Tech Lounge și implementat de Asociația Transilvania IT, AROBS Transilvania Software, și UiPath, cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale și Orange România, printre alții. Hackathonul și implementarea programului Innovation Labs la nivel local sunt susținute de parteneri precum Adobe Romania, Keysight Technologies, NXP Semiconductors Romania, Carrefour România, Eximprod Grup, PSS Prosoft Solutions, Arctic Stream, Ortec, PentestTools, și Genezio.

Pe 23 și 24 martie 2024, urmează alte trei Hackathoane Innovation Labs, care vor avea loc simultan în Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, și înscrierile sunt deschise pentru participanți din toate centrele universitare din țară. Programul este deschis tinerilor din toate universitățile, fiind implementat în cele patru centre alături de 19 parteneri academici principali.

Lansat în urmă cu 12 ani, Innovation Labs este cel mai longeviv program de educație antreprenorială de tip pre-accelerator, cu tradiție universitară și amprentă națională, dedicat startup-urilor de tehnologie. Mai multe detalii despre program pot fi aflate pe site-ul oficial.

World Press Photo: Fotojurnalism de impact de pe tot globul, într-o expoziție în Piața Universității din București

De
Piața Universității din București va găzdui pentru a treisprezecea oară consecutiv expoziția internațională de fotojurnalism anuală World Press Photo , în perioada 18 mai – 7 iunie, adusă în România de Fundația Eidos și finanțată de Ministerul Culturii.

Un documentar produs de Wim Wenders deschide a doua ediție LYNX Festival

De
A doua ediție LYNX Festival, care va avea loc între 4 și 9 iunie la Brașov, se deschide cu proiecția în premieră a filmului Cântecele pământului al regizoarei norvegiene Margreth Olin.

Evenimentele din seria ROOTS se încheie cu ateliere eco-somatice 

De
Seria de evenimente ROOTS se va încheia în datele de 11 și 12 mai, între orele 12 și 16, cu două ateliere axate pe moduri în care participanții se pot autodescoperi cu ajutorul găsirii motivelor care îi conectează la viață în toată complexitatea ei, ca o forță ce trece dincolo de gândire și analiză. Atelierele vor avea loc la București, în Parcurile Icoanei și Ioanid.

A doua ediție a campaniei Safe2Eat vorbește despre siguranța alimentară pe limba consumatorilor

De
Coordonată de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și cu sprijinul partenerilor din 18 țări ale Uniunii Europene, inclusiv România, campania Safe2Eat se angajează să ofere consumatorilor informațiile de care au nevoie pentru a face alegeri alimentare înțelepte și sigure. Teme principale sunt aditivii alimentari, alergenii și reciclarea hranei.